Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Oklapniętee
Autor Wiadomość
anulcia 

Wysłany: 2006-12-19, 22:14   Oklapniętee

Kiedyś miałam bardzo długie łsy, do pasa, ale je ściełam bo były oklapnięte, pałaskie, rzadkie jakby w ogóle ich nie było. Miałam krótkie, bardzo krótkie włsy i im łatwiej było nadać objętości. Teraz znowu chce mieć długie włosy, do ramion najdłuzsze a najkrótsze do brody, ale nie chce by były oklapnięte ;( moze powinnam je zakręcić? fale? loki? czy mozecie mi poleciś dobre szampony i odżywki dodające objętości? ale takie naprawde dobre, żeby objętość utrzymywała się chociaż połowe dnia. Bo po użyciu pianki z sunsilk i odżywki pantene efekt utrzymuje sie góra godzine. Prosze poleccie mi coś bo nie chce ścinć włosów ;((((((((( a dodam ze mam grzywke obecnie najkrótsze włosy do ucha najdłuższe tak 2 cm od brody.

dejanira 

Wysłany: 2006-12-20, 00:30   

Ja mam szampon z Herbal Essences zwiększający objetość, ale on raczej po prostu nie obciąża włosów, ale nie dodaje zbyt objętości. Moim zdaniem najlepsze są do tego pianki: z Taft zwiększająca objętość i z Shock Waves zwięszająca objętość, miałam obie i uważam, że są dobre. Sama mam rzadkie i oklapnięte włosy więc wiem :)

Apsik! 

Wysłany: 2006-12-20, 12:43   

a ja mam włosy trochę za ramiona i nie używam żadnych specyfików tylko jak mi oklapną to je tapiruję z lekka u nasady :D i działa :D

Ayra 

Wysłany: 2006-12-20, 13:52   

ja uzywalam z sunsilk tego szamponu do puszenia sie wlosow i kremu (sa niebieskie) i pomagalo ale po zastosowaniu zelu i wymodelowaniu wlosy sa obciazone ale efekt utrzymuje sie przynajmniej pol dnia
bardzo dobry byl tez dla mnie zestawik z A. bo nie obciazal wlosow
obecnie jednak uzywam szamponow do wlosow suchych i zniszczonych suszeniem i zelu taft modeluje wszystko na gruba szczotke i gotowe jakos sie trzyma a tez mam cienkie wlosy i trudne do ulozenia

anulcia 

Wysłany: 2006-12-20, 17:14   

dejaniro jak dokładniej się nazywa ten szampon hrerbal?

Kinna 

Wysłany: 2006-12-20, 18:56   

to ten taki co reklamuja papugi że jednemu aż sie piórka podniosły?? :P

dejanira 

Wysłany: 2006-12-21, 00:09   

a nie wiem jaka jest reklama, a dokładna nazwa to herbal essneces fruit fusions citrus lift :P

Nonkaa 

Wysłany: 2006-12-21, 00:23   

aha czyli reklama jak typiara dostaje orgazmu pod prysznicem a temu sie piórka podniosły :D

Ayra 

Wysłany: 2006-12-21, 09:40   

Nonkaa, dokladnie taka jest reklama :D w ogol tak na marginesie uwielbiam reklamy tej seri
chyba sie skusze na ten szamponik ale tez mam wilka chrapke na panten do wloskow brazowych lub ten nadajacy blask

Only Me
[Usunięty]

Wysłany: 2006-12-21, 16:55   

Tylko nie dostańcie orgazmu pod prysznicem :lol: :lol: :lol: :lol:

A tak na powaznie to lekkie natapirowanie i podniesienie okrągła szczotką powinno zadzialac ;)

marinka 

Wysłany: 2006-12-21, 17:41   

anulcia, Ty chcesz mieć puszyste włosy, a wszyscy prostują i przylizują:P też jestem przeciwna tej modzie, przybij!:))

adriana7 

Wysłany: 2006-12-21, 18:42   

Ja nie lubie miec oklapniętych włosów, nawet jak je prostuje, to muszą być leciutko "podniesione". U mnie pianki nic nie działają, powiem więcej, obciążają włosy, ze za moment są tragiczne(a nie daje dużo! ). Jak susze włosy, to susze je w głową w dół, ewentualnie dosyć mocnym podmuchem suszarki, w rózne strony. Podczas suszenia przeczesuje włosy rękoma jeszcze z kilka razy, albo uzywam szerszej okrągłej szczotki. MOżesz też kupić sobie wałki rzepowe, i jeszcze jak włosy są ciepłe po suszeniu, zawinąć je na wałki, po jakichś 10 minutach zdjąć, przeczesać ręką, potrząśc głową i gotowe :)
Od razu mówie, ze ta metoda nie działa, jak jest wilgoć :(

anulcia 

Wysłany: 2006-12-21, 18:45   

hehe Only Me, jak natapiruje włosy to wyglądają na potargana ;(
Marinkoo co do tej mody to wiesz, zależy w czym komu ładnie inny loki, drugi proste, inny puszyste drugi oklapnięte. a ja mam takie prościutkie włoski że kazdy myśli, że po prostowaniu, poprostu tego nienawidzeee. myślałam o nivea:

Szampon Zwiększona Objętość to idealne połączenie naturalnych ekstraktów
z odkryciami nowoczesnej technologii. Wzbogacony ekstraktami z jukki i delikatnej peonii unosi włosy od nasady zwiększając ich objętość na długo.

Skutecznie unosi włosy od nasady
Zapewnia włosom długotrwałą objętość nie obciążając ich
Nadaje włosom piękny połysk i puszystość

Nonkaa 

Wysłany: 2006-12-21, 21:26   

adriana7 napisał/a:
Ja nie lubie miec oklapniętych włosów, nawet jak je prostuje, to muszą być leciutko "podniesione".
ja tak samo ale ja na to mam swój osobisty patent. po prostu "podnosze" je do góry ręcznie :D

anulcia 

Wysłany: 2006-12-21, 21:49   

adriana7, ile mniej więcej kosztują takie wałki? i czy jak nakręce wieczorem, to rano bD jakiś efek? i jakie odżwyki dodające objętości możecie mi polecić? bo szampon chyba już wiem :) tzn prawie wiem :P herbal fruit fusion albo ten nivea co napisałam o nim na górze, co o nich myślicie?

Nonkaa 

Wysłany: 2006-12-21, 22:49   

ja tam osobiście nie wiem jak szampon moze podnieść włosy u nasady ale dobra...

Reichea 

Wysłany: 2006-12-21, 22:51   

Ja tysz nie wiem :) Wydaje mi sie, że to kolejny chwyt marketingowy.

Nonkaa 

Wysłany: 2006-12-21, 22:55   

No ludzie przecież to trzeba wziać na zdrowy rozum. Jak cos co spłukujemy moze podnieść nam włosy u nasady? Wyciąg z jukki i peonii... bardziej przemówiłby do mnie wyciąg z lewarka albo dźwigu :?

Reichea 

Wysłany: 2006-12-21, 23:01   

Nonkaa, dobre dobre :) Tez, akurat dzisiaj, zaczełam sie zastanawiać co ma jukka i peonia do "stawiania" włosów. Bo jeszcze te wszystkie lotosy i ryże na zniszczone włosy to "łykam" -> ładnie brzmią :D Już bardziej jestem skłonna w te piankę uwieżyć.

bejbe 

Wysłany: 2006-12-22, 16:27   

Hmmm...może lakier sunsilka,te do stosowania u nasady? Nie używałam go nigdy,ale może któraś z Was ma o nim jakieś zdanie.

Odpowiedz do tematu