Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomo¶ci  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronuj± Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Naturalne rozja¶nianie w³osów.
Autor Wiadomo¶æ
kaaSkaa 

Do³±czy³a: 30 Cze 2006
Sk±d: lublin
Wys³any: 2007-10-30, 20:55   Naturalne rozja¶nianie w³osów.

Wydaje mi siê ¿e tematu nie by³o, bo zauwa¿y³am tylko o przyciemnianiu w³osów dlatego zak³adam nowy ;)

Mam naturalnie ciemne blond w³osy, które niestety piêkny kolor maj± tylko latem pod wp³ywem s³oñca. Nie chcia³abym ich farbowaæ poniewa¿ s± ju¿ i tak wystarczaj±co zniszczone :P P³ucze je w rumianku ale niestety powalaj±cych efektów nie widze.. S³ysza³am te¿ co¶ o cytrynie, tylko nie wiem czy ona nie niszczy w³osów :? ?

Czy mo¿e która¶ z was eksperymentowa³a co¶ naturalnie rozja¶niaj±c sobie w³osy :D ? Jakie¶ efekty, sprawdzone sposoby?

Kinna 

Do³±czy³a: 29 Pa¼ 2006
Sk±d: Konin
Wys³any: 2007-10-30, 21:03   

cytryna i rumianek. ale w sumie nie wiem czy cos daja ale wiem ze dobrze schodzi po nich farba :D

lea88 

Do³±czy³a: 25 Sie 2006
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2007-10-30, 21:05   

ja na zagranicznych stronach znalazlam metode na pasemka. Sok z cytryny+ oliwa z oliwek. Trzyma sie to na glowie ok. 30 min (najlepiej na sloncu albo w cieple). Sama cytryna wysusza, ale w polaczeniu z oliwa chyba nie az tak bardzo. Zamierzam przetestowac ten sposob, ale poki co nie mam kiedy nawet :/

bejbe 

Do³±czy³a: 02 Sie 2006
Sk±d: Olsztyn
Wys³any: 2007-10-30, 21:07   

A mo¿e wypróbujesz szampon Ultra Color System Joanny do w³osów blond?On ma neutralizowaæ ¿ó³ty odcieñ w³osów blond i przy regularnym stosowaniu w³osy maj± ja¶niejszy odcieñ. Co prawda, nie wiem,jak on dzia³a na naturalne w³osy,ale mo¿esz spróbowaæ. Nawet jak nie bêdzie dzia³a³,to wiele nie stracisz,bo on z 5-6 z³ kosztuje.

kaaSkaa 

Wys³any: 2007-11-01, 16:22   

Nie wiecie w jakich proporcjach robiæ cokolwiek z t± cytryn± :D ?

A szampon wypróbuje, dziêki ;)

bejbe 

Wys³any: 2007-11-01, 17:43   

Nie za du¿o soku z cytryny,bo sianko ci siê mo¿e zrobiæ z w³osów. Zreszt± my¶lê,¿e to niewiele da,ale spróbowaæ mo¿esz.

Mo¿esz te¿ popytaæ w sklepach zielarskich. Mo¿e maj± jakie¶ p³ukanki zio³owe do blond w³osów. Ale my¶lê,¿e i tak najwiêcej mo¿e daæ ci taki szampon.

lea88 

Wys³any: 2007-11-01, 18:25   

Tego soku faktycznie nie za duzo- mysle ze tak ze w proporacjach 1/2 jesli mieszasz np. z oliwa.

Wg mnie szampon nic nie da bo jest przeznaczony do wlosow blond- czyli producent ma na mysli jasny blond, a nei ciemny. Mam z natury wlosy ciemny blond i uzywalam podobnych szamponow tylko, ze innych firm i kompletnie nic nie dawaly.
A p³ukanki tez robia z wlosow siano niestety :/

Paulette 

Do³±czy³a: 11 Lut 2006
Sk±d: z miasta..
Wys³any: 2007-11-01, 20:41   

Ja rowniez nie jestem fanka naturalnego rozjasniania :P przeciez to niewiele zdziala a jeszcze ile trzeba czekac na efekty...

kaaSkaa 

Wys³any: 2007-11-01, 21:10   

Paulette napisa³/a:
Ja rowniez nie jestem fanka naturalnego rozjasniania :P przeciez to niewiele zdziala a jeszcze ile trzeba czekac na efekty...

Wiem, wiadomo ¿e najlepiej by³oby zafarbowaæ i tyle ;) ale nie chce, mam ju¿ i tak wystarczaj±co zniszczone w³osy.. a jak zafarbuje raz to pó¼niej ju¿ nie bedzie odwrotu :)
Popytam w zielarskich :D

lea88 

Wys³any: 2007-11-01, 21:25   

kaaSkaa napisa³/a:
a jak zafarbuje raz to pó¼niej ju¿ nie bedzie odwrotu

Pamietaj, ze naturalne rozjasnianie tez niszczy wlosy- moze nie az w takim stopniu jak chemiczne, ale niszczy. No i kolor zmienia sie na stale, a nie czasowo. Tyle, ze nie da sie naturalanie bardzo rozjasnic wlosow, wiec odrosty nie beda az tak bardzo widoczne.

Kraaatuniaaa 

Do³±czy³a: 29 Cze 2008
Sk±d: Bia³ystok
Wys³any: 2008-06-29, 13:54   Re: Naturalne rozja¶nianie w³osów.

kaaSkaa napisa³/a:
Wydaje mi siê ¿e tematu nie by³o, bo zauwa¿y³am tylko o przyciemnianiu w³osów dlatego zak³adam nowy ;)

Mam naturalnie ciemne blond w³osy, które niestety piêkny kolor maj± tylko latem pod wp³ywem s³oñca. Nie chcia³abym ich farbowaæ poniewa¿ s± ju¿ i tak wystarczaj±co zniszczone :P P³ucze je w rumianku ale niestety powalaj±cych efektów nie widze.. S³ysza³am te¿ co¶ o cytrynie, tylko nie wiem czy ona nie niszczy w³osów :? ?

Czy mo¿e która¶ z was eksperymentowa³a co¶ naturalnie rozja¶niaj±c sobie w³osy :D ? Jakie¶ efekty, sprawdzone sposoby?

Ja próbowalam co do cytryny .. Narazie przeszlam przez to 1 razy kolor troszkê sie zmieni³ ale tylko miejsami .. wysz³y tak jakby ja¶niejsze pasemka :P Napiszê napewnoco dzieje sie dalej z moimi w³osami.. bêde próbowa³a równie¿ rumiankiem :P

Alexandra 

Do³±czy³a: 15 Wrz 2008
Sk±d: Polska
Wys³any: 2008-11-13, 10:23   

Niemo¿liwe! Jak mo¿e zwyk³y sok z cytryny rozja¶niæ w³osy? Albo rumianek? Chyba poddajecie siê sugestii.

bejbe 

Wys³any: 2008-11-13, 12:55   

Cytat:
Niemo¿liwe! Jak mo¿e zwyk³y sok z cytryny rozja¶niæ w³osy? Albo rumianek? Chyba poddajecie siê sugestii.

Je¿eli masz naturalne blond w³osy,to mo¿e. Bardzo delikatnie co prawda,ale mo¿e. Tak samo jak promienie s³oneczne.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: