Na noc na poliki krem do cery naczynkowej Perfecta.
Strefa T: Wersja z pryszczami: Benzacne+maść z witaminą A(bo benzacne przyspiesza starzenie się skóry). Wersja bez pryszczy: krem nawilżający do cery wrażliwej Nivea visage.
Czasem zamiast Benzacne to Triblotic, jak mam na chacie
_________________ Zaakceptuj siebie, a potem resztę świata.
aniusia
Wysłany: 2009-05-16, 13:55
Cleo80 napisał/a:
aniusia napisał/a:
Kinna, a ten sudocrem to taki typowo na trądzik ?
Ja sudocremem smaruję Kamilowi dupsko
hmm to chyba jednak nie na pryszcze. w takim razie co on daje ?
Kinna, a ten sudocrem to taki typowo na trądzik ? bo Ty Skinoren miałaś, jak dobrze pamiętam? ja używam Acne derm i jest ok, ale i tak wybieram się do dermatologa. a rano to stosuje krem z ziaji nuno.
Sudocrem jest "do pielegnacji skóry przy stanach zapalnych i działa łagodząco i ochronnie na skóre"
w składnie ma tlenek cynku 15.25 % , lanoline 4.00 %, benzoensan benzylu 1 %, i troche alkoholu.
ja mam go wymieszanego na zakretce z sinokrenem i działa po 4 dniach smarowania dzien w dzien pryszcze robią sie jasniejsze
aniusia
Wysłany: 2009-05-16, 14:10
czyli bez obawy mogłabym go z Acne derm wymieszać? heh, hmm ja mam maść cynkową w domu, ale to sam cynk. najpierw pójdę do pani dermatolog, zobaczymy co ona powie. bo ja chcę się zmotywować i po maturze poważnie WZIĄĆ SIĘ ZA SIEBIE
zaciekawiłaś mnie Kinna tym sudocremem - miałam go, ale jakoś nie używałam bo jest zbyt treściwy, ciężko go rozsmarować. Jakbym z czymś wymieszała to by było w pitke tylko że nie wiem z czym, raczej jak dla mnie to jakiś zwyczjany kremik jak już. Mam na noc krem Iwostinu - Purritin czy jakoś tak, ale zastanawiałam się nad kupnem jakiegoś nawilżającego kremu.
Ogólnie nie mam zbytnio problemów z cerą, czego chciałabym się pozbyć to zaskórniki i rozszerzone pory. Myślicie że na zaskórniki też będzie miał jakiś wpływ?
Aktualnie używam kremu nawilżającego Happy Per Aqua Flos-leku. Naprawdę się sprawdził. Mam dobrze nawilżoną i zdecydowanie jędrniejszą skórę. Ale zbliża się zima, więc jak skończę ten słoichek to kupię ochronny z serii zimowej Winter Care również Flos-leku.
Ja też używam kremu na dzień i na noc z tej serii, jest doskonała dla kobiet +25, skóra wygląda zdrowo i jest bardzo dobrze nawilżona. Swoją drogą też muszę pomyśleć o kremie na zimę, bo wybieram się na narty, chyba też się zdecyduję na Floslek.
Aktualnie używam kremu nawilżającego Happy Per Aqua Flos-leku. Naprawdę się sprawdził. Mam dobrze nawilżoną i zdecydowanie jędrniejszą skórę. Ale zbliża się zima, więc jak skończę ten słoichek to kupię ochronny z serii zimowej Winter Care również Flos-leku.
Ja również używam tego kremu, odpowiada mi jego konsystencja i dobrze nawilża moją buzię,więc spełnia moje oczekiwania.
Teraz używam kremu Oeparol, ale na szczęście już się kończy (uff). Wcześniej używałam kremu Nantes (i też nie polecam biorąc pod uwagę jego kosmiczną cenę).
Ja stosuję do mojej skóry mieszanej w kierunku tłustej Dior Hydra Life który jest niesamowicie lekki dla mojej skóry przy czym doskonale nawilża i działa już przeciwzmarszczkowo:)
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum