Jako, ¿em ow³adniêta ¿±dz± posiadania w³osów do pasa, a w³osom tym ci±gle uporczywie brakuje z 10 cm, zwracam siê do Was. O ile zapuszcza³y¶cie kiedykolwiek na gwa³t w³osy, moze stosowa³y¶cie ró¿ne sposoby wspomnagaj±ce. Chcia³abym zweryfikowaæ ich zasadno¶æ i dowiedzieæ siê czego¶ nowego.
S³u¿ê stosowanymi przeze mnie:
*Skrzyp w tabletkach + p³ukanie w skrzypie + Seboradin lotion = 1,7; 1,8cm/miesi±c
*Wax co kilka dni - oko³o 1,3cm/miesi±c (ale ja nienawidzê waxu)
*Nafta - chyba nic nie da³a, bo nie wytrzyma³am miesi±ca z tym ¶mierdzielstwem, za to mia³am brzydkie w³osy po niej
i teraz chcê wypróbowaæ ziele bylicy bo¿ego drzewka, bo kole¿anka mi poleci³a, stosowa³ kto¶?
z innych sposobów jeszcze s³ysza³am o piciu ma¶lanki (sic!) i wodzie brzozowej...
_________________ je¶li za d³ugo spogl±dasz w otch³añ, otch³añ wejrzy tak¿e w ciebie.
Ja te¿ zapuszczam , tak do ³okcia z takich do bordy... Teraz mam gdzie¶ do po³owy pleców (1,5roku zapuszczania ) i ju¿ niemoge wytrzymaæ , mam megasiano ....
Kiedy¶ pu³ka³am w skrzypie ale niewiele to da³o , wax te¿ niewiele da³ ....
Najwazniejsze to zeby miec zdrowe wlosy i wtedy bedzie dobrze. Ja lykam tabletki Silica, mi wlosy zawsze rosly szybko ale po tych tabletkach sa wyjatkowo wzmocnione To moze i Wam pomoga
¯ó³tko jajka - dobrze nawil¿a i regeneruje strukturê w³osa. Wzmacnia zniszczon± czuprynê dziêki zawarto¶ci witaminy A i dzia³aniu niezwykle skutecznych protein jajecznych. Ma równie¿ korzystny wp³yw na porost w³osów.
Skrzyp polny - pogrubia pasma i dodaje im objêto¶ci, zawiera bowiem w swojej ³odydze krzemionkê-jeden z budulców w³osa. Przy¶piesza te¿ jego wzrost. Mo¿e sprawiæ, ¿e w ci±gu kilku miesiêcy w³osy urosn± o kilkana¶cie centymetrów.
Sza³wia - od¿ywia cebulki w³osowe, przyspiesza porost w³osów. Poza tym przyciemnia w³osy, nadaje im g³êboki br±zowy kolor.
Pokrzywa - pobudza mieszki w³osowe do intensywniejszej pracy.
ja mam oker zapuszczania wlosow za sob±. zawsze chcialam miec takie do pasa, jak juz mi urosly do 3/4 plecow postanowilam obciac o 15centymertow bo mnie megawkurzaly zbyt dlugo musialam je ukladac, nadwyrê¿alam budzet domowy bo odzywki tonami mi schodzily teraz mam dlugosc do polowy plecow ale juz mnie nosi zeby znowu obciac
Ja na innym forum czytalam, ze dziewczyny stosuja szampon i kosmetyki brzozowe- bo brzoza podobno wplywa na porost wlosow Ale watpie, zeby szampon tak naprawde cos tu wskoral. Raczej dieta, witaminki itp, Wax i nafta sa skuteczniejszymi sposobami
PS: A ja bym chciala, zeby wlosy mi wolniej rosly, bo rosna naprawde jak szalone Przez to musze chodzic co miesiac do fryzjera, bo nie moge sie uczesac Szkoda, ze z ich "zdrowiem" nie jest tak dobrze
Ja chcialabym zapuscic, ale mialabym (zreszta juz mam) potworne siano.
Co do nafty - uzylam raz, pare dni temu, i wlosy jakby jeszcze brzydsze sie zrobily ...
Mnie w³osy rosn± do¶æ szybko bez ¿adnych wspomagaczy.
Obecnie siêgaj± mi prawie ty³ka, ale zamierzam w najbli¿szym czasie trochê je podci±æ, bo koñcówki mi siê rozdwajaj±, ³ami± siê i pl±cz± koszmarnie, ¿e nie mogê ich rozczesaæ
Pomimo zabiegów pielêgnacyjnych (od¿ywek, maseczek)
Ja takze zapuszczam do tylka a teraz mam tak z 5 cm za pasek od stanika. Ostatnio odzywilam dobrze wlosy i sa teraz pieknie zdyscyplinowane i ulozone. A mianowicie najpierw tak: szampon z Palmolive z ekstraktem z Oliwki (nadaje miekkosci i chroni przed przesuszeniem - do wlosow dlugich), potem szampon z L'oreal z perla (bo zawsze myje wlosy dwa razy i myje codziennie), potem nakladam na 5 minut odzywke z L'oreal z perla, splukuje, i nakladam tez na 5 minut plynny jedwab z Gliss Kur. Potem wszystko splukuje i na mokre wlosy nakladam jedwab fryzjerski. Jak wysusze wlosy to lsnia jak lusterko i sa swietnie miekkie. Zabieg mozna powtarzac raz w tygodniu a efekt bedzie gwarantowany
Dziewczyny !! Znalaz³am superga¿det dla zapuszczaczek Spinka tzw. szogun. Kucyk przy nim niejest taki "p³aski" i nieskraca w³osów tak jak przy zwi±zaniu ich gumk± . Wklejam zdjêcia tak taki szoguniasty kucyk wygl±da:D
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum