Wiele zostało powiedziane,
Ja powiem tylko tyle - odrosty nie będą czarne jeżeli naturalny kolor jest ciemny blond.. no bo z jakiej racji?
A ja powiem tak? Moja tesciowka swoj kolor naturalny ma ciemny blond ,a po ilus tam latach rozjasniania jej odrost jest czarny (doslownie) robie jej wlosy to wiem....
Wiele zostało powiedziane,
Ja powiem tylko tyle - odrosty nie będą czarne jeżeli naturalny kolor jest ciemny blond.. no bo z jakiej racji?
A ja powiem tak? Moja tesciowka swoj kolor naturalny ma ciemny blond ,a po ilus tam latach rozjasniania jej odrost jest czarny (doslownie) robie jej wlosy to wiem....
No bo przy rozjasnianych wlosach odrosty zawsze wygladaja ciemniej bo robi sie kontrast..
Poza tym - to prawda - wlosy ciemnieja troche.. ja kiedys mialam jasniejsze...
No to ja mam w takim razie pytanie... Farbowałam włosy, pierwszy raz w życiu (szamponem..niby:] ) na czarno. Kolor miał schodzic równomiernie, po 30 myciach miało nie byc po ni śladu... Mój naturalny kolor to jasny brąz. Jak pisałyście, odrosty wydają się siwe, zielone itd. przez 'złudzenie optyczne'. Moje też wydają mi się siwe ale teraz tak.. Chciałabym wrócic do mojego naturalnego koloru Teraz wyglądam śmiesznie. Włosy przy głowie-odrosty (długości jakiś 6cm ) wydają się byc szare , moherowe , dalej mam włosy już dobitnie brązowe. Nie chcę już farbowac włosów bo pragne wrócic do pierwotnego koloru. Będzie lepiej jak co zrobie? Zafarbuje włosy na jakiś kolor bliski mojemu naturalnemu (wtedy odrosty będą prawie niewidoczne i nie będe wyglądała jak jakis wieśniak, tak jak teraz) czy poczekac aż włosy 'odrosną'? Pomóżcie bo jestem załamana Dzisiaj gadałam z koleżankami z klasy i powiedziały żebym nie liczyła na to że jeszcze kiedyś będę miała swój naturalny kolor włosów, bo te które mi teraz rosną są jakieś miedziane, siwe i juz takie będa bo farba zniszczyła mi cebulki? Trochę to śmieszne ale już sama nie wiem czy to prawda czy nie bo nigdy nie farbowałam włosów wcześniej, a nie chcę juz zawsze tak wyglądac....
zafarbuj na naturalny.. po co czekac i tak dlugo meczyc sie z obciachowymi odrostami... /potem odrosna w kolorze naturalnym lub troche ciemniejszym.../
Mogłyby byc ciemniejsze ale żeby były naturalne i nie było takiej różnicy jak teraz że te włosy które odrastają wydają się siwe... Kurde tlyko boję się że zniszcze sobie włosy farbowaniem a i tak mam cienkie i suche, a do tego jeszcze później znów te odrosty będą wyglądały do dupy albo w ogóle już nie będę miała swojego koloru... Jesteście pewne że farbowanie nie ma wplywu na naturalny kolor włosów i nie niszczy cebulek...?
Na pewno troche niszczy cebulki, ale nie zmieni naturalnego koloru wlosow...
To moze zafarbuj, i potraktuj jakas terapią typu WAX, Crema al Latte itp..
Ja bym chiala pomalowac sobie wlosy na czarnoo.. a koncowki walnac na zielono ... pierwszy raz jak malowalam wlosy to miala wyjsc palona kawa.. ewentualnie bardzo ciemny bronzik <tak mowil fryzjer> A wlosy mam w kolorze a' la wisnia... ale tymi odrostami mnie stresujecie... ale niby to jestesm naturalna szatynka wiec nie wiem teraz ;/
Miło mi, że Ci się podoba.. ostanio podobnież zielony jest modny... Ale to musi byc wykonane przez kogos kto sie zna naprawde na tym... Bo jak napisalas kolory wychodza róznie.. i mozna sie skrzywdzić...
jeżeli już jest mowa o modnych kolorach (jej jak ja nie lubię określenia że coś jest modne... ), to powiem wam że najnowszym krzykiem mody w fryzjerstwie jest połączenie ciemniejszego brązu czy tam czekolady z granatem (głęboki ciemny kolor)
informacje mam od fryzjerki która jeździ regularnie na pokazy, bierze w nich udział i zdobywa nagrody żeby nei było że sobie z palca wyssałam
Tenebro, a nie wiesz przypadkiem od tej pani jakie firmy mają taki własnie głeboki granat? Ostatnio miałam na głowie gorzką czekolade + fiolet zmieszany z czerwienią, efekt świetny, tyle, że krótkotrwały, a farbowałam Matrixem Teraz mam chyba kasztan i jasne pasemka (wyszły albo naprawde białe, albo przechodzące w złoty do brązu) i smaruje je płukanką fioletową Delii i mam fioletowe Ale ten granat to musi być fajny!!
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
ja mam pofarbowane na czarno wlosy. odrosty wydaja sie troszke jasniejsze niz naturalne, ale to chyba przez swiatlo, kontrast i w ogole ;P ale prawie ich nie widac, a farbowalam pol roku temu. watpie, zeby udalo mi sie wrocic do naturalnego koloru, bo po 1. to kolor czarny, po 2. mialam kilka razy na swojej glowie inne zmywalne kolory. nie chce cie Pati:D, marwtic, ale mi sie wydaje, ze do idealnego pierwotnego koloru nie wrocisz, albo bedzie ciezko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum