Paulette, przepraszam,ale tu jest tyle tematów ze z czystego lenistwa nie chcia³o mi sie sprawdzic..
nie musisz przepraszac
mialam na mysli to ze byl temat, i w tamtym temacie bylo kilka sposobow ladnie opisanych.. ale mnie tez nie chce sie szukac tego bez wyszukiwarki
S± napary np z li¶ci orzecha w³oskiego czy jakos tak. Ale to dlugo trwa, nie od razu staj± siê w³osy br±zowe. I nie mam pojêcia jak potem wrócic do jasniejszego koloru, chyba rozjasniæ chemcznie.
Ja przyciemniam p³ukankami, ale i tak mam ciemne farbowane, a plukanki daja efekt chwilowy. Choc fajny.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
-w³oski moczyæ w wywarze z lisci orzecha wloskiego, przed myciem tak przez kilka min, mozna natrzec wloski i zostawic na klika min a potem sp³ukaæ
-mozna takze moczyc wlosy w wywarze z czarnej herbaty po kazdym umyciu
-poza tym mozna takze stosowac maseczke naturalna z 2 zoltek i kilku kropel oleju rycynowego. ponoc stosowanie co tydzien przyciemnia wlosy a napewno je odzywia. 2 zoltka z jajek miesza sie z kilkoma kroplami oleju rycynowego (do nabycia w aptece) i naklada na wilgotne wlosy po ich uprzednim umyciu szamponem. trzyma sie ta maseczke zawinieta w worek i recznik przez 30-40 minut pozniej zmywa sie
-szampon timotei z henna
-samej henny nie polecam, podobno bardzo szkodzi na wlosy
-poza tym masz ró¿nego rodzaju farby,szampony koloryzuj±ce,kremy i pianki
Timotei nic nie daje, mia³am beznadzieja, jeszcze wlosy jakies po nim sianowate byly.
P³ukanki s± koloru np fioletowego lub czerwonego, do w³osów siwych. Pluczesz nimi wlosy i nadaja kolor. Fioletowa akurat nadaje fajne refleksy, i przyciemnia. Ale na jasnych wlosa to efekt nie wiem jaki moze byc
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
W Rossmannie np, z Delii kosztuje ok 6-7 zl. Rozpuszczasz jej troszke w 2 litrach wody i po myciu polewasz wlosy. Sp³ukuje sie z ka¿dym myciem. Tzn jak bêdziesz robic np przy kazdym myciu przez jaki¶ czas, to wiadomo, ¿e bêda ciemne, i dlu¿ej sie bêd± sp³ukiwaly.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum