Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomo¶ci  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronuj± Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Zapuszczaczki w³osów, zapraszam!
Autor Wiadomo¶æ
Scully 

Do³±czy³a: 29 Lis 2005
Sk±d: Northland
Wys³any: 2007-09-15, 09:36   Zapuszczaczki w³osów, zapraszam!

Dziewczyny!

Jako, ¿em ow³adniêta ¿±dz± posiadania w³osów do pasa, a w³osom tym ci±gle uporczywie brakuje z 10 cm, zwracam siê do Was. O ile zapuszcza³y¶cie kiedykolwiek na gwa³t w³osy, moze stosowa³y¶cie ró¿ne sposoby wspomnagaj±ce. Chcia³abym zweryfikowaæ ich zasadno¶æ i dowiedzieæ siê czego¶ nowego.

S³u¿ê stosowanymi przeze mnie:

*Skrzyp w tabletkach + p³ukanie w skrzypie + Seboradin lotion = 1,7; 1,8cm/miesi±c
*Wax co kilka dni - oko³o 1,3cm/miesi±c (ale ja nienawidzê waxu)
*Nafta - chyba nic nie da³a, bo nie wytrzyma³am miesi±ca z tym ¶mierdzielstwem, za to mia³am brzydkie w³osy po niej

i teraz chcê wypróbowaæ ziele bylicy bo¿ego drzewka, bo kole¿anka mi poleci³a, stosowa³ kto¶?

z innych sposobów jeszcze s³ysza³am o piciu ma¶lanki (sic!) i wodzie brzozowej...

yska207 

Do³±czy³a: 05 Lut 2006
Sk±d: Wroc³aw
Wys³any: 2007-09-15, 10:10   

Ja te¿ zapuszczam , tak do ³okcia z takich do bordy... Teraz mam gdzie¶ do po³owy pleców (1,5roku zapuszczania ) i ju¿ niemoge wytrzymaæ , mam megasiano ....

Kiedy¶ pu³ka³am w skrzypie ale niewiele to da³o , wax te¿ niewiele da³ ....

Kinna 

Do³±czy³a: 29 Pa¼ 2006
Sk±d: Konin
Wys³any: 2007-09-15, 10:13   

ooo ja tez zapuszczam :D chce takie do po³owy plecow :)

ja stosuje tylko WAx bo po skrzypowicie mia³am mega wysyp pryszczy :? wiec tylko WAX. O ile od farbowania mi wszystkie nie wypadn± :lol:

a zapuszczam bo jak sa krotkie to sie zawijaja :? no i chce cos z nimi zrobic na studniówke :)

Edyta_000 

Do³±czy³a: 18 Sie 2006
Sk±d: Polska
Wys³any: 2007-09-15, 13:22   

Najwazniejsze to zeby miec zdrowe wlosy i wtedy bedzie dobrze. Ja lykam tabletki Silica, mi wlosy zawsze rosly szybko ale po tych tabletkach sa wyjatkowo wzmocnione :) To moze i Wam pomoga

Magda87 

Do³±czy³a: 03 Lip 2006
Sk±d: dreamland
Wys³any: 2007-09-15, 19:38   

kiedys znalazlam takie cos na temat porostu wlosow, zapisalam sobie ale nie probowalam.

Witamina E - poprawia od¿ywienie cebulek i pobudza wzrost nowych w³osów.

Czarna rzodkiew - pobudza porost w³osów dziêki zawarto¶ci du¿ej ilo¶ci ³atwo przyswajalnej siarki.

¯ó³tko jajka - dobrze nawil¿a i regeneruje strukturê w³osa. Wzmacnia zniszczon± czuprynê dziêki zawarto¶ci witaminy A i dzia³aniu niezwykle skutecznych protein jajecznych. Ma równie¿ korzystny wp³yw na porost w³osów.

Skrzyp polny - pogrubia pasma i dodaje im objêto¶ci, zawiera bowiem w swojej ³odydze krzemionkê-jeden z budulców w³osa. Przy¶piesza te¿ jego wzrost. Mo¿e sprawiæ, ¿e w ci±gu kilku miesiêcy w³osy urosn± o kilkana¶cie centymetrów.

Sza³wia - od¿ywia cebulki w³osowe, przyspiesza porost w³osów. Poza tym przyciemnia w³osy, nadaje im g³êboki br±zowy kolor.

Pokrzywa - pobudza mieszki w³osowe do intensywniejszej pracy.

ja mam oker zapuszczania wlosow za sob±. zawsze chcialam miec takie do pasa, jak juz mi urosly do 3/4 plecow postanowilam obciac o 15centymertow bo mnie megawkurzaly :lol: zbyt dlugo musialam je ukladac, nadwyrê¿alam budzet domowy bo odzywki tonami mi schodzily :lol: teraz mam dlugosc do polowy plecow ale juz mnie nosi zeby znowu obciac :lol:

lea88 

Do³±czy³a: 25 Sie 2006
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2007-09-15, 19:40   

Ja na innym forum czytalam, ze dziewczyny stosuja szampon i kosmetyki brzozowe- bo brzoza podobno wplywa na porost wlosow :P Ale watpie, zeby szampon tak naprawde cos tu wskoral. Raczej dieta, witaminki itp, Wax i nafta sa skuteczniejszymi sposobami :D

