Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zniszczone włosy.
Autor Wiadomość
Paulette 

Wysłany: 2008-01-10, 13:51   

musze przyznac ze dove jasno rozowa do rozjasnionych jest rownie dobra co granatowa :D udany zakup :P /bo biala to byl nieudany zakup

TiiLi 

Wysłany: 2008-01-11, 12:20   

Asiak napisał/a:
Ja używam jedwabiu Biosilk Farouka i jestem z niego bardzo zadowolona. Po jego systematycznym używaniu moje włosy stały się o wiele "zdrowsze" i nie mam problemu z rozdwajającymi się końcówkami.

ja też ostatnio zaczełam go używac. nakładasz go na całe włosy czy od połowy?

a co do maseczki granatowej Dove, to ile trzymacie ją na włosach? troche mnie do zdziwiło jak zobaczyłam, że powinno się tylko 3minuty...

Sweet-Girl 

Wysłany: 2008-01-11, 13:49   

TiiLi, ja ją trzymam zazwyczaj 30 min.

ewka71 

Wysłany: 2008-05-26, 19:19   

co do produktow Farouka, to chyba kupie sobie "Zestaw - Jedwab Farouk + Fruit Cocktail odżywka Silk Therapy szampon + Silk Therapy odżywka" :D

Agnes 

Wysłany: 2008-05-28, 18:43   

TiiLi napisał/a:
a co do maseczki granatowej Dove, to ile trzymacie ją na włosach? troche mnie do zdziwiło jak zobaczyłam, że powinno się tylko 3minuty...

Według mnie trzymanie czegokolwiek na włosach przez 3 minuty nie ma sensu bo w tak krótkim czasie nic nie ma szans by spełnić swoje zadanie...no pomijając jakikolwiek szampon do włosów :D
Ja trzymam tą odżywke z 15 minut zawsze, bo po prostu nie mam więcej czasu na to. Raz zrobiłam nieplanowany test, spłukałam ją jakąś minutke po nałożeniu bo czas gonił niemiłosiernie i samo takie chwilowe nałożeniue ułatwiło mi rozczesywanie :)

lea88 

Wysłany: 2008-05-29, 08:38   

Ja trzymama Timoteia (miodowego + odrobine bambusa) nawet czasem 1 minute i wlosy wyglada super i naprawde sie mniej rozdwajaja. Juz nawet nie musze dodatkowo uzywac odzywki bez splukiwania.

outsiderka 

Wysłany: 2008-05-29, 16:08   

Agnes napisał/a:
Według mnie trzymanie czegokolwiek na włosach przez 3 minuty nie ma sensu bo w tak krótkim czasie nic nie ma szans by spełnić swoje zadanie

Ja trzymam ją 3 minuty, bo mnie zawsze czas goni.
Ta maska jest nawet fajna, ale to nie to, czego szukam.

tenebra 

Wysłany: 2008-05-29, 18:11   

ja ogólnie od takich odżywek czy masek nie oczekuję rewelacji, nakładam je po to żeby włosy mi się lepiej układały i rozczesywały, we wspaniałe właściwości nie wierzę :P dla mnie jedyna dobra "odżywka" to unikanie podpiekania włosów i odpowiednia ilość witaminek i innych takich w organizmie. ;)

u mnie to wygląda tak że najpierw myję włosy + nałożenie odżywki, potem robię wszystko pod prysznicem co mam zrobić i na koniec spłukuję odżywkę. nie wiem ile to minut, ale mi stracza, włosy wyglądają ok, końcówki mam trochę porozdwajane, ale się nie dziwię bo używałam prostownicy i suszaki więc ogólnie wszystko mi pasi.

Agnes 

Wysłany: 2008-11-07, 17:37   

A co to ta sauna do włosów i ile to mniej więcej kosztuje ??

Magda87 

Wysłany: 2008-11-07, 17:41   

u mnie okolo 4dych. sauna ma na celu nawilzenie wlosow. tez kiedys sie nad tym zastanawialam ale pozniej pomysl prysł :P

Agnes 

Wysłany: 2008-11-07, 18:57   

Hm, ja też sie zaczełam właśnie zastanawiać bo mam takie siano że masakra :/

outsiderka 

Wysłany: 2008-11-07, 19:24   

ja zauwazylam, ze odkad przestalam prostowac wlosy, to nie mam siana. ale musialam obciac wlosy. nawet fryzjerka pochwalila, ze sa zadbane itp. tylko ze strasznie ich duzo

ale generalnie wole waxa od tej dove. uzywalam dwie i nie ma porownania nawet;p jak to czlowiek moze zmienic zdanie. a tak na codzien uzywam kompresu z Joanny i jest swietny, naprawde. kosztuje 6,50 a jest o wiele wiele lepszy od roznych drozszych odzywek (np. z l'oreala)

MałaMi 

Wysłany: 2008-11-07, 20:24   

hmm a ja jutro ide na podciecie, niestety mam tak zniszczone końcówki. a w tej chwili mam na sobie maseczke z zółtka,odzywki,olejku rycynowego,kremu do rąk i eee chyba cos jeszcze :D

outsiderka 

Wysłany: 2008-11-07, 21:03   

MałaMi napisał/a:
kremu do rąk

Ale to było w przepisie? Nie warto tak dawać wszystkiego, żebyś nie miała jakiejś reakcji alergicznej...

MałaMi 

Wysłany: 2008-11-07, 22:29   

outsiderka napisał/a:
to było w przepisie

stwierdzilam ze w odzywce i w kremie są silikony,wiec krzywdy mi nie zrobil poki co -2 .raz stosowalam i nic sie nie dzieje.

malwina20 

Wysłany: 2008-11-12, 11:26   

dziewczyny a może poradzicie coś na taki problem - miałam do tej pory fajne kręcone włosy i nagle po wakacjach nie chcą się juz tak ładnie kręcić, puszą się, rozprosowują (znaczy wciąż są kędzierzawe, ale to raczej afro takie niż małe loczki). Obawiam się, że mam je strasznie przesuszone - myślicie, że to może być przyczyna?????

Paznokietka :) 

Wysłany: 2008-11-12, 15:51   

malwina20, możliwe. Musisz je odpowiednio nawilżyć. Polecam te odżywki-zaraz po zrobieniu trwałej miałam sianko. a po użyciu odżywek-zwłaszcza tej mgiełki włosy są znowu miękkie i jak je pogniotę to robią się loczki.

malwina20 

Wysłany: 2008-11-18, 11:56   

dzięki, kupiłam sobie na razie ten fluid bo mgiełki nie mogę znaleźć :/
mam nadzieję, że efekty będą szybko ;)

aniusia 

Wysłany: 2008-11-18, 15:21   

a ja właśnie niedawno kupiłam tą mgiełkę i powiem, że włosy po niej mi się nie puszą ani elektryzują, czyli duzy plus za to.

Odpowiedz do tematu