Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
prostownica
Autor Wiadomość
ma_jolie 

Wysłany: 2004-08-08, 10:58   

Ja mam prostownice z Karbownicą, nie uzywam jej czesto, ale sie sprawdza. Jetsem z niej zadowolona. Wiem, ze najlepsza ona nie jest, ale dla mnie wystarczająca ;]

Dorota 

Wysłany: 2004-08-08, 11:36   

A jaką masz??

adriana7 

Wysłany: 2004-08-08, 14:34   

Kosmusia napisał/a:
Ja mam zamiar podobnie jak Ada kupić lokówko - suszarkę, ale jeszcze nie wiem jaką. :roll:

Ja też mam trudny wybór, ale chyba jak już, to zdecyduje się na BaByliss, do najtańszych nie należą, ale to dobra firma. Kiedyś strasznie chciałam mieć Philips Geometrisc. Przeczytałam w gazecie, że to suszarko - lokówka, kiedy wreszcie miałam pieniądza na nią, w sklepie okazało się, że to... lokówka z nakładkami :roll: Ktoś głupotę w gazecie napisał,ja się nabrałam, ale jej nie kupiłam( na szczęscie - choć raz rozsądek wziął górę :D )

Edycja :) Żebym upomnienia nie dostała ;) Znalazłam pare zdjątek (BaByliss ofkors :) )

Dorota 

Wysłany: 2004-08-08, 19:26   

Świetnie się prezentują :) chciałabym mieć (nie)jedną z nich ;)

Apsik! 

Wysłany: 2004-08-08, 19:59   

Ja dostałam od cioci zarąbczastą prostownicę - lokówkę Philips. Ma chyba z 8 nasadek, każdą można zdjąć tak, że zostanie tylko rączka urządzenia. Jest tam lokówka, 2 nasadki do "fal", prostownica, i takie różne pierdoły. Podoba mi się to, że można całkowicie zdejmować przyrządy aż do samej rączki. Ale niestety ceny nie znam.

doridee 

Wysłany: 2004-08-08, 20:03   

Prostownica którą ja mam zamiar kupić nie jest dostępna w sprzedaży detalicznej, tylko dla gabinetów fryzjerskich. To juz produkt profesjonalny. Poleca ją p.Grażynka z wizażu i ma mi pomóc ja zakupić. Wklejam zdjątko tej prostownicy, to ta z numerem 2552.

To ta na samym dole po lewej stronie.

Apsik! 

Wysłany: 2004-08-08, 20:06   

A za tą starą prostownicę BaByliss ponoć dałyśmy 158zł czy coś takiego.

doridee 

Wysłany: 2004-08-14, 10:38   

Mam już prostownicę!!! Ale jednak nie Babyliss, tylko Wigo, też profesjonalną. Zakupiłam ją w hurtowni fryzjerskiej w moim mieście, poleciła mi ją sprzedawczyni i nie żałuję :!: Jest rewelacyjna :!: A kosztowała tylko 179 zł, ma wkładki ceramiczne, szybciutko się nagrzewa, jest leciutka a najważniejsze - świetnie prostuje włoski (nie to co Remington, wrr :twisted: ). POLECAM GORĄCO!!!

Dorota 

Wysłany: 2004-08-14, 11:46   

A ja w Elle wypatrzyłam super urządzenie do układania włosów, nazywa się Style 8 Rowenta, ma 4 nasadki do prostowania i kręcenia, czyli można wybierać spośród loków cienkich, średnich i grubych. Kosztuje 199zł, ładnie się prezentuje :)

Agnes 

Wysłany: 2004-09-20, 14:44   

Rany ale wyczesane te ceny podajecie :shock: Jeśli ktoś regularnie używa tych pierdołków to moze sobie tyle wybulić, ale jak ktoś tylko raz od święta np. karbuje włoski to taka za 40 zeta w zupełnosci wystarczy :roll:

Ale prawda jest chyba taka, że lokówki, karbownice, prostownice nie wiadomo jakie super i tak i tak niszczą włosy...

