Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Szamponetki (;
Autor Wiadomość
no_promises 

Wysłany: 2008-07-10, 12:45   Szamponetki (;

Jakie są wasze doświadczenia z szamponetkami? ; )
MAm włosy w kolorze ciemny brąz, ale przez wakacje troche 'zrudziały' pewnie od słońca, postanowiłam je ożywic szamponetką, pomieszałam dwa kolory no ale jakiegos super efektu nie widze.
A co by mi wyszło jeśli na moje włosy zrobilabym szamponetkę jasny blond? Albo w ogole akis odcien blondu? ;D

lea88 

Wysłany: 2008-07-10, 13:02   

jesli juz to da ci troche rudawy. Nigdy szamponetka blondu nie uzyskasz.

no_promises 

Wysłany: 2008-07-10, 13:14   

Blond to wiem, tylko zastanawialam się czy może jakies refleksy ;) wiadomo że nie blond

lea88 

Wysłany: 2008-07-10, 13:35   

Moim zdaniem nie ma sensu robic refleksow szamponetka, bo i tak ci sie zmyja po 2-3 myciach (o ile w ogole cos wyjdzie, ale szczerze watpie). Jak chcesz miec na jakas okazje jasniejsze refleksy to moze kup tusz koloryzyjacy do wlosow?
A jak refleksy na stale to moze np. spray rozjasniajacy Joanny albo zel (jeszce niedawno dostepny byl taki z A.)? Nie rozjasniaja zbytnio- max pare tonow, wiec wyglada w miare naturalnie (u mnie prawie wcale, ale dziewczyny pokazuja, ze sa efekty). Jak bedziesz uzywac z umiare to nie wysuszy ci wlosow tak bardzo.

bejbe 

Wysłany: 2008-07-10, 14:31   

no_promises, no Twoich włosach ,jak położysz szamponetkę w kolorze blond,to nic nie wyjdzie,nawet jak położysz szampon,a nawet farbę,to z blondu nici.

marinka 

Wysłany: 2008-07-10, 22:05   

szamponetką jaśniejszych włosów niż się ma nie da się uzyskać (teoria z internetu, praktyka z siebie...). refleksy jeśli jakiekolwiek, to rudawe. jak chcesz mieć blond, to właściwie zostaje farba. te rozjaśniacze to w zasadzie niewiele ponad wodę utlenioną, istnieje niebezpieczeństwo, że wyjdzie żółty odcień- dlatego jeśli się zdecydujesz, najpierw wypróbuj na jednym pasemku.

[ Dodano: 2008-07-10, 23:07 ]
no_promises napisał/a:
Blond to wiem, tylko zastanawialam się czy może jakies refleksy wiadomo że nie blond

może 'melanż'? taka delikatniejsza wersja balejażu. ale radziłabym u fryzjerki.

MałaMi 

Wysłany: 2008-07-11, 18:54   

hm ja farbowałam szamponetką niedawno włosy na brąz, całkiem ok wyszło ale szybko się spłukuje,dlatego w sierpniu chyba kładę farbę. ogolnie to wg mnie , do Ciebie no_promises to bardziej pasują ciemne odcienie niż blondy :)

Sweet-Girl 

Wysłany: 2008-07-13, 09:13   

Wczoraj robiłam przyjaciółce szamponetką czerwone pasemka i wyszły rewelacyjnie :) nie spodziewałam się takiego efektu po szamponetce.

PS. Zgadzam się, że no_promises jest stworzona do ciemnych odcieni :D

Lotta 

Wysłany: 2008-07-13, 13:06   

Sweet-Girl napisał/a:
Wczoraj robiłam przyjaciółce szamponetką czerwone pasemka i wyszły rewelacyjnie nie spodziewałam się takiego efektu po szamponetce.

to jak mozesz to zdradź mi na jakich włosach robiłaś (kolor) i co to była za szamponetka :)

Sweet-Girl 

Wysłany: 2008-07-13, 15:15   

Włosy ma ciemny blond ;) ... ale co to była za szamponetka to niestety nie mam pojęcia :shock: , bo wyrzuciłyśmy opakowanie.... ale wiem, że była to jedna z tańszych... tak o na wypróbowanie. Pamiętam jedynie, że kolor to "winna czerwień".

gabuś 

Wysłany: 2008-07-14, 18:38   

Ja pewien (dość długi) czas farbowałam szamponetką Palette i akurat na moich włosach dość długo się trzymało i nawet było widać odrosty.. ale pewnie zależy to od struktury włosa i jego preferencjach! a i jeszcze dodam że farbowałam mahoniem, czerwień granatu i w końcu kasztanem zbliżonym do mojego naturalnego koloru, ale im dłużej sie farbowało tym kolor wychodził ciemniejszy! tyle mojego wkładu na ten temat :)

Edyta_000 

Wysłany: 2008-07-15, 09:54   

no_promises Ja bym Ci radziła zamiast lekkiego rozjaśniania, pasemka :grin: np. w kolorze wiśni, bardzo ładnie komponowały by się z Twoją urodą.

