Mam strasznie suche, rozjaśnione włosy. Używam jedynie szamponu nawilżającego z ekstraktem z bursztynu, ale właściwie żadnej poprawy nie widzę... Wlosy po trzecim rozjasnieniu zaczęły wypadać nie mam pojęcia jakich szamponów, odżywek, maseczek używać (zamówiłam teraz jakąś maseczke z A - zobaczymy). Czytałam też o tabletkach, które mozna kupić w aptece, ale nie wiem które są dobre i czy warto faszerować nimi organizm? A z maseczek Henna Treatment Wax, które byście mi proponowały? Bardzo prosze o pomoooc
Czytałam też o tabletkach, które mozna kupić w aptece, ale nie wiem które są dobre i czy warto faszerować nimi organizm?
skrzypovita, silica, humavit itp niestety musisz je sama przetestowac bo chyba na kazdego co innego dziala
ale jesli myslisz ze połykajac tabletki bedziesz miec swietne wlosy to nie licz na to
TiiLi napisał/a:
nie mam pojęcia jakich szamponów, odżywek, maseczek używać
odzywka- różowy elseve-na mne najlepiej dziala szampon- zwracaj uwage zeby byl do wlosow zniszczonych lub farbowaych-one sa lagodniejsze
TiiLi napisał/a:
A z maseczek Henna Treatment Wax, które byście mi proponowały?
mam do wlosow blond- spektakularnej poprawy stanu nie zauwazylam tak samo jest z granatowa maseczka Dove
polecam tabletki Humavit z pokrzywą i skrzypem oraz tonik Garnier Neril do wcierania- to wzmocni włosy i powstrzyma wypadanie.
Jesli są popalone niewiele zdziałasz, pamiętaj że włos jest martwy. Maski mogątylko nieco wygładzić jego porowatą i szorstką strukturę ale go nie zregenerują. Najlepiej je podciąć, przez jakiś czas unikać inwazyjnych środków takich jak farbowanie, prostowanie czy suszenie, stsować delikatne szampony i nie za ciężkie odżywki, same końce gdzieś tak do połowy długości traktowac odżywczą maseczką owijając je folią i ręcznikiem.
Wax jest średni
biosilk to jest jedwab fryzjerski do włosów
są 3 rodzaje: zwykly Biosilk, ChiSilk i BadAzz.
najlepsze dzialanie ma CHIsilk.
jedwab nawilza włosy, sprawia ze sie nie pusza
Aga BJ napisał/a:
Jesli są popalone niewiele zdziałasz, pamiętaj że włos jest martwy. Maski mogątylko nieco wygładzić jego porowatą i szorstką strukturę ale go nie zregenerują.
niestety musze sie zgodzic zaden kosmetyk nie zregeneruje włosów na stałe
Jedwab nawilża, a w zasadzie natłuszcza na włosy,ale trzeba z nim uważać,żeby włosy nie wyglądały jak tłuste.
Z Biosilka można kupić jedwab,ale też szampon i odżywkę z jedwabiem np.
Ja mam WAX do włosów suchych i zniszczonych,ale używałam dopiero raz,więc generalnie niewiele mogę o tym rodzajów Waxa powiedzieć.
Ja na suche włosy polecam robione przez siebie maski,w których łączy sie różne składniki. Ja zawsze robiłam tak,że mieszałam ze sobą wszystkie odżywki i maski,jakie miałam w domu,do tego dodawałam oliwę z oliwek,łyżeczkę kremu dove, 2-3 kapsułki witaminy a+e,żółtko z jajka,kilka kropel soku z cytryny,kilka kropel jedwabiu. Na to folia ręcznik+ogrzewanie suszarką. Pomagało,ale doraźnie. Naprawdę pomogło obcięcie.
widziałam dziś w sklepie z Gliss Kur szampon, balsam i odżywke z jedwabiem. Wiecie może które lepsze?
Najlepiej kompleksowa kuracja,czyli szampon,balsam i odżywka.
TiiLi napisał/a:
bejbe: ja to bym się troszke bała nakładać taką miksturę. a krem dove to na co działa?
Po pierwsze nadaje gęstości tej całej mieszance,a po drugie natłuszcza bardzo suche włosy. Potem oczywiście sie to spłukuje i myje włosy.
A poza tym,jak człowiek ma siano na głowie,to już sie nie boi niczego nakładać na włosy,co chociaż troche by mogło pomóc
[ Dodano: 2007-09-20, 16:56 ] Dove Hair Fall Control
Cytat:
Linia kosmetyczna Dove Hair Fall Control, przeznaczona do pielęgnacji włosów wymagających szczególnej pielęgnacji zawiera serum odbudowujące i polimery kationowe. Związki te łatwo przylegają do powierzchni włosa i wzmacniają go na całej długości. Nadają one włosom miękkość, ułatwiają ich czesanie, układanie oraz działają antystatycznie. Serum zapewnia włosom właściwy poślizg, przez co zabezpiecza włókna włosów przed uszkodzeniami, które mogą powstać podczas ich codziennej pielęgnacji.
W skład lini wchodzą:
* szampon Dove Hair Fall Control - usuwa z powierzchni włosów wszystkie zanieczyszczenia i sebum, zmiękcza je i ułatwia rozczesywanie, nie wywołuje podrażnień i może być stosowany przez osoby o bardzo wrażliwej skórze głowy
* odżywka Dove Hair Fall Control - zawartość silikonu sprawia, że włosy są nawilżone i wygładzone
* maseczka Dove Hair Fall Control - regeneruje włókna włosowe od środka i wygładza na zewnątrz, zapobiega rozdwajaniu się końcówek, maseczka nie obciąża włosów i zapobiega ich elektryzowaniu.
To może być fajna seria,zamierzam wypróbować szampon i maskę do włosów.
[ Dodano: 2007-10-02, 13:30 ] a powiedzcie mi czy przy stosowaniu każdej maseczki do włosów trzeba zakładać ręcznik na głowe? bo wiele osób tak robi, ale na tej masce którą ja mam nic nie jest napisane na ten temat w sposobie użycia...
[ Dodano: 2007-10-02, 13:30 ] a powiedzcie mi czy przy stosowaniu każdej maseczki do włosów trzeba zakładać ręcznik na głowe? bo wiele osób tak robi, ale na tej masce którą ja mam nic nie jest napisane na ten temat w sposobie użycia...
nie trzeba koniecznie ale na pewno ciepły ręcznik czy czepek spowoduje że maska lepiej zadziała
Mnie też potwornie wypadają włosy, ale chyba tylko z własnej głupoty. Rozjaśniłam je chyba dwa miesiące po operacji, kiedy były naprawdę w makarbycznym stanie, ale już nie mogłam patrzeć na te potworne odrosty. Operacja była prawie rok temu, ale włosięta nadal wypadają
Ooo zainteresowała mnie ta nowa seria dove, kupię sobie kiedyś tą maskę . Imka kup sobie tabletki jakieś witaminki, polecam tabletki Silica, skrzyp polny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum