Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
jakie to kolorki??
Autor Wiadomość
adriana7 

Wysłany: 2004-07-05, 18:04   

Już bym Lazy do Ciebie przyjechała na balejaż, gdyby to nie było pół Polski ode mnie ;)

lazy 

Wysłany: 2004-07-05, 22:42   

hehe Adaria zapraszam;]

rajzerek 

Wysłany: 2004-07-06, 15:03   

Lazy a mnie ciekawią twoje początki, jak doszłaś do wprawy w robieniu balejazu.

adriana7 

Wysłany: 2004-07-11, 14:41   

Ale najlepsze jest to, że człowiek tam idzie i czasami wie więcej niż panie "profesjonalistki" a i tak zrobią z niego matoła. No przepraszam, nawet przez myśl by mi nie przeszło dawać blond refleksy na rude włosy :evil: :shock: Przeicez powinno byc chyba jakieś przeszkolenie, żeby mogły później wytłumaczyć to i owo. A one mi chciały inną farbą farbować, bo pewnie łatwiejsza w obsłudze :D jeszcze podczas tej rozmowy przyszła inna pani, a minę miała taką, jakby wogóle nie wiedziała o co chodzi, oczy szeroko otwarte.
Więcej tam nie idę :)

rajzerek 

Wysłany: 2004-07-12, 19:33   

hahaha dobre :)

adriana7 

Wysłany: 2004-07-13, 15:51   

Jeszcze mi się przypomniało z tamtej świetnej rozmowy z profesjonalistkami :) W gazecie czytałam,(art. napisany przez osobę pracująca na L'Oreal Profesionell i mającą sieć salonów), że aby zachować na dłużej piękne włosy po farbowaniu LuoColor, nalezy używac specjalnych kosmetyków (był przykład włosów blond, więc podali szampon tez L'Oreala, profesjonalny,specjalny - chyba So Blonde). Więc się pytam, czy po takim farbowaniu trzeba używać specjalnych szamponów i odżywek, a pani na to, że jak wezmę zwykły szampon do wł. farbowanych to też będzie :D I jeszcze jedno, jakaś panienka bez dwóch zębów dolnych na przedzie, pyta się mnie, czy mam siwe włosy, bo LuoColor pokrywa tylko 70% siwych włosów!! Miałam jej odpowiedzieć, że chyba widzi, że mam 100% siwchy włosów, co widzać po odrostach!

rajzerek 

Wysłany: 2004-07-15, 13:54   

Ja bym tam już nigdy nie weszła.

aha i mam jeszcze jedno ciekawiące mnie pytanko: Co sie najpierw robi trwałą czy farbowanie? I czy później trwała można rozprostować prostownicą?? :D

adriana7 

Wysłany: 2004-07-15, 16:30   

No ja tez byłam w szoku!! I więcej tam nie wejde!!Za cholere!!
Rajzerku! Najpierw trwała, potem farbowanie, bo gdybyś zrobiła na odwrót, kolor po farbie mógłby być bardzo, bardzo nieciekawy. Po trwałej nalezy odczekac tydzień, dwa tygodnie, w zalezności od mocy trwałej, jaką sie robi. Mysle, że mozna trwałą rozprostować prostownicą. Bo to chyba tak, jakbys kręcone włosy prostowała. Trzeba pamietać, żeby o włosy po trwałej dbać, żeby je odżywić, aby skręt był długo ładny itd.No i przy prostowaniu tez jakos je chronić(w salonach są specjalne preparaty do tego)

rajzerek 

Wysłany: 2004-07-15, 20:20   

Nie wiem już sama. Chciaąłbym cos zrobić z kłakami i się zasatnawiam czy robić trwałą jak u Mulatek i potem farbować, czy samą trwałą (skoro da sie rozprostować to fajnie) czy tylko farbować na kolorek Beyonco-lopezkowaty. Po tym pierwszym wyjściu bede miałą najbardziej zniszczone włosy.
Więc chyba najlepiej najpierw spróbuje trwałą (na afro :) ) a póżniej dopiero zobacze czy chce zmiany. :D

SAMANTA 

Wysłany: 2004-10-05, 21:53   

Ha ha dopiero teraz przeczytałam tego posta i ja rowniez jestem w sszoku :D :D co za "profesjonalizm" :P

rajzerek 

Wysłany: 2004-10-06, 14:08   

A jeszcze mam jedno pytanko: Ile tak mniej więcej się trzyma taka trwała? Dwa miesiące? Pół roku??

adriana7 

Wysłany: 2004-10-07, 09:03   

Zalezy jaka trwała Rajzerku. Np ja miałam objętościową L'Oreala,(najsłabsza) powinna była zejść po ok 2 miesiącach, ale nie zeszła. Tzn troszkę się rozprostowały włosy, ale i tak trzeba je było ściąć. Moja mama robi zwykła trwałą, to się trzyma tak średnio 4-5 miesięcy.

rajzerek 

Wysłany: 2004-11-30, 22:53   

zobaczcie do tematu LOCZKI tam sa linki do zdjęć fryzury panny Keys którą bym chciała aktualnie :)

Odpowiedz do tematu