Jejku a Ty dalej o tej plotce ze Palette niszczy w³osy mocniej niz inne farby?
Zabawne ze Brillance jak Natural & Easy czy wiele wiele innych tak samo jak Palette jest produktem schwarzkopf'a
[ Dodano: 2008-01-29, 16:16 ]
Kinna napisa³/a:
Dziewczynki mam pytanie
chcia³abym pofarbowac w³oski na braz poraz drugi. z tym ze niechce ciemnego br±zu tylko jakis taki ktory przypomina moj obecny sprany juz kolor. jest to taki sredni br±z.
i teraz pytanie. jak± farba zrobic w³osy zeby sie nie zniszczy³y a kolor by³ taki jak chce. i prosba. mozecie podac mi kolory farb od razu. chodzi o br±z z rudymi refleksami
mysla³am nad Palette ¶redni braz ale boje sie ze znowu wyjdzie czarny ...
Znalaz³am cos takiego:
Schwarzkopf Natural & Easy 567 Winny Br±z
Mo¿e nie tyle co niszyczy , co bardzo mocno koloryzuje , przez co droga w kierunku palette->jakikowiek ja¶niejszy kolor , to droga przez mêkê , ³zy i full w³osów w umywalce
Mo¿e nie tyle co niszyczy , co bardzo mocno koloryzuje
No jak dla mnie to wyznacznik najlepszej farby
Nie zmienim koloru co miesiac,. dlatego cenie sobie trwa³osæ koloru
Ale Ty farbujesz na bardzo jasny blond wiêc za ciemny kolor raczej Ci niegrozi A przy br±zach palette z regó³y wychodzi duuuu¿o za ciemne. Pozatym wiadomo , kobieta zmienn± jest , a z br±zów palette ju¿ niema odwrotu.
Mo¿e nie tyle co niszyczy , co bardzo mocno koloryzuje
No jak dla mnie to wyznacznik najlepszej farby
Nie zmienim koloru co miesiac,. dlatego cenie sobie trwa³osæ koloru
Ale Ty farbujesz na bardzo jasny blond wiêc za ciemny kolor raczej Ci niegrozi A przy br±zach palette z regó³y wychodzi duuuu¿o za ciemne. Pozatym wiadomo , kobieta zmienn± jest , a z br±zów palette ju¿ niema odwrotu.
No w³asnie grozi,przecie¿ blondy sa starsznie zdradliwe (a raczej ich wyglad na pude³ku) Zagro¿eniem te¿ jest ¿ó³æ wszelka , p³owienie itd
Trzeba te¿ pamiêtaæ o tabelce z ty³u Je¿eli nie ma tam pokazanego waszego odcienia w³osów to znaczy ze kolor nie wyjdzie jak na pude³ku
Mnie fryzjer mówi³, ¿ebym palett w ¿yciu w³osów nie farbowa³a. Niestety sie skusi³am na szampon koloryzuj±cy i wysz³a sraka, a mia³ wyj¶c fiolet. I grzecznie juz posz³am do pana Pitera, niech mi swoimi farbami ufarbuje.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
No w³asnie grozi,przecie¿ blondy sa starsznie zdradliwe (a raczej ich wyglad na pude³ku) Zagro¿eniem te¿ jest ¿ó³æ wszelka , p³owienie itd
No i mi wlasnie pierwszy raz podczas mojej 7 letniej przygody z rozja¶nianiem wlosow wysz³a ¿ó³æ i to po u¿yciu farby Palette... Mialam przeró¿ne farby i nigdy wcze¶niej mi siê to nie przytrafi³o. Nie polecam.
bejbe napisa³/a:
Nie kupuj broñ Bo¿e farby Palette!
Zabawne ze Brillance jak Natural & Easy czy wiele wiele innych tak samo jak Palette jest produktem schwarzkopf'a
Jejku,nie,ja nie o tej plotce Sama stosowa³am te farby i wiem,¿e przy ciemnych kolorach nigdy nie daj± takiego efektu,jak wskazywa³aby nazwa koloru. Farbowa³am tez jaki¶ ¶rednim blondem i w³osy mi wysz³y br±zowo-zielone,no to ja dziêkujê.