PS: A ja bym chciala, zeby wlosy mi wolniej rosly, bo rosna naprawde jak szalone :P Przez to musze chodzic co miesiac do fryzjera, bo nie moge sie uczesac :D Szkoda, ze z ich "zdrowiem" nie jest tak dobrze :(

ewka71 

Do³±czy³a: 17 Sty 2006
Wys³any: 2007-09-16, 11:42   

Ja chcialabym zapuscic, ale mialabym (zreszta juz mam) potworne siano.
Co do nafty - uzylam raz, pare dni temu, i wlosy jakby jeszcze brzydsze sie zrobily ... :(

NeynA 

Do³±czy³a: 12 Wrz 2006
Sk±d: Stargard
Wys³any: 2007-09-16, 12:02   

Ja te¿ zapuszczam! Moim postanowieniem jest mieæ w³osy do po³owy ty³ka do nowego roku! Kryzys ¶ci±cia w³osów ¶iê skoñczy³! uwielbiam je! :D

outsiderka 

Do³±czy³a: 31 Lip 2006
Sk±d: Po³czyn-Zdr.
Wys³any: 2007-09-16, 12:33   

Ja te¿ zapuszczam :) Ale nic nie robiê z nimi, ¿adnych Waxów, maseczek, bo i tak rosn± jak oszala³e... Tylko ostatnio mam maly kryzys.

NeynA 

Do³±czy³a: 12 Wrz 2006
Sk±d: Stargard
Wys³any: 2007-09-16, 12:35   

outsiderka, a dok±d zamierzasz zapu¶ciæ?

outsiderka 

Do³±czy³a: 31 Lip 2006
Sk±d: Po³czyn-Zdr.
Wys³any: 2007-09-16, 12:46   

Narazie tak za stanik :lol: (ale wyt³umaczy³am). Potem podetnê koñcówki i siê pomy¶li...

tuRmaNIA 

Do³±czy³a: 17 Wrz 2005
Sk±d: £ód¼
Wys³any: 2007-09-16, 13:30   

Mnie w³osy rosn± do¶æ szybko bez ¿adnych wspomagaczy.
Obecnie siêgaj± mi prawie ty³ka, ale zamierzam w najbli¿szym czasie trochê je podci±æ, bo koñcówki mi siê rozdwajaj±, ³ami± siê i pl±cz± koszmarnie, ¿e nie mogê ich rozczesaæ :/
Pomimo zabiegów pielêgnacyjnych (od¿ywek, maseczek) :?

Scully 

Do³±czy³a: 29 Lis 2005
Sk±d: Northland
Wys³any: 2007-09-16, 13:50   

outsiderka napisa³/a:
Narazie tak za stanik :lol: (ale wyt³umaczy³am). Potem podetnê koñcówki i siê pomy¶li...

Ja mam w³a¶nie za stanik, cel g³ówny to do ty³ka, ale jak dopuszczê do pasa, to te¿ bêdê zadowolona.

Paulette 

Do³±czy³a: 11 Lut 2006
Sk±d: z miasta..
Wys³any: 2007-09-16, 22:43   

ja tez zapuszczam, chce miec do polowy plecow ;p
ale musze troche skrocic konce bo mam zniszczonde ;/
chyba kupie ta wode brzozowa ;d

madziarra 

Do³±czy³a: 22 Sie 2007
Sk±d: z nik±d
Wys³any: 2007-09-18, 06:43   

Ja takze zapuszczam do tylka a teraz mam tak z 5 cm za pasek od stanika. Ostatnio odzywilam dobrze wlosy i sa teraz pieknie zdyscyplinowane i ulozone. A mianowicie najpierw tak: szampon z Palmolive z ekstraktem z Oliwki (nadaje miekkosci i chroni przed przesuszeniem - do wlosow dlugich), potem szampon z L'oreal z perla (bo zawsze myje wlosy dwa razy i myje codziennie), potem nakladam na 5 minut odzywke z L'oreal z perla, splukuje, i nakladam tez na 5 minut plynny jedwab z Gliss Kur. Potem wszystko splukuje i na mokre wlosy nakladam jedwab fryzjerski. Jak wysusze wlosy to lsnia jak lusterko i sa swietnie miekkie. Zabieg mozna powtarzac raz w tygodniu a efekt bedzie gwarantowany :)

bejbe 

Do³±czy³a: 02 Sie 2006
Sk±d: Olsztyn
Wys³any: 2007-09-18, 13:45   

madziarra, nie za du¿o tego nak³adasz na w³osy? Moje w³osy by po takiej ilo¶ci by³y oklapniête i przet³uszczone po kilku godzinach :/

madziarra 

Wys³any: 2007-09-18, 13:56   

Nie, moje sa po tym o wiele miekksze i bardziej lsniace :) Takich rzczy nie robi sie codziennie tylko raz na jakis czas zeby dac wlosom troche zycia ;)

yska207 

Wys³any: 2007-10-17, 14:50   

Dziewczyny !! Znalaz³am superga¿det dla zapuszczaczek :D Spinka tzw. szogun. Kucyk przy nim niejest taki "p³aski" i nieskraca w³osów tak jak przy zwi±zaniu ich gumk± . Wklejam zdjêcia tak taki szoguniasty kucyk wygl±da:D

madziarra 

Wys³any: 2007-10-17, 14:52   

Super ta spinka :D

yska207 

Wys³any: 2007-10-17, 14:59   

A no :D Tyle ¿e siê jeszcze musze nauczyæ j± zapinaæ po¿±dnie bo to wcale niejest takie ³atwe:D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: