Dziewczyny możecie polecić jakiś dobry preparat podkreślający cieniowane włosy? Chciałabym poodzielać wycieniowane pasma włosów,nadać im wyglądu
Mogą być też kosmetyki fryzjerskie jakieś pianki, gumy itp....
Używam teraz z nivea creme gel, jest ok, nie przetłuszcza włosów, ładnie rozdziela ale to jeszcze nie to. Ostatnio byłam u fryzjerki i ona na koniec nałożyła mi jakiś fajny preparat ale zapomniałam się zapytać co to Może warto iść do niej? Nie wiem czy to wypada, bo ona kosmetyków nie sprzedaje....
Ps. i proszę o w miarę delikatny skład, który nie niszczy mocno włosów. Nigdy takich kosmetyków nie używałam
Dziewczyny możecie polecić jakiś dobry preparat podkreślający cieniowane włosy? Chciałabym poodzielać wycieniowane pasma włosów,nadać im wyglądu
Mogą być też kosmetyki fryzjerskie jakieś pianki, gumy
Pantene-Prove ma jakieś nowe preperaty na cieniowane wlosy ,ale nie wiem jak z tym,,efektem'- ja bym najprędzej spytała fryzjerki.
Ostatnio byłam u fryzjerki i ona na koniec nałożyła mi jakiś fajny preparat
tez kiedys mi fryzjerka fajny olejek nalozyla na wlosy. kiedys przeszukalam cale allegro, internetowe sklepy fryzjerskie i niegdzie go nie moglam znalezc byl w takiej malej buteleczce ze szkla matowego.
Jedwab jest w plastikowej buteleczce.
Magda, a nie mozesz sie zapytać fryzjerki co to za preparat i ew. go od niej kupić? Albo zapytać się gdzie go znajdziesz?
raczej to nie byl jedwab bo fryzjerka powiedziala ze to olejek. i wg mnie dzialal lepiej od Biosilka, mial troche wieksza butelke z tego co kojarze to jej podstawa byla w ksztalcie trojkata (?)
no i nie moge sie zapytac bo ten zaklad fryzjerski juz zlikwidowali. ale kosmetyk byl tak genialny ze jak go gdzies znajde to na bank kupie
Da się. Popatrz na przykład na grega z YCD. Jemu tak grzywką wcale się nie ruszała.
a tak na serio, to średni jest to możliwe. Ale tez mnie straszie denerwuje latająca na wszystkie strony grzywka.
Osobiście nie nakładam na co dzień na włosy żadnej pianki ani lakieru bo moim zdaniem to obciąża włosy i szybciej się przetłuszczają! a poza tym nienaturalnie wyglądają, bo co innego jeśli robi się specjalny fryz na wieczór albo jeśli jest jakaś okazja (impreza lub coś) to zależy co robię z włosami:
*jeśli kręcę włosy to utrwalam lekko lakierem (jakimś jaki ma mama),
*jeśli podwijam końcówki to nakładam piankę (profesional touch, styling mousse- takie różowo-fioletowe opakowanie),
*a jeśli wkurzają mnie odstające włosy a chce mieć ładnie gładko to używam brylantyny w wosku (Joanny -który ślicznie pachnie!)
ja pianki nie lubie bo wysusza mi wlosy..uzywam roznych gum do ukladania i lakieru zeby to sie trzymalo ale jak jest goraco na dworze to nic nie dziala i wlosy opadaja
a jak bede w Pl to musze isc do mojej fryzjerki i kupic od niej gume taka swietna i pachnie poziomkami :d i nablyszczacz w sprayu jakis miala rewelacyjny:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum