Us³uga polega na trwa³ym wyprostowaniu w³osów, która przebiega w trzech etapach.
Etapy trwa³e prostowania w³osów:
1. Rozlu¼nienie mostków dwusiarczkowych
2. Nadanie nowego kszta³tu w³osom
3. Utrwalenie nowego kszta³tu
Pierwszy etap zabiegu ma na celu rozerwanie mostków dwusiarczkowych. Preparat nak³ada sie na w³osy i pozostawia przez ¶ci¶le okre¶lony czas.
Drugi etap to nadanie w³osom okre¶lonego kszta³tu, czyli formowanie nowych wi±zañ dwusiarczkowych poprzez wyprostowanie w³osów.
Trzeci i ostatni etap polega na neutralizacji - utrwaleniu nowo nadanego kszta³tu i odbudowie struktury w³osa. Fryzjer w tym etapie nak³ada na w³osy preparat neutralizuj±cy w³osy, co powoduje utrwalenie nowego kszta³tu w³osa.
cena: 150-300z³ w zale¿no¶ci od salonu
wiem ze tematy o prostowaniu w³osów juz byly, ale to jest cos troszke innego czy ktoras z was miala robiony taki zabieg? jak dlugo sie utrzymuje? jakie s± efekty? zdaje sobie sprawe z tego ¿e to bedzie wygl±dac raczej jak naturalnie proste w³osy a nie jak po prostownicy u fryzjera. czy takie co¶ bardziej niszczy w³osy ni¿ prostowanie 2-3 razy w tygodniu?
Nie ufa³abym temu, gdy¿ te¿ uwa¿am ¿e to rodzaj trwa³ej i na pewno niekorzystnie by wp³yn±³ na stan w³osów. Nie wiem tylko, jak siê ten wp³yw ma do tego wywieranego codziennie przez prostownicê
A ja po przeczytaniu ca³ego w±tku z wiza¿u uwa¿am ¿e jednak op³aca siê, ale od³o¿yæ trochê wiêcej i zafundowaæ sobie np. Farouka, który nie wp³ywa ¼le na stan w³osów
Pierwsze co sobie pomysla³am to to,¿e taki zabieg musi strasznie niszczyæ w³osy i wogóle sie nie op³aca ALE skoro Wy i tak codziennie katujecie w³osy prostownic± to moze to wcale nie jest takie z³e rozwi±zanie.
Ja raczej nie ryzykowalabym tego zabiegu...
W³osy zniszczy na pewno... (nie wiem czy tyle co prostownica, moze tak, moze nie)
Niemniej jednak niewiadomo ile efekt bêdzie siê utrzymywa³...
Skoro jest na zasadzie trwa³ej ondulacji (jak sie robi loki) to tamta z tego co s³ysza³am utrzymuje sie przez 3 miesiace w takim stanie...
Wiêc tu d³ugo¶æ tego efektu mo¿e byæ porównywalna...
Po co wydawaæ tyle kasy na 3 miesiace?
zalezy jakie sie ma wlosy moje zawsze w wilgotnym powietrzu zaczynaja sie strasznie puszyc i wygladam jak pudel. wiec dalaby wszystko za to zeby miec proste g³adkie w³osy
a co do trwa³ej to wszystko zale¿y w jakim salonie fryzjerskim sie j± robi kolezanka kiedys pobiegla do malego saloniku obok swojego domu bo tam jest tanio. fryzjerka nawet nie miala plynu do trwalej wiec poszla do kiosku kupic najtanszy za 4 z³ote dziewczyna zaplacila 50z³ ale na pierwszy rzut oka widac bylo tylko zniszczone w³osy :X takie rzeczy to jednak trzeba robic w profesjonalnych salonach
a trwa³a nie jest na 3 miesiace tylko do momentu az ci odrosn±,
sa trwale 3-4 miesieczne,ale to sie mowi ze trwala jest na 3 miesiace,bo ja trzeba co mniej wiecej taki czas powtarzac bo po 3 miechach ma sie mega odrost i trwala wyglada nie estetycznie,po za tym troche sie rozprostowuje
No nie wiem ja tam sie nie znam na tych trwalych..
ale slyszalam.. ze jedna babka co miala rozjasniane wlosy i potem zrobila trwala to jej wiekszosc wlosów sie ulamalo przy samej skórze prawie... wiec to ryzykowna sprawa
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum