Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Elektryzowanie
Autor Wiadomość
angelika 

Wysłany: 2005-11-18, 20:17   

Mam dokładnie taki sam problem, mialamrozne preparaty i lipa. Odradzam odzywki bez spłukiwania bo piszesz ze masz przetłuszczające włosy. Dzieki temu bedą jeszcze bardziej i szybciej tłuste. A teraz wy poradzcie coś na to elektryzowanie!?

teasty 

Wysłany: 2005-11-18, 20:17   

Ja mialam ten sam problem w tamtym roku i wyprobowalam serie pantene na zime przeciwko elektryzowaniu sie wlosow, ale niestety nic mi nie pomoglo. Probowalam tez rozmaitych wynalazkow jak jedwab do wlosow itp ale nic na moje wlosy nie dzialalo. Dopiero linia odboduwujaca Nivea doprowadzila do porzadku moje wlosy. Teraz juz sie nie elektryzuja i zaczely sie w koncu ukladac.

Shameeka 

Wysłany: 2005-11-18, 21:00   

Przede wszystkim, wypróbuj serię zimową Pantene, może pomoże choć trochę lub inną linię odbudowującą i nawilżającą, bo takie włosy potrzebują przede wszystkim nawilżenia. Ale jeżeli chodzi o odżywki bez spłukiwania, to podobnie, jak angelika odradzam Ci je, bo jak piszesz, masz przetłuszczające się włosy, a taka właśnie odżywka jeszcze je obciąży i będzie jeszcze gorzej. Nie używaj też grzebieni i szczotek z tworzywa sztucznego, wybierz te antystatyczne - z drewna lub naturalnego włosia. Poza tym, radzę zrezygnować z suszenia włosów suszarką, bo to tylko powiększa problem. Możesz również stosować lekkie (ze względu na te przetłuszczające się włosy) preparaty do stylizacji - pianki, lakiery. A najprostszy sposób to po prostu lekkie zwilżenie włosów, aby zneutralizować ładunki elektyczne na włosach :) :)

Kamilcia 

Wysłany: 2005-11-18, 21:40   

Ja używam balsam do włosów Gliss Kur z jedwabiem,który trzeba spłukiwać i włosy po nim rzeczywiście się mniej elektryzują :grin: .

lolenka 

Wysłany: 2005-11-20, 09:48   

Mialm kiedys ten problem i kupilam sobie odzywke chyba nabyszczajaca :? i chyba z jakaś firma :?
w sprayu,byla calkiem fajna :D .Spisikalam troche grzebien i przeczesywalam wlosy,to troche pomagalo :o Ale teraz znow ten problem powrocil :( -odzywka sie skonczyla!!

aloes 

Wysłany: 2005-11-20, 22:18   

Super, z rad chętnie skorzystam, ale czy odżywki regenerujące, odbudowujące itp, są najlepszym pomysłem na mosno przetłuszczające się włosy?

Katia 

Wysłany: 2005-11-21, 13:28   

Aloes przecież są odżywki i szampony do przetluszczających sie włosów.

Shameeka 

Wysłany: 2005-11-21, 16:13   

aloes napisał/a:
Super, z rad chętnie skorzystam, ale czy odżywki regenerujące, odbudowujące itp, są najlepszym pomysłem na mosno przetłuszczające się włosy?

Możesz zastosować np. takie połaczenie: szampon do włosów przetłuszczających się+odżywka nawilżająca lub regenerująca albo na odwrót. Włosy elektyzujące się trzeba nawilżać przede wszystkim!

aloes 

Wysłany: 2005-11-21, 16:49   

Katia, chodzi właśnie o to, że odżywka do suchych i zniszczonych włosów zapobiega elektryzowaniu, a ta do przetłuszczających nie...

[ Dodano: 2005-11-21, 16:50 ]
A tak na marginesie, co sądzicie o Garnier Frustis Fresh?

teasty 

Wysłany: 2005-11-21, 20:47   

Garnier Frustis Fresh dla mnie byla neutralna. Nie spowodowala jakiejs wiekszej zmiany pozytywnej ani negatywnej.

monia1990panna 

Wysłany: 2006-08-20, 04:25   

Ja też miałam takie włosy..na elektryzowanie się i poprawienie kondycji pomogła mi odżywka GLISS KUR kompletna regeneracja do włosów zniszczonych...jeśli chodzi o przetłuszczanie się, tak realistycznie patrząc to nic niee da się z tym na dłuższą metę zrobić..po prostu trzeba myć codziennie włosy, mi się zdarza nawet 2 razy dziennie...i z góry tępię mit o tym, że niby jak się częściej myje to szybciej się przetłuszczają...to niee prawda, pytałam się kilku fryzjerek i lekarzy...faktem jest tylko to, że raz na jakiś czas trzeba przetłuścić włosy...tylko, że niee radzę wtedy pokazywać się na ulicach, bo można zastraszyć!! :D

Cleo80 

Wysłany: 2006-08-20, 09:17   

Najlepsze na elektryzowanie się włosów są wszelkiego rodzaju preparaty z jedwabiem. Polecam Farouk. Ziaja ma też w swojej ofercie odżywkę w sprayu z proteinami jedwabiu, jest na pewno tańsza.

aloes 

Wysłany: 2007-03-04, 19:08   Elektryzowanie

Nie wiem w jakim stopniu Was ten problem dotyczy, ale mnie elektryzowanie moich włosów doprowadza już do szału. Używam odżywek, ale bez rezultatu. Może znacie coś, co naprawdę pomoże?

Kinna 

Wysłany: 2007-03-04, 19:35   

mi na naelektrywozane włosy pomaga żel do włósów nic więcej.... :P

iwiopole 

Wysłany: 2007-03-04, 20:12   

ja na elektryzowanie zawsze uzywalam lakieru do wlosow

karomegi 

Wysłany: 2007-03-04, 20:20   

mi babcia kiedys plynem do plukania przejezdzala po suchych wlosach i pomagalo, a mialam wtedy do pasa. i ladnie pachnialy :) . czasami tez tak robie, ale jak narazie malo mi sie elektryzuja. to naprawde pomaga.

outsiderka 

Wysłany: 2007-03-04, 20:31   

Fryzjerka mi kiedyś mówiła, że kilka kropel cytryny na włosy po umyciu i spłukać wodą.

yska207 

Wysłany: 2007-03-04, 20:51   

ja pryskam swoje płynnym jedwabiem Gliss Kur

ETNA 

Wysłany: 2007-03-05, 12:30   

Przy elektryzowaniu włosów ważne chyba też jest czym je czeszesz. Moje po użyciu odżywki właściwie się nie elektryzują, ale zawsze czesze je drewnianym grzebieniem z takimi dużymi ząbkami, a jak przeczesze zwykłą szczotką to też potrafią się elektryzować

Nonkaa 

Wysłany: 2007-03-05, 13:56   

kluczem do sukcesu jest odpowiedni grzebien/szczotka tak jak ETNA napisala. pozatym jakies fajne serum nakladane na suche wlosy moze pomoc.

Odpowiedz do tematu