Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Odżywki do rzęs.
Autor Wiadomość
nataliaada 

Wysłany: 2004-06-29, 11:02   Odżywki do rzęs.

Dziewczyny!

Mam do Was pytanie , czy używacie odżywek do rzęs ( tzn . wiem ,że tak :) ) , ale czy one Wam w jakiś tam sposób poprawiają kondycję rzęs? Tj. czy rzęsy są gęściejsze , dłuższe itd. po ich używaniu????? Bo ja mam teraz chrapkę na odżywkę z jakaś firma, miałam ją kiedyś tydzień , bo koleżanka mi dała wypróbować i choć nie smarowałam sobie nią często rzęs to podobało mi się to ,że fajnie się po niej tusz nakładał.:)

Czy któraś z Was jej używała?Albo zna jakąś inną też fajną?

Dorota 

Wysłany: 2004-06-29, 11:06   

Ja używałam odżywki Constance Carroll i była bardzo dobra, rzęsy stały się dłuższe, bardziej podkręcone, no i mocniejsze, teraz nie używam żadnej, moja siostra też używa odżywki Pierre Rene i ma piękne, naturalnie czarne rzęsy, aż jej ich zazdroszczę, bo ja to mam jaśniutkie :(

SAMANTA 

Wysłany: 2004-06-29, 11:30   

Tak ja mam ta odzywke z Oriflamu ale po rzesach tam zadziwiajacych efektow nie widze co nie znaczy ze jest zla napewno jakies wlasciwosci odzywcze ma......

nataliaada 

Wysłany: 2004-06-29, 13:53   

nie nie nie nie , nie chce slyszec o olejku rycynowym :lol:
probowalam sie w to bawic , ale mnie zniechecilo to babranie sie z tym , zadnej poprawy nie zauwazylam , i wkurzał mnie ten olej ogolnie rzecz biorac :evil:

lubię tylko gotowe kosmetyki a nie naturalne :lol:

Dorota 

Wysłany: 2004-06-29, 13:58   

heh, ja też nie lubię się bawić z takim czymś, jestem zwolenniczką gotowych kosmetyków :D

nataliaada 

Wysłany: 2004-06-29, 14:22   

Ja też . Po pierwsze nie chciałabym się bawić z tymi różnymi maseczkami , peelingami naturalnymi, i sobie jakieś mikstury przyrządzać , a poza tym jakoś tak mi się wydaje ,że te gotowe są dużo bardziej skuteczne i lepsze . :wink:

nataliaada 

Wysłany: 2004-06-29, 14:49   

Ja tez sie w to bawilam , czyscilam stare opakowanie od tuszu i mialam przelać , ale nie zrobilam tego i ostatecznie maczałam starą szczoteczkę od tuszu w butelce od olejku . :roll:

adriana7 

Wysłany: 2004-06-29, 15:58   

Ja używam odżywki RefectoCil LONGLASH, firmy Gschwentner Haarkosmetik. Jestem bardzo zadowolona, bo rzęsy naprawdę są w dużo lepszym stanie. Są błyszczące, wyglądają zdrowo i są dłuższe! Brwi też tym smaruję. Uzywam tego na noc, bo to coś w rodzaju takiego gęstego tłustego olejku. Tubka tej odżywki jest maleńka, ale strasznie wydajna, cena to ok 12 zł. Dołączona jest szczoteczka.
Kiedyś stosowałam olejek rycynowy, ale piekły mnie oczy, więc przestałam. Miałam tez jakieś inne odżywki, ale ta jest najlepsza jak dotąd.

dominnika 

Wysłany: 2004-09-06, 18:07   

A gdzie kupiłaś tą odżywkę,bo ja szukam i szukam i znależć nigdzie nie mogę :570:

adriana7 

Wysłany: 2004-09-07, 15:56   

Dominiko - kupiłam to w sklepie z art. fryzjerskimi. Widziałam też w jakimś sklepie internetwoym, ale nazwy sklepu niestety nie pamiętam :x

Apsik! 

Wysłany: 2004-09-07, 20:48   

sorki - czy dobrze zrozumialam? odżywka do rzęs w sklepie fryzjerskim?

adriana7 

Wysłany: 2004-09-08, 13:35   

Tak, dlatego, że jest ona jakby w serii farb do brwi i rzęs sprzedawanych do salonów. W innych sklepach tez może będzie, mnie akurat we fryzjerskim udało się to kupic.

Apsik! 

Wysłany: 2004-09-08, 17:05   

aha zdziwiłam się trochę

SAMANTA 

Wysłany: 2004-10-05, 21:44   

Mozna mozna ja tez widzialam w hurtowni fryzjerskiej:)

Mądrala 

Wysłany: 2004-10-26, 22:44   

Mnie służy odżywka Pier renne superaśna lepsza od CC.

aga 

Wysłany: 2004-12-13, 22:50   

Mi te odżywki do rzęs szczególnych efektów nie dały-jedynie jak stosuje pod tusz to sie lepiej go wtedy nakłada!
A'propos odżywek pod tusze-miałyscie kiedys ten dwustronny L'oreala z biała bazą? Jak wam sie podobał? I czy ta baza ma jakies włąsciwości odżywcze?

adriana7 

Wysłany: 2004-12-14, 17:03   

Ja miałam ten podwójny L'Oreala. Ponoć biała baza coś tam w sobie ma, ja jednak nic specjalnego nie zauważyłam. Tusz jak dla mnie super , tylko wymaga troszkę czasu przy nakładaniu. Jesli ktoś lubi mocno wymalowane rzęsy, długie a do tego ma czas, aby się z tym wszystkim bawić, to może być. Z tym tuszem mozna troszkę "pokombinować". Jesli pomalujemy białą bazą rzęsy i zaraz pomalujemy czarną, efekt będzie taki bardziej naturalny. Jeśli pomalujemy białym i odczekamy aż wyschnie i dopiero wtedy pomalujemy czarnym tuszem, efekt będzie mocniejszy i rzęsy bardziej wyraziste i dłuższe.

aga 

Wysłany: 2004-12-14, 18:50   

Dzieki za odpowiedż. Potrzebuje kupić jakis tusz, bo włanie mi sie konczy. Moze ten podwójny faktycznie bedzie mi odpowiadał-a nie tak jak Lash Architekt, na którym sie zawiodłam!

adriana7 

Wysłany: 2004-12-15, 17:17   

Nie miałam Lash Architecta,. więc jakiegoś porównainia nie mam, ale z tego podwójnego Double Extension jestem zadowolona i nawet kupię jeszcze raz :)

Agnes 

Wysłany: 2005-01-16, 20:48   

Heh, a czy te odżywki poza wydłużaniem, nabłyszczaniem i podkręcaniem zapobiegają także wypadaniu ??

Odpowiedz do tematu