To,¿e Brillance tez jest tej samej firmy,to nic nie znaczy i nie wiem,co w tym zabawnego, To normalne,¿e jedna firma w¶ród produkowanych przez siebie produktów ma je lepsze i gorsze.
Mnie fryzjer mówi³, ¿ebym palett w ¿yciu w³osów nie farbowa³a. Niestety sie skusi³am na szampon koloryzuj±cy i wysz³a sraka, a mia³ wyj¶c fiolet. I grzecznie juz posz³am do pana Pitera, niech mi swoimi farbami ufarbuje.
A mi za to sraka wyszla na naturalnych wlosach po Garnierze i Lorealu. Za to po Palette rewelacyjny kolor (w ogole ludize nie poznali sie ze cos zmienialam i zakryl moje nieudane eksperymenty z pasemkami ). Niestety faktycznie przesusza, ale robi to tez kazda farba z amoniakiem!! Co do tej trwalosci koloru w przypadku Palette tez bym polemizowala, ale akurat nie przeszkadza mi to, bo mniej odrosty widac
No i mi wlasnie pierwszy raz podczas mojej 7 letniej przygody z rozja¶nianiem wlosow wysz³a ¿ó³æ i to po u¿yciu farby Palette... Mialam przeró¿ne farby i nigdy wcze¶niej mi siê to nie przytrafi³o. Nie polecam.
Ka¿da firma ma w swojej palecie ¿ó³tawe blondy, ka¿da ma te¿ buble (bia³y na opakowaniu-
¿ó³ty na w³osach) To chyba nie zas³uga farby ogólnie tylko koloru.Ja juz przerabia³am tyle blondów, tyle ¿óltactw mai³am na ³bie Pamietam ze szczególnie tragiczny by³ Skandynawski Blond Palette i Jasny Blond L'Oreala Za to fajnie wychodzi Szampañski Blond (naturalny,ciep³y) Palette noi mój kochany mro¼ny blond xxl Palette (b.jasny,ch³odny blond)
Jakim odcieniem farbowa³a¶?
co do Palette to nie zniszczy³y mi w³osów ani nie przesuszy³y bardziej. mia³am wrazenie ze nawet je troche naprawi³y pewnie zrobie Palette Deluxe kolorek fajny i recenzje tez ma dobre no i bedzie sie dobrze trzyma³ bo wiadomo ze Palette sie "wczepia" we w³osy
trzyma³am na g³owie tyle ile trzeba by³o, i z³apa³o mi zajebiscie nierównomiernie, odrosty byly w niektórych miejscach bia³e, a w niektórych ¿ó³te, a niektóre pasma w³osów by³y pomarañczowe.
trzyma³am na g³owie tyle ile trzeba by³o, i z³apa³o mi zajebiscie nierównomiernie, odrosty byly w niektórych miejscach bia³e, a w niektórych ¿ó³te, a niektóre pasma w³osów by³y pomarañczowe.
bo to rozjasniacz a nie farba- czesto po rozjasnaczu wlosy wychodza niestety zolte
Palette noi mój kochany mro¼ny blond xxl Palette (b.jasny,ch³odny blond)
nie wyszed³ mi... tzn wyszed³ mi normalnie, bez jakiej¶ tragedii, ale nie by³ to ch³odny odcieñ
Moesha napisa³/a:
ale to nie jest farba tylko ultrarozjasniacz ...
sama nazwa wskazuje ze bêd± ¿ólte tlenione jak woda utleniona
na opakowaniu by³o napisane, ¿e w³osy nie bêd± ¿ó³te, wrêcz przeciwnie. A co najwa¿niejsze, ¿e uzyskam kolor równomierny. Trzyma³am tyle ile trzeba by³o i wysz³a masakra i jak dla mnie nie wa¿ne czy to farba czy nie, ale dla mnie to po prostu ¶wiadczy o firmie. Ja siê zrazi³am.
Mi sie te kolory podobaja najbardziej Ale odcieni Castinga nie ma jeszcze w Polsce (ciekawe czy w ogole beda). A Palette weim ze wychodzi bardzo ciemno
Podobna mi sie jeszcze wklejony wczesniej z kolekcji L Biagiotti Brillance Szlachetny Braz.
W ogole uwielbiam brazy, ale niestety rzadko w ktorym jest mi do twarzy
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum