Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Farby bez amoniaku (;
Autor Wiadomość
moniik 

Wysłany: 2008-07-31, 11:43   

witam wszystkich :)
nie wiem czemu, ale jakoś mnie natchnęło, żeby sprawdzić co piszą w internecie o farbie Palette czekoladowy brąz. I przeżyłam szok! Nie wiedziałam, aż tak bardzo jest nielubiana.
Ja używałam 'Kasztan' ponad miesiąc temu, trochę się zmywa, włosy mam lekko zniszczone, to fakt. Mój naturalny kolor to nieciekawy, lekko wypłowiały brąz. I chcę go pogłębić, może tez przyciemnić. Zaznaczam, że farby odpadają. Proszę was o pomoc w wyborze dobrego szamponu do 24 myć.

no_promises 

Wysłany: 2008-08-14, 21:48   

Kupiłam Castinga ciemny brąz, zastanawialam się jeszcze nad jakims innym brazem ale w koncu wzielam ten. Czytam te opinie wszystkie po kolei sie boje, bardzo.
Jedni pisza ze super , miekie wlosy, lsniace, ladny kolor a inni ze wypadaja, zniszczone jak nigdy, a kolor calkiem inny. Ne wiem czy ryzykowac, nie chce siana na włosach, a wypadania juz cyba wiekszego sie nie da niż teraz. Ale z drugiej strony chce sprobowac, zmienic o jeden ton wlosy.
PS wroce potem jak sie zmyje do swojego koloru?

lea88 

Wysłany: 2008-08-14, 22:47   

Mi Casting jako jedyny nie nisczy bardzo wlosow. Ze spieraniem roznie bywa. Niektorym sie nie spiera 9ciemny braz wychodzi podobno bardzo ciemno). Mi sie spiera zawsze i niestety rozjasnia wlosy :/

no_promises 

Wysłany: 2008-08-14, 23:20   

Wlasnie balam sie ze rozjasni ; /

marinka 

Wysłany: 2008-08-15, 00:10   

rozjaśni, skoro zawiera wodę utlenioną.

Candy Killer 

Wysłany: 2008-08-19, 19:06   

mi casting nic nie rozjasnil :)

no_promises 

Wysłany: 2008-08-19, 19:12   

Candy Killer, a jakie masz swoje i jakim robilaś? :) Wlaśnie mojej koleżance też nie.

adriana7 

Wysłany: 2008-08-19, 19:12   

lea88 napisał/a:
Mi Casting jako jedyny nie nisczy bardzo wlosow. Ze spieraniem roznie bywa. Niektorym sie nie spiera 9ciemny braz wychodzi podobno bardzo ciemno). Mi sie spiera zawsze i niestety rozjasnia wlosy :/

A mnie wyszedł czarny prawie kolor, ale włosy lśniące i super się układają. Frabowałam juz drugi raz ciemnym brązem i efekt ten sam.

lea88 

Wysłany: 2008-08-19, 19:23   

tzn on rozjasnia, ale jak juz sie spierze. Ja to widze po tym, ze mam odrosty ciemniejsze. Mojej kolezance po paru farbowaniach Casting zrobic z wlosow ciemny braz prawie blond :shock:

no_promises 

Wysłany: 2008-08-19, 19:49   

i znowu mnie przestraszylyscie :lol: lezy na półce ciemny brąz od tygodnia i czeka, czeka, czeka. Nie wiem co robic no;p

tenebra 

Wysłany: 2008-08-20, 06:18   

po jednym razie głowa ci nie zbieleje, już nie m co wpadać w jakieś paranoje...

lea88 

Wysłany: 2008-08-20, 06:45   

no dokladnie, poza tym rozjasnienie jest o jakies 1 max 2 tony. Ja bym sie bardziej bala, ze wyjde czarna jak smola i jakimis niezidentyfikowanymi refleksami (mi sie juz praiwe cos takiego zdarzylo po Castingu).

aniusia 

Wysłany: 2008-08-20, 08:54   

no_promises napisał/a:
i znowu mnie przestraszylyscie :lol: lezy na półce ciemny brąz od tygodnia i czeka, czeka, czeka. Nie wiem co robic no;p

Spróbuj, spróbuj :D Bo ja sama się nad nim zastanawiam ;) Ale to może dopiero po maturce (ale wymyśliłam :D )

Candy Killer 

Wysłany: 2008-08-20, 11:22   

ale wymyslacie..jakim cudem on moze az tak rozjasnic wlosy?przeciez to nie rozjasniacz tylko zwykla farba.ja robilam zimnym kasztanem..kolor byl super i dlugo sie trzymal a wlosy myje codziennie.jakie mam swoje juz nie pamietam :P :P ale kladlam na jasny rudy i do tego nawet nie zeszlo.zreszta jak sie wlosy farbuje to dosc regularnie zeby nie bylo odrostow itd wiec co sie boisz? chyba ze chcesz raz i tyle to po takich opowiesciach tez bym sie nie farbowala:P

no_promises 

Wysłany: 2008-08-20, 11:29   

Candy Killer napisał/a:
chyba ze chcesz raz i tyle to po takich opowiesciach tez bym sie nie farbowala:P

no wlasnie chce raz, odswiezyc kolor, przyciemnic o 1,2 tony bo po tunezji wyblakły :D

marinka 

Wysłany: 2008-08-20, 16:45   

Candy Killer napisał/a:
jakim cudem on moze az tak rozjasnic wlosy?przeciez to nie rozjasniacz tylko zwykla farba.

jeśli farbujesz regularnie, to nie możesz zauważyć, że Ci rozjaśnił włosy :P jeśli coś ma się zejść po 24myciach, a zawiera wodę utlenioną, to po 24myciach niemożliwe jest, by znów mieć naturalny kolor. jedynie na odrostach ;)

no_promises napisał/a:
no wlasnie chce raz, odswiezyc kolor, przyciemnic o 1,2 tony bo po tunezji wyblakły

gdyby cofnąć czas, to bym nie malowała, ale u mnie większa różnica między kolorem naturalnym a po farbowaniu. u Ciebie właściwie nawet odrosty nie powinny być aż tak widoczne. jeśli boisz się tego, co otrzymasz na głowie, może pójdź do fryzjera?

Candy Killer 

Wysłany: 2008-08-20, 17:29   

tak na dobra sprawe to po niczym co sie na glowe nalozy nie wroci sie calkowicie do naturalnego bo zawsze jakis barwnik zostanie czy to rozjasni czy przyciemni ale naturalne juz nie bedzie.a sensu w farbowaniu raz i koniec nie widze.lepiej zostawic wlosy i same sciemnieja przez jesien i zime i beda zdrowsze:P

lea88 

Wysłany: 2008-08-20, 17:40   

Candy Killer napisał/a:
ale wymyslacie..jakim cudem on moze az tak rozjasnic wlosy?przeciez to nie rozjasniacz tylko zwykla farba.ja robilam zimnym kasztanem..kolor byl super i dlugo sie trzymal a wlosy myje codziennie.jakie mam swoje juz nie pamietam :P :P ale kladlam na jasny rudy i do tego nawet nie zeszlo.zreszta jak sie wlosy farbuje to dosc regularnie zeby nie bylo odrostow itd wiec co sie boisz? chyba ze chcesz raz i tyle to po takich opowiesciach tez bym sie nie farbowala:P

to nawet nie farba, a szampon (z nazwy przynajmniej). Kazda farba (Casting tez) ma w skladzie utleniacz, dzieki ktoremu mozna trwale zmienic kolor wlosow. Casting maja slaby utleniacz. Ja i moja kolezanka robilysmy nim wlosy na kolory ciemniejsze i za kazdym razem spieral nam sie do koloru jasniejszego niz nasze naturalne wlosy (widac roznice na odrostach). Tak samo jest przy kazdej farbie. Nie kazdemu sie tak robi, ale skoro w skladzie jest jasno napisane, ze zawiera utleniacz jest to wielce prawdopodobne.
Tak jak napisane jest pare postow wczesniej na farbowanych wlosach efekt jest zupelnie inny niz na naturalnych (a ja wlasnie o takich mowie).

[ Dodano: 2008-08-20, 18:42 ]
Cytat:
lepiej zostawic wlosy i same sciemnieja przez jesien i zime i beda zdrowsze:P

mi tam wlosy wcale nie ciemnieja jesienia i zima.. w ogole kolor mi sie nei zmienia. Ewentualnie moga rozjasnic sie latem, ale nie wiem od czego maja ciemniec.

bejbe 

Wysłany: 2008-08-20, 21:20   

Koloru trwale nie zmieniają tylko szamponetki. Jak ktoś liczy,że mu się taki Casting zmyje do naturalnego koloru,to może liczyć dalej ;)

lea88 napisał/a:
Ewentualnie moga rozjasnic sie latem, ale nie wiem od czego maja ciemniec.

z braku słońca,które rozjaśniło je latem. Oczywiście nie tyczy się to włosów farbowanych.

lea88 

Wysłany: 2008-08-20, 21:24   

bejbe napisał/a:
z braku słońca,które rozjaśniło je latem

No nie wiem- mi nigdy wlosy nie sciemnialy od niczego (a bardzo bym chciala :P ). Moja kolezanka byla w Libii i miala potem super biale wlosy od slonca, ale nie ciemnialy jej wcale, po prostu miala odrosty :P . Z reszta nie wazne, bo to nie o tym temat. Co do Castingu to polecam watek na forum WIzazu (sorry za reklame konkurencyjnego portalu :P ) - jak ktos ma czas to moze sobie poczytac chociaz pare stron, na pewno to o wiele wiecej wyjasni niz przekomarzanie sie kilku osob.
Z reszta jak ktos sie boi ryzykowac, to po co go namawiac 8)

Odpowiedz do tematu