MałaMi 

Wysłany: 2008-07-16, 18:17   

Hmm więc dzis użyłam szamponetki Pallete, kasztan. Wzięłam na ok 35 min, żeby ciemniej wzięło i udało się- mniej więcej mam kolor jak Julia Roberts, a bałam się marchewkowego pomarańczu.Farbowałam z ciemnego blondu(naturalnych)
PS. Moja koleżanka pomieszała grafitową czerń z ciemnym brązem(czy zimnym) i wyszły jej fioletowe :D

Scully 

Wysłany: 2008-07-16, 19:38   

A jakby spróbować nadać minimalnie zimniejszy odcień rozjaśnianym włosom? Właśnie szamponetką? Uda się? Fioletowymi szamponami i płukankami już się nie bawię, bo wychodzą mi siwe włosy, w najlepszym przypadku biała platyna, za którą nie przepadam. Zależy mi na minimalnie mniej żółtym odcieniu, ale bynajmniej nie chłodnym, bo wyglądam w chłodnym fatalnie ;)

gabuś 

Wysłany: 2008-07-16, 22:07   

Szamponetki ogólnie to nie zmieniają tak radykalnie koloru włosów.. jedynie o kilka tonów ciemniejsze, ewentualnie jaśniejsze (choć w tej kwestii doświadczeń nie posiadam), ale może się udać Scully pod warunkiem że takowy kolor znajdziesz bo zazw paleta odcieni szmponetek jest dość uboga! ale i tak efektu końcowego nigdy przewidzieć do końca nie można :)
A mieszać odcieni (domyślam się wszystko razem w paćkę) jak koleżanka MałejMi się nie powinno bo zachodzi reakcja składników i to może być niebezpieczne dla włosów jak i ich uroku ;)

marinka 

Wysłany: 2008-07-16, 22:26   

gabuś napisał/a:
ewentualnie jaśniejsze

niestety się nie da.

gabuś napisał/a:
ale i tak efektu końcowego nigdy przewidzieć do końca nie można

ooo to to na pewno. niestety nie można też przewidzieć po jakim czasie się zmyje.

gabuś napisał/a:
A mieszać odcieni (domyślam się wszystko razem w paćkę) jak koleżanka MałejMi się nie powinno bo zachodzi reakcja składników i to może być niebezpieczne dla włosów jak i ich uroku

chyba, że bardzo podobne barwy. składniki podobne ;)

bejbe 

Wysłany: 2008-07-17, 09:57   

Scully, płukanie włosów w rumianku albo też mycie szamponem rumiankowym zawsze trochę daje,ale nie za często też,bo to może spowodować przesuszenie. Z tego,co pamiętam Timotei do blond włosów nadaje taki cieplejszy odcień włosom. Jeżeli chodzi o filetowy szampon,to jak go użyjesz sporadycznie(raz na 2 tyg.) i nie będziesz trzymała zbyt długo,to powinien ściągnąć żółty odcień bez efektu siwych włosów.Możesz go rozcieńczyć z innym szamponem.
Szamponetka wchodzi w grę jedynie,jeżeli byłby to ciemniejszy odcień blondu.

adriana7 

Wysłany: 2008-07-17, 11:18   

Scully, czytałam juz jakis czas temu, że któraś blondna modelka utrzymywała piękny jasny kolor włosów, bo miała płukankę m.in z wódki i cytryny. Nie wiem, czy to Herzigova nie była.

Scully 

Wysłany: 2008-07-17, 11:41   

jakiekolwiek wysuszanie nie wchodzi w grę bo mam program intensywnej wakacyjnej pielęgnacji, ale tym szamponem raz na ruski rok to spróbuję :)

chodzi mi o taki odcień (heh, nawet fryzurę mam teraz podobną)

Ona jest dla mnie niedoścignionym blondowym ideałem :) mam trochę żółtsze niestety od kiedy farbuję tylko same odrosty a przy reszcie nie kombinuję.

a płukanka, Adriano, całkiem fajnie brzmi, tylko nie wybaczyłabym sobie takiego marnotrawstwa :D

adriana7 

Wysłany: 2008-07-17, 18:46   

Ale 2 kieliszki w słusznym celu poświęcić, raz na jakiś czas, można :P Jeden na płukanke, drugi aby marnotrawstwo az tak nie bolało :P

Odpowiedz do tematu