Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Depilator...
Autor Wiadomość
Ola 

Wysłany: 2004-06-08, 21:26   Depilator...

Siemka :) Piszę bo w końcu udało mi się namówić tatusia, żeby mi zasponsorował depilator do nóg.. Ale nie o tym. Czy znacie jakieś godne polecenia depilatory?? Wiem, że to troszeczkę boli, kiedys koleżanka mi pożyczyła, ale czy znacie jakieś przy których ból jest najmniejszy?? Ja już sobie szukałam po neciku i znalazłam Depilator PHILIPS HP 2841-05. Jeśli wam nazwa nic nie mówi, to spróbuję dodać tu link strony: http://www.emarket.pl/pro...products_id=201 Jeśli się nie da wejść, to proszę wpiszcie adres, bo to jest dla mnie ważne. Acha, czy mogły i mogli byście mi napisać czy ten depilator do dobry pomyśł, czy nie jest przestarzały, chodzi mi o model i czy depilacja bardzo boli. Jeśli polecacie mi inne modele, to prosiłabym o nazwę i cenę. Z góry bardzo dziękuję. Oleńka ;) :* :* :*
[/b]

SAMANTA 

Wysłany: 2004-06-08, 21:34   

Witaj Ola:)
No wiesz kazy depilator boli czy to ten z nasadka czy innymi bajerami....teraz reklamuja ten z lodem tez moze on zalagodzic bol ale i tak bedzie bolalo;-p ja mam Philipsa nie pamietam modelu musiałabym sprawdzic i jest nowiutenki i raz uzywany bo boli:( a ten co pokazalas ma moja kolezanka i jakos nie narzeeka......wiec chyba jest spoko

Ola 

Wysłany: 2004-06-08, 21:41   

Dzięki, za odpowiedź :* Heh, sprawdzałam sobie cenę tego nowego depilatora co go reklamują w TV i... tyle napewno nie dam (400 zł)

WS 

Wysłany: 2004-06-08, 22:39   

Cześć Olu kopę lat :) Wiesz Kosmusia mówiła kiedyś że boli tylko z początku potem po paru razach boli coraz mniej a moim zdaniem z lodem to wolałbym szkocką albo Martini dał bym sobie w trąbę a potem depilował po co wydawać tyle kasy :( To ten depilator co Ola mówiła

Apsik! 

Wysłany: 2004-06-09, 10:22   

Ten depilator Philips z nasadką kojącą ja mam już jakiś czas i go chwalę, bo ta nasadka rzeczywiście zwalcza ból, choć go całkiem nie redukuje. Ale to i tak dobrz.e Poza tym jak się skóra przyzyczai, to potem już tak nie boli.

adriana7 

Wysłany: 2004-06-09, 11:10   

Ja mam depilatro Browna, niby z jakąs nasadka, też masującą, która ma troszkę łagodzić ból przy depilacji. Niestety, jest raczej nieprzydatna. Na poczatku przy pierwszych depilacjach może boleć, ale później będzie juz coraz lepiej. Aby troszkę zmniejszyć ból najlepiej to robic np po kąpieli. Później posmarować depilowaną część ciała jakimś specjalnym żelem/kremem kojącym. Ja po, prostu zaciskam zęby i dawaj! :) Boli chwilke, później już się przyzwyczajam i jakoś to wszystko idzie. Ale najważniejsze, że mam spokoju chwile.

Dorota 

Wysłany: 2004-06-09, 13:26   

Ja też używam depilatora Braun Silk Epil i uważam że jest bardzo dobry, pierwszy raz tylko boli, a potem to już jest OK (mnie nawet za 1. razem nie bolało :lol: )

iws 

Wysłany: 2004-06-09, 16:30   

Ja mam ten depilator Phillips Satinelle. Powiem tak: używałam go raz i powiedziałam, że nigdy więcej!!! :grin: Wole golić nogi codziennie niż :shock: walczyć z bólem za każdym razem. Podziwiam te z Was, które się na to decydują! Największy ubaw to miał mój facet jak przyglądał się całej tej operacji! :lol:

SAMANTA 

Wysłany: 2004-06-11, 13:29   

No ale Kosmusiu trzeba bylo jakas "nowosc" wymyslec zeby sie wyrozniac wsrod deBilatorow;) no i zaplacic pare baniek ehe.Ja juz bym nie kupila depilatora raz uzylam i nie mam zamiaru sie meczyc:)

Dorota 

Wysłany: 2004-06-11, 13:43   

Ja nie wierzę w te nasadki łagodzące ból, dla mnie to ściema i wyłudzane kasy :D , a taki jak Twój Kosmusiu depilator ma też moja siostra, ten zielony :D

adriana7 

Wysłany: 2004-06-11, 16:38   

Kosmusia napisał/a:
Taką nasadkę to o kant d... można obić, wcale nic nie łagodzi. Szczerze mówiąc to ją ostatnio zdejmuję, bo bez niej mi wygodniej a boli praktycznie tak samo. ..

Dokładnie! Tylko przez taka pierdółkę depilator kosztuje o kilkanaście/kilkadziesiąt złotych więcej. Panie na reklamach udają, że depilują sobie wydepilowane już nogi i się cieszą, że je nic nie boli. Wyrywanie włosów przecież zawsze bolało, więc chyba albo narkoza albo niezłe banie mogą nam zapewnić bezbolesne depilowanie :D

adriana7 

Wysłany: 2004-06-13, 15:53   

Jest podobno sposób na w miare bezbolesna depilację. Trzeba do tego użyć specjalnej maści znieczulającej. Maśc jest mała, obecnie podobno na receptę (mnie się udało kupić bez). Niestety pierwsza próba okazała się porażką, coś musiałam źle zrobić, ale chyba już wiem co!
Ten sposób przeznaczyłam na depilację np pod pachami. Na nogach wytrzymuję spokojnie, ostatnio się przyzwyczaiłam :) A zresztą im więcej depilujemy, to coraz mniej odrasta włosków, są one coraz słabsze, więc i mniej boli.

Odpowiedz do tematu