Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
prostownica
Autor Wiadomość
Apsik! 

Wysłany: 2007-05-20, 14:28   

Z ciekawostek:

Million Dollar Diamond CHI firmy Farouk :D

Jak wygląda żelazko do włosów za milion dolarów? Prócz tego, że spełnia ono swoją zwyczajną, fryzjerską funkcję, żelazko ma (już nieco mniej zwyczajną) obudowę wykonaną z 18-karatowego złota, a ważącą 2,5 kg całość zdobi 6 800 0,3-karatowych diamentów.

Jaki cel miała firma Farouk Systems USA zlecając wykonanie żelazka wartego fortunę? Nie chodzi bynajmniej tylko o prostowanie włosów najbogatszych tego świata. Celem jest zwrócenie uwagi na problemu wykorzystywania ludzi przy wydobywania diamentów w Afryce. Żelazko będzie prezentowane w kilku miastach amerykańskich, a następnie zostanie zlicytowane. Część zysków będzie przekazana na rzecz ofiar diamentowej afery.

No ale mimo wszystko to takiego bajeru bym sobie nie kupiła :D :D

Natt44 

Wysłany: 2007-05-26, 13:11   Re: prostownica

rajzerek napisał/a:
Jakie sa dobre i tanie prostownice?? Niestety ostatnio trochę powydawałam, a chciałąbym zakupić ją.

Macie jakieś propozycje??

Wydaje mi sie ze nie am duzej roznicy pomiedzy prostownicami miedzy cena 120-599 zł...
Te conajmniej za 80-160 zł sa bardzo dobre naprawde. Nie wartop kupowac tych badziewiarskich za 30 zl bo jest okazja .. lepiej dolozyc poczekac i miec lepsza np ceramiczna. ja chwale sobie zelazko fryzjerskie .. cos takiego jak prostownica :) ) Kiedys prostowalam prawdziwym zelazkiem przez kartke i mialam idealnie proste az do nastepnego umycia.Mozna tak poeksperymentowac 2 -3 razy a pozniej wlosy sa zniszczone strasznie dlatego nie radze ...

Apsik! 

Wysłany: 2007-05-26, 14:06   

Moja znajoma z bloku prostuje regularnie włosy ŻELAZKIEM!!! Nie widać co prawda, żeby miała jakieś zniszczone, ale ja sobie nie wyobrażam jak tak można zrobić :D a ona spoko, sama sobie prostuje po każdym umyciu i ma proste aż do następnego :D

Natt44 

Wysłany: 2007-05-26, 15:11   

Apsik! napisał/a:
Moja znajoma z bloku prostuje regularnie włosy ŻELAZKIEM!!! Nie widać co prawda, żeby miała jakieś zniszczone, ale ja sobie nie wyobrażam jak tak można zrobić :D a ona spoko, sama sobie prostuje po każdym umyciu i ma proste aż do następnego :D

Moze nie widzisz z daleka .. ale ja sama to przezylam i wiem .. moje wlosy byly starsznie zniszczone i bardzo zalowalam :) zreszta przyjrzyj sie jej koncowkom .. pozdrawiam :) :*

piździulaa 

Wysłany: 2007-05-26, 15:20   

ŁOŁ ! żelazkiem ?., haha.. już sobie wyobrażam jak najeżdżam nagrzanym urządzeniem na ucho! lol69 :)

Natt44 

Wysłany: 2007-05-26, 16:18   

Bo to ktosd musi Ci prostowac tym zelazkiem na desce od prasowania :grin: <lol2> i koniecznie przez kartke bo wlosy sie spali :D ps: ja zawsze ustawialam na 1 stopien bawelna 8) :shock: :D

marinka 

Wysłany: 2007-05-26, 17:48   

Natt44 napisał/a:
ja zawsze ustawialam na 1 stopien bawelna

taa, powinni "dorobić" stopień 0,07 włosy;)

adriana7 

Wysłany: 2007-05-26, 19:07   

A ja prostownicą kręce wlosy :) I nawet sie trzymają! Wychodza fajne skręty do takiego "artystycznego nieładu". Tylko roboty przy tym troche jest :/

Paulette 

Wysłany: 2007-05-26, 19:13   

Apsik! napisał/a:

mojej kuzynki kolezanka tez tak robi... przez papier żelazkiem ;)

marinka 

Wysłany: 2007-05-26, 19:17   

adriana7 napisał/a:
A ja prostownicą kręce wlosy I nawet sie trzymają! Wychodza fajne skręty do takiego "artystycznego nieładu". Tylko roboty przy tym troche jest

a jak to robisz?:)

tenebra 

Wysłany: 2007-05-26, 19:21   

są w necie takie filmiki jak to robić. nie wiem czy nawet tu na forum nie były zapodane...

lolenka 

Wysłany: 2007-05-26, 19:33   

tenebra były....jak znajde wkleje

Paulette 

Wysłany: 2007-05-26, 20:32   

marinka napisał/a:
adriana7 napisał/a:
A ja prostownicą kręce wlosy I nawet sie trzymają! Wychodza fajne skręty do takiego "artystycznego nieładu". Tylko roboty przy tym troche jest

a jak to robisz?:)

to nie ja :P

marinka 

Wysłany: 2007-05-26, 20:40   

Paulette napisał/a:
to nie ja

sorry, błąd w cytowaniu:) ale nie moja wina;)

lolenka 

Wysłany: 2007-05-26, 20:49   

http://www.youtube.com/watch?v=g85QkJncQeA&NR filmik jak prostownica zrobic loki

Paulette 

Wysłany: 2007-05-26, 21:01   

:shock: :shock: :shock:

no nie wierze

:shock: :shock: :shock:

na pewno bede probowac !!!! !!!!!!!!!!

NeynA 

Wysłany: 2007-05-26, 21:05   

Ja też chce sobie zrobić takie loki!! Ale najpierw bym musiała sobie ściąć włosy. Nieztyty mam za długie włosy na takie bajery :?

Kinna 

Wysłany: 2007-05-26, 21:09   

trzeba duuzo miec lakierów itp zby cos takiego wyszło bo ja próbowałam i lipa wyszła :?

marinka 

Wysłany: 2007-05-26, 21:18   

z metodą, że włosy się zawija i potem zawinięty pukle wkłada w prostownicę się spotkałam (nieskuteczna), z tą nie... muszę wypróbować!

tenebra 

Wysłany: 2007-05-27, 00:07   

próbowałam i wychodził mi co drugo kosmyk :P (miałam sobie tak zrobić na studniówkę ale nie wyszło bo mi prund wyłączyli jak się szykowałam :P ) a nie wiem czemu tak bo robiłam za każdym razem tak samo. aaa i wcale jakichś preparatów nie stosowałam.

Odpowiedz do tematu