nie sądzę aby szamponetka zrobiła ze mnie brunetkę bo to chyba za słabe jest. Jeśli znacie coś lepszego od palette, mniej szkodliwego i takiego co pomoże mi uzyskać porządny efekt ( czerń ) to piszcie. Do poniedziałku muszę sie zdecydowąc !
Safira Welli jest dobrą farbą, pielegnuje włosy, ma także odświeżacz koloru. W ofercie ma piękne kolory. Ufarbowane włosy są błyszczące, piękne. Kosztuje ok 30 zł. Tylko, że to trwała farba.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
No a ja tylko znam farby trwałe, więc za bardzo także nie pomogę. Chciałabym teraz mieć troszkę jaśniejszy kolor na strość I też mam problem, bo jedynym rozwiązaniem jest dekoloryzacja, a to niszczy włosy jak... Albo zabawa w pasemka.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
a czy jeśli tylko raz czyli w te wakacje zrobie taki eksperyment z ta fardą palette albo czymś trwałym to sobie po tym jednym razie juz włosy zniszcze ? Bo ja nie planuje tego więcej robić.
To nie jest tak, że po jednym razie i juz włosy są do niczego. Dużo zalezy od farby i od kondycji Twoich włosów. Pierwszy raz farbowałam własnie Palettą, zmywalną. Ale włosy miałam zdrowe, mocne i kolor tak się trzymał, że były widoczne wyraźne odrosty. Więc musiałam ufrabować od nowa, aby zakryć odrosty i tak się zaczęło.
Czasami skóra głowy reaguje róznie na farby, wiele osób się skarzy, że po Palecie wypadają im włosy, mnie to spotkało ostatnio po Wellatonie Dobrze by było, jesli farba miałaby odżywkę po farbowaniu, to zamknie łuski włosa i będzie go chronić. Odżywki nie ma np. Wellaton. Później jesli będziesz o nie dbała itp to specjalnie nie będziesz się musiała o nie martwić, że je zniszczysz. Tylko wybierz dobra farbę.
a do tego paleta co go kupiłam to jest jakaś odzywka ? Moge jeszcze zmenic farbe wiec jesli znacie cos skuecznego ale bezpiecznejszego od paleta ( szampon max do 24 myc ) to piszce.
Nie wiem za bardzo którą masz farbę. Jeśli jest do niej załączona odzywka, to powinna być w pudełku, razem z rękawiczkami i ulotką.
Nie znam, niestety tych zmywalnych farb, nie mogę Ci doradzić.
Ja 1 raz fabowalam i wypadly mi wlosy ale moja kumpela farbuje tym szamponem i jest zadowolona zalezy od wlosa ale ofolnie palett to beznadziejna farba!
Ja 1 raz fabowalam i wypadly mi wlosy ale moja kumpela farbuje tym szamponem i jest zadowolona zalezy od wlosa ale ofolnie palett to beznadziejna farba!
A co u ciebie znaczy "wypadły mi włosy". ( farbowałaś farbą czy szamponem do 24 myć )?
ja farbuje wlosy od 2 lat, i co pare miesiecy w inny kolor. moge ci tylko powiedziec, ze wlosy i tak ci troche beda wypadac, jaka bys farbe nie uzyla.prawie zawsze tak jest. jezeli chcesz tylko raz pomalowac wlosy na czarno, to potem bedziesz miala nieladne odrosty, bo nawet szampon<do 24 myc> nie zmyje sie do konca.
aha, no i palette osobiscie nie lubie, wole welle <soft color>, to tez jest szampon.
ale ja cie nie odradzam od farbowania wlosow. w mlodym wieku to najlepiej eksperymentowac. poza tym wlosy i tak odrosna.
a po ilu mi zejdzie z głowy ( tzn. chociaż pojasnieje do szatna ciemnego ) ta farba do 24 myć ? Zakładam ze włosy myję codziennie. Farby do 6-8 myc nie zrobią ze mnie brunetki więc muszę tą spróbować.
A ja do tej henny mam pytanie: Czy gdybym poszła wyregulowac brwi w gabinecie to pani od razu moze mi henne nałożyć? I co ile wtedy trezba ją nakładać? Bo mi się jakoś moje brwi wydaja takie ... nie kolorowe. Tzn. nie jakieś blade, tylko chciaąłbym mieć takie "bardziej nasycone" jak po delikatnej kredce lub cieniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum