Ja mam prostownice z Karbownicą, nie uzywam jej czesto, ale sie sprawdza. Jetsem z niej zadowolona. Wiem, ze najlepsza ona nie jest, ale dla mnie wystarczająca ;]
Ja mam zamiar podobnie jak Ada kupić lokówko - suszarkę, ale jeszcze nie wiem jaką.
Ja też mam trudny wybór, ale chyba jak już, to zdecyduje się na BaByliss, do najtańszych nie należą, ale to dobra firma. Kiedyś strasznie chciałam mieć Philips Geometrisc. Przeczytałam w gazecie, że to suszarko - lokówka, kiedy wreszcie miałam pieniądza na nią, w sklepie okazało się, że to... lokówka z nakładkami Ktoś głupotę w gazecie napisał,ja się nabrałam, ale jej nie kupiłam( na szczęscie - choć raz rozsądek wziął górę )
Edycja Żebym upomnienia nie dostała Znalazłam pare zdjątek (BaByliss ofkors )
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Ja dostałam od cioci zarąbczastą prostownicę - lokówkę Philips. Ma chyba z 8 nasadek, każdą można zdjąć tak, że zostanie tylko rączka urządzenia. Jest tam lokówka, 2 nasadki do "fal", prostownica, i takie różne pierdoły. Podoba mi się to, że można całkowicie zdejmować przyrządy aż do samej rączki. Ale niestety ceny nie znam.
Prostownica którą ja mam zamiar kupić nie jest dostępna w sprzedaży detalicznej, tylko dla gabinetów fryzjerskich. To juz produkt profesjonalny. Poleca ją p.Grażynka z wizażu i ma mi pomóc ja zakupić. Wklejam zdjątko tej prostownicy, to ta z numerem 2552.
To ta na samym dole po lewej stronie.
_________________ "Jak górskie szczyty dookoła patrzymy na siebie odseparowani dolinami, za duzi, aby przemknąć niepostrzeżenie obok, za mali, by dotknąć nieba."
Jerzy Kosiński "Malowany ptak"
Mam już prostownicę!!! Ale jednak nie Babyliss, tylko Wigo, też profesjonalną. Zakupiłam ją w hurtowni fryzjerskiej w moim mieście, poleciła mi ją sprzedawczyni i nie żałuję Jest rewelacyjna A kosztowała tylko 179 zł, ma wkładki ceramiczne, szybciutko się nagrzewa, jest leciutka a najważniejsze - świetnie prostuje włoski (nie to co Remington, wrr :twisted: ). POLECAM GORĄCO!!!
_________________ "Jak górskie szczyty dookoła patrzymy na siebie odseparowani dolinami, za duzi, aby przemknąć niepostrzeżenie obok, za mali, by dotknąć nieba."
Jerzy Kosiński "Malowany ptak"
A ja w Elle wypatrzyłam urządzenie do układania włosów, nazywa się Style 8 Rowenta, ma 4 nasadki do prostowania i kręcenia, czyli można wybierać spośród loków cienkich, średnich i grubych. Kosztuje 199zł, ładnie się prezentuje
Rany ale wyczesane te ceny podajecie Jeśli ktoś regularnie używa tych pierdołków to moze sobie tyle wybulić, ale jak ktoś tylko raz od święta np. karbuje włoski to taka za 40 zeta w zupełnosci wystarczy
Ale prawda jest chyba taka, że lokówki, karbownice, prostownice nie wiadomo jakie i tak i tak niszczą włosy...
_________________ Because heaven sends and heaven takes
Przymierzam się do zakupu prostownicy/karbownicy lecz moje włoski są dość słabe i nie wiem czy to będzie dla nich zdrowe...A wy co sądzicie o szkodliwości tych urządzeń ?
Na pewno w jakimś stropniu niszczą włosy. Tak jak suszarki czy lokówki. Ale teraz są specjalne płyny i preparaty , które maja za zadnie ochronić włos przy zabiegu prostowania. Np z Farouka z serii Smoothing Solution.
Ja się nie znam na seriach do włosów kręconych, ale w sklepach fryzjerskich czy dobrych sklepach powinny byc kosmetyki do włosów kręconych. Podałam jako przykład Farouka, bo dostałam od rodziny (zorientowanej zresztą ) całą serię do włosów kręconych, w tym specjalny lotion do stylizacji, który miał za zadanie chronić włosy podczas prostowania. Zawart w nim jedwab nie tylko chornił ale i nabłyszczał. Włosy po tym specyfiku są błyszczące, gładkie i chronione.
Jak dostane jeszcze jeden taki trafiony prezent to się chyba wscięknę
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
A ja mam prose włosy, ale mi sie puszą. Znacie może jescz jakies kosmetyki z jedwabiem (oprócz gliss kur) do włosów, ale nie kręconych?
No a jesli chodzi o te wszytskie prostownice i suszarki to faktycznie każda niszczy w pewnym stopniu włosy, dlatego zawsze po umyciu stosujcie odżywki i nnie preparaty ochronne!
Jes;li chodzi o kosmetykiz jedwabiem, to z uporem maniaka polecam Farouka Już było o nim na forum. Sa to kosmetyki z jedwabiem (wszystkie), jest wiele serii i chyba każdy coś tam dla siebie znajdzie., teraz weszły jeszcze nowe do układania i stylizacji HAIR TOYS oraz seria preparatów które są "do kompletu" z prostownicami i suszarkami CHI . MOzna do nich napisac i poprosić o katalog z cennikiem i kupić wysyłkowo, chyba, że gdzieś w sklepach fryzjerskich będą (u mnie jest tylko ten malutki Biosilk)
www.farouk.pl
Prostownicy nie używam zbyt często, bo mam naturalnie proste włosy. Może czasem jak ide na impreze . Za to lubie czasem pokręcić włosy , ale ostatnio zepsuła mi sie lokówka. To była taka stara lokówka jeszcze mojej mamy z przed 100 lat.. Ale byłą , bo nagrzewałą się BARDZO mocno Nie wiecie, czy można jeszcze taką gdzieś kupić?
Rany ale wyczesane te ceny podajecie Jeśli ktoś regularnie używa tych pierdołków to moze sobie tyle wybulić, ale jak ktoś tylko raz od święta np. karbuje włoski to taka za 40 zeta w zupełnosci wystarczy
Ale prawda jest chyba taka, że lokówki, karbownice, prostownice nie wiadomo jakie i tak i tak niszczą włosy...
Widziałam u siebie w mieście w sklepie z rzeczami zajętymi przez urząd celny prostownicę, ma jeszcze trzy nakładki: do fal i do karbowania. A kosztuje chyba tylko 45 zł.
[ Dodano: 2005-01-05, 15:28 ]
Ale raczej nie jest nie wiadomo jak superowa... Ale ja bym i tak nie za często używała..
ja mam prostownicę-karbownicę BABYLISS od jakichś 4 lat.Kosztowała ok.140 czy 150zł.Ma cztery różne nakładki,nie są niestety ceramiczne tylko tefolonowe.Ale jest dobra i nie niszczy bardzo włosów ważne,by zawsze stosować produkt stylizujacy,który też ochroni przed nadmiernym wysuszeniem
Ja ma również Babylisa, ale jakoś rzadko jej uzywam choc moje włosy są podatne na delikatne kręcenie. Z tych 4 tylko t płaska jest w ruchu jeżeli już skuszę się na prostowanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum