Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Farby bez amoniaku (;
Autor Wiadomość
Edyta_000 

Wysłany: 2008-08-22, 11:25   

U mnie tam nic nie rozjaśniało. Normalnie powoli schodziło a moje naturalne włoski były jakby ciemniejsze (może to złudzenie :P )
Niedawno pomalowałam drugi raz ale teraz już przez cały rok nie będe malować i zmyje się do mojego naturalnego koloru.
Zawsze tak mam bez względu na rodzaj farb, może dlatego, że nie maluję cały czas tylko 1-2razy w roku. Zresztą każdy ma inną strukturę włosa.

no_promises 

Wysłany: 2008-08-22, 14:39   

Dobra, farbuje dzisiaj, ciemnym brązem Castinga, zobaczymy :)

[ Dodano: 2008-08-23, 15:05 ]
AAAAAAAA mam kruczoczarne, mam nadzieje że sie zmyja :O :shock:

aniusia 

Wysłany: 2008-08-25, 13:55   

zdjęcie mogłabyś zarzucić no_promises. ja właśnie jak czytam wątek to myślę nad średnim brązem, bo nie chcę mieć kruczoczarnych, tylko jakiś cieplejszy odcień...

Edyta_000 

Wysłany: 2008-08-25, 14:25   

Ogólnie brązy castinga wychodzą b. ciemne, tak samo będzie ze średnim brązem. Moja koleżanka już nie raz malowała i wychodziły węgielki :P
Natomiast dla mnie wyszło tak samo. Widocznie nie ma ustalonych zasad :P

no_promises zmyją się, nie martw się :) Tylko nie używaj tej maseczki to szybciej się zmyją.

A tak propo to ta odżywka jest jakaś ferelna, kolor zatrzumuje bardzo dobrze ale włosy strasznie mi się po niej puszą :?

adriana7 

Wysłany: 2008-08-25, 15:05   

no_promises napisał/a:
Dobra, farbuje dzisiaj, ciemnym brązem Castinga, zobaczymy :)

[ Dodano: 2008-08-23, 15:05 ]
AAAAAAAA mam kruczoczarne, mam nadzieje że sie zmyja :O :shock:

Mnie tez wyszły prawie czarne, ale kolor cudny, włosy błyszczące. I tak utrzymywały się do następnegpo farbowania. A w moim przypadku zmyły się, ale baaardzo delikatnie, cały czas pozostawały bardzo ciemnym brązem.

no_promises 

Wysłany: 2008-08-25, 15:23   

adriana7 napisał/a:
Mnie tez wyszły prawie czarne, ale kolor cudny, włosy błyszczące. I tak utrzymywały się do następnegpo farbowania. A w moim przypadku zmyły się, ale baaardzo delikatnie, cały czas pozostawały bardzo ciemnym brązem.

A ile mialaś taki efekt?
Ja jestem zadowolona, juz sie troche zmyly :) ładnie się blyszcza, a po tej maseczce to nie wiem sama, bo mnie sie z natury po umuciu puszą :lol:

Dziewczyny, jak myślicie czy te 28 myc to chodzi o pojedyncze splukiwania wlosow?
Bo ja najpierw myje szamponem, czasem dwa razy, pozniej naklladam waxa, splukuje dlugo zeby czaly zszedl a na koniec zimna woda. A nie chce zeby mi sie za 2 tyg kolor splukal.

A i polecacie uzywanie szamponow+odżywek do farbowanych? Bo nie wiem sama jak to dziala, uzywalam ich ale nie po farbowaniu :)

aniusia napisał/a:
zdjęcie mogłabyś zarzucić no_promises.

Zgubilam aparat, ale zrobie komórka :)

tenebra 

Wysłany: 2008-08-25, 17:39   

Edyta_000 napisał/a:
Ogólnie brązy castinga wychodzą b. ciemne, tak samo będzie ze średnim brązem. Moja koleżanka już nie raz malowała i wychodziły węgielki :P
Natomiast dla mnie wyszło tak samo. Widocznie nie ma ustalonych zasad :P

Mi tam wyszły brązowe a nie czarne, chyba były trochę ciemniejsze niż na opakowaniu, ale nie za bardzo.

bejbe 

Wysłany: 2008-08-25, 18:00   

Ja farbowałam Castingiem odcień ciemny blond.Kolor wyszedł dość ciemny,ale ładny.Dość szybko się zmył,dlatego już drugi raz go nie kupiłam.

adriana7 

Wysłany: 2008-08-26, 08:25   

Może u mnie dlatego się tak szybko nie zmywa, że codziennie uzywam jakiegoś jedwabiu czy WAXa i kolor się tak nie wypłukuje.
Na razie będę farbować tylko tym, bo włosy są super , trzyma się jak farba i odrostów nie widać. Pewnie w zimie zmienie kolor na nieco jaśniejszy (choć farbowąłam juz castingową Praliną i wyszła sraczka :? ).

Odpowiedz do tematu