Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Oklapniętee
Autor Wiadomość
Imka 

Wysłany: 2007-07-12, 22:12   

Kochane, nie wierzycie chyba w moc natury :P Taka pokrzywa ma znakomite właściwości leczniczo-upiększające, również jeśli chodzi o czuprynke. Trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość, bo efekty moga być świetne ;)
Najprościej jest po prostu kupić sobie w aptece napar, lub herbetkę pokrzywową. Można też sobie własnoręcznie nazrywać tego zielska, ale co się z tym później robi to ja musze poszszukać w swoich starych notatkach :D
W aptece dotępna jest także specjalistyczna maseczka WAX dostępna w wersjach dla brunetek i blondynek. Jest niedroga, kosztuje około 15 zeta, ale nie ma gwarancji że poskutkuje na wszystkich. Poza tym naładowana jest SLSem, co wyklucza trzymanie jej na włosach dłużej niż 5 minut. Pzdr ;)

Paulette 

Wysłany: 2007-07-13, 09:38   

Imka napisał/a:
Poza tym naładowana jest SLSem, co wyklucza trzymanie jej na włosach dłużej niż 5 minut. Pzdr ;)

nie rozumiem..
zalecane jest trzymanie ok 30min...
co jest?

Edyta_000 

Wysłany: 2007-07-13, 10:13   

Plukalam kiedys wlosy mieszanka z pokrzywy, ale zaprzestalam, moze powinnam sie na to znowu przerzucic bo po tym WAX to moze mi wlosy powypadaja;p;p
Na oklapniete wlosy kupcie sobie taft push up :lol: zartuje ale wkurza mnie ta reklama :lol:

Imka 

Wysłany: 2007-07-13, 12:04   

Ojj, ja bym nie ryzykowała, zwłaszcza znając szkodliwy wpływ SLSa. To on w dłużej mierze powoduje łupież i wypadanie włosów. To moje zdanie i ja się z nim zgadzam, ale być może lepiej zapytać jakiegoś fachowca w tej dziedzinie ;)

EDIT:
Wyczytałam co nieco w necie o stosowaniu tej odżywki. I podobno działa...To już sama nie wiem, może nie ma w niej tak dużo tego SLSa?? :shock:

Edyta_000 

Wysłany: 2007-07-13, 14:19   

Wypadanie wlosow??? przeciez WAX jest po to aby wlosy mniej wypadaly, teraz to juz sama nie wiem....tyle tej chemii w kosmetykach ale nie jest mozliwe przezucenie sie na jakies domowe sposoby :? i stosowanie tylko tego, bo nawet sam szampon zawiera jakies zle substancje :? to wszystko dlatego ze technika poszla zaduzo do przodu i truja ludzi czasami sami nawet nie wiedzac (ostatnio to co bylo z ta pasta do zebow COLGATE TOTAL :? ) A wracajac do odzywki wax nie widze jak narazie skutkow ubocznych wrecz przeciwnie.....

Reichea 

Wysłany: 2007-07-13, 20:04   

Imka napisał/a:
Ojj, ja bym nie ryzykowała, zwłaszcza znając szkodliwy wpływ SLSa. To on w dłużej mierze powoduje łupież i wypadanie włosów.

wiekszosc z dziewczyn na forum stosuje wax i to juz z rok i na pewno dluzej trzyma niz 5 minut i zadna nie skarzy sie na wypadanie wlosow tudziez lupiez po uzyciu waxa. Ja tez nie.

Imka 

Wysłany: 2007-07-13, 20:19   

Hmm, no to może tam SLS jest tam załadowany w jakiś ogromnych ilościach, tak jak w niektórych maseczkach. Sorki ;)

Moesha 

Wysłany: 2007-07-31, 13:39   

Ja ostatnio znalazałam świetną piankę wella shockwaves pianka imponująca objetość.
Utrwala, co najważniejsze naprawde dodaje włosom objętości i unosi je u nasady ! :)

Odpowiedz do tematu