JANIS 

Wysłany: 2004-12-12, 16:10   

Przymierzam się do zakupu prostownicy/karbownicy lecz moje włoski są dość słabe i nie wiem czy to będzie dla nich zdrowe...A wy co sądzicie o szkodliwości tych urządzeń ?

adriana7 

Wysłany: 2004-12-12, 16:33   

Na pewno w jakimś stropniu niszczą włosy. Tak jak suszarki czy lokówki. Ale teraz są specjalne płyny i preparaty , które maja za zadnie ochronić włos przy zabiegu prostowania. Np z Farouka z serii Smoothing Solution.
Ja się nie znam na seriach do włosów kręconych, ale w sklepach fryzjerskich czy dobrych sklepach powinny byc kosmetyki do włosów kręconych. Podałam jako przykład Farouka, bo dostałam od rodziny (zorientowanej zresztą :) ) całą serię do włosów kręconych, w tym specjalny lotion do stylizacji, który miał za zadanie chronić włosy podczas prostowania. Zawart w nim jedwab nie tylko chornił ale i nabłyszczał. Włosy po tym specyfiku są błyszczące, gładkie i chronione.
Jak dostane jeszcze jeden taki trafiony prezent to się chyba wscięknę :)

rajzerek 

Wysłany: 2004-12-12, 19:43   

No i odżywki :lol:

aga 

Wysłany: 2004-12-13, 22:32   

A ja mam prose włosy, ale mi sie puszą. Znacie może jescz jakies kosmetyki z jedwabiem (oprócz gliss kur) do włosów, ale nie kręconych?
No a jesli chodzi o te wszytskie prostownice i suszarki to faktycznie każda niszczy w pewnym stopniu włosy, dlatego zawsze po umyciu stosujcie odżywki i nnie preparaty ochronne!

adriana7 

Wysłany: 2004-12-14, 17:12   

Jes;li chodzi o kosmetykiz jedwabiem, to z uporem maniaka polecam Farouka :) Już było o nim na forum. Sa to kosmetyki z jedwabiem (wszystkie), jest wiele serii i chyba każdy coś tam dla siebie znajdzie., teraz weszły jeszcze nowe do układania i stylizacji HAIR TOYS oraz seria preparatów które są "do kompletu" z prostownicami i suszarkami CHI . MOzna do nich napisac i poprosić o katalog z cennikiem i kupić wysyłkowo, chyba, że gdzieś w sklepach fryzjerskich będą (u mnie jest tylko ten malutki Biosilk)
www.farouk.pl

Wiktoria 

Wysłany: 2005-01-04, 23:56   

Prostownicy nie używam zbyt często, bo mam naturalnie proste włosy. Może czasem jak ide na impreze . Za to lubie czasem pokręcić włosy , ale ostatnio zepsuła mi sie lokówka. To była taka stara lokówka jeszcze mojej mamy z przed 100 lat.. Ale byłą super , bo nagrzewałą się BARDZO mocno Nie wiecie, czy można jeszcze taką gdzieś kupić?

Shameeka 

Wysłany: 2005-01-05, 15:27   

Agnes napisał/a:
Rany ale wyczesane te ceny podajecie :shock: Jeśli ktoś regularnie używa tych pierdołków to moze sobie tyle wybulić, ale jak ktoś tylko raz od święta np. karbuje włoski to taka za 40 zeta w zupełnosci wystarczy :roll:

Ale prawda jest chyba taka, że lokówki, karbownice, prostownice nie wiadomo jakie super i tak i tak niszczą włosy...

Widziałam u siebie w mieście w sklepie z rzeczami zajętymi przez urząd celny prostownicę, ma jeszcze trzy nakładki: do fal i do karbowania. A kosztuje chyba tylko 45 zł. :549:

[ Dodano: 2005-01-05, 15:28 ]
Ale raczej nie jest nie wiadomo jak superowa... Ale ja bym i tak nie za często używała..

Aga BJ 

Wysłany: 2005-01-29, 19:10   

ja mam prostownicę-karbownicę BABYLISS od jakichś 4 lat.Kosztowała ok.140 czy 150zł.Ma cztery różne nakładki,nie są niestety ceramiczne tylko tefolonowe.Ale jest dobra i nie niszczy bardzo włosów :wink: ważne,by zawsze stosować produkt stylizujacy,który też ochroni przed nadmiernym wysuszeniem

iws 

Wysłany: 2005-01-29, 19:13   

Ja ma również Babylisa, ale jakoś rzadko jej uzywam choc moje włosy są podatne na delikatne kręcenie. Z tych 4 tylko t płaska jest w ruchu jeżeli już skuszę się na prostowanie.

Aga BJ 

Wysłany: 2005-01-29, 19:15   

moje kłaki są strasznie podatne na układanie i falują a nawet kręcą się-więc albo je prostuję albo karbuję :lol:

Odpowiedz do tematu