Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomo¶ci  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronuj± Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Farbowanie w³osów w domu
Autor Wiadomo¶æ
bejbe 

Do³±czy³a: 02 Sie 2006
Sk±d: Olsztyn
Wys³any: 2007-06-21, 15:56   

Agnes, czêsto tak jest,¿e jeszcze przez 2-3 mycia siê woda po sp³ukaniu w³osów jest zabarwiona. Ja tak mia³am po farbowaniu u fryzjerki w³a¶nie. Wyszed³ mi czarny( farba byl± ciemny br±z) i my³am w³osy po 4 razy dziennie,¿eby ten czarny kolor zszed³.

sassy 

Do³±czy³a: 24 Wrz 2006
Sk±d: Toyland
Wys³any: 2007-06-21, 18:38   

kurde ja bym chcia³a siê przefarbowac ale tylko na wakacje i najlepiej ¿eby farba zesz³a przed tym jak zobaczy mnie mama;P,poza tym lubie swój kolor a tak raz co¶ zmieniæ;P
Mam ciemny blond a chcia³abym br±z
jakie farby polecacie?;)

Agnes 

Do³±czy³a: 02 Lip 2004
Sk±d: Toruñ
Wys³any: 2007-06-21, 19:09   

bejbe napisa³/a:
my³am w³osy po 4 razy dziennie,¿eby ten czarny kolor zszed³.

i zszed³ :P ?? jesli chociaz troche to lece myæ g³owe XD

yska207 

Do³±czy³a: 05 Lut 2006
Sk±d: Wroc³aw
Wys³any: 2007-06-21, 19:31   

Agnes mi siê wszytkie farby sp³ukuj± do jasnego br±zu.... a natualny mam ciemny .
Mycie pomaga szczególnie szamponami oczyszczaj±cymi ale muszisz je te¿ nawil¿aæ bo mo¿e siê zrobiæ sianko

bejbe 

Wys³any: 2007-06-22, 00:08   

Agnes, zszed³, ale ja mia³am wtedy rozja¶niane w³osy i to mo¿e dlatego. AAle ka¿da farba p³owieje. Tak jak pisze yska207, najlepiej umyæ szamponem oczyszczaj±cym,a potem na³o¿yæ od¿ywkê regeneruj±co-nawil¿aj±c± :)

zulugula 

Do³±czy³a: 18 Sie 2006
Sk±d: hell
Wys³any: 2007-06-22, 15:37   

Ja ostatnio farbowa³am w³osy pó³ roku temu na palon± kawê z joanny (bardzo ciemny br±z). teraz mam ¶redni br±z z rudawymi refleksami. farba nie do¶æ, ¿e sie zmy³a, to jeszcze trochê rozja¶ni³a mi w³osy.

bejbe 

Wys³any: 2007-06-22, 15:48   

zulugula, a jakie mia³as kolor przed farbowaniem? Ciemna farba raczej nie mog³a Ci rozjasniæ w³osów,a przez ó³ roku,to wiadomo,¿e kolor wyp³owieje,naturalna kolej rzeczy :]

aloes 

Do³±czy³a: 11 Pa¼ 2005
Sk±d: Tokio :)
Wys³any: 2007-06-22, 17:41   

No w³a¶nie. Te¿ chodzi za mn± my¶l, ¿eby sobie zafarbowaæ k³aki na wakacje (z ciemnego blondu na ciemny br±z?), ale raczej jakim¶ szamponem, tak na miesi±c - pó³tora, ¿eby siê spra³o... Ale nie wiem jakim. Help?

A dok³adniej: wiem, ¿e Palette ma jakie¶ na 6-8 myæ (takie w saszetce), ale gdzie¶ czyta³am ¿e niszczy w³osy. No i jeszcze jakie¶ cudo z L'Oreala - Creme Gloss, czy jako¶ tak, ale to za du¿o myæ (28? 48?) i mo¿e siê nie spraæ. Poza tym nie znam siê i nie mam zdania.

Aha - najwa¿niejsze. Nie wiem dlaczego, ale kiedy¶ jak potrzebowa³am na jak±¶ zabawê waln±æ sobie jedno mahoniowe pasemko, to mimo ¿e u¿y³am farby "jednorazowej" (Londa chyba) to przez niemal miesi±æ kolor siê trzyma³ :( (choæ coraz bledszy). To utrudnia sprawê, bo siê bojê, ¿e siê mnie ten kolor uczepi :? , a trwa³e farbowanie mnie ca³kowicie nie kusi...

yska207 

Wys³any: 2007-06-22, 17:43   

Palette na jeden raz Ci niezaszkodzi a b. ³adnie zejdzie , prawie do 0
Lorea'l trzyma bardzo d³ugo - u mnie ju¿ 2miesi±ce i kolor dalej siê trzyma

aloes 

Do³±czy³a: 11 Pa¼ 2005
Sk±d: Tokio :)
Wys³any: 2007-06-22, 17:50   

£adnie zejdzie - po tych 8 myciach?

Postanowi³am ruszyæ ty³ek i sama czego¶ poszukaæ - Joanna Multi Color (6-8 myæ) i te¿ Joanna - Festival Attractive (na wiêcej myæ). Przedk³adam propozycje, nas³uchujê komentarzy :D

yska207 

Wys³any: 2007-06-22, 17:53   

Marinka farbowa³a joann± wiêc bêdzie wiedzia³a :)

Ja niepolcam Mariona , kolor szybko p³owieje i wygl±da brzydko

zulugula 

Sk±d: hell
Wys³any: 2007-06-22, 18:04   

[quote="bejbe"][b]zulugula[/b], a jakie mia³as kolor przed farbowaniem? Ciemna farba raczej nie mog³a Ci rozjasniæ w³osów,a przez ó³ roku,to wiadomo,¿e kolor wyp³owieje,naturalna kolej rzeczy :][/quote]
Naturalnie mam ¶redni br±z, taki kolor te¿ mialam przed farbowaniem. w³osy na odrostach s± trochê ciemniejsze od tych które by³y farbowane, co widaæ szczególnie na s³oñcu. No ale dla mnie podobaj± siê te rudawe refleksy:)

bejbe 

Wys³any: 2007-06-22, 19:07   

zulugula, rudawe refleksy ca³kiem ciekawie wygl±daj± na blond w³osach :)

aloes, szamponetki Palette daja chyba najlepszy efekt i schodz± po paru myciach,wiêc nie ma problemu :) U¿ywa³am kiedy¶ i Marion i Londy i stwierdzam,¿e s± takie sobie.

marinka 

Do³±czy³a: 14 Kwi 2006
Sk±d: Lublin
Wys³any: 2007-06-22, 19:56   

yska207 napisa³/a:
Marinka farbowa³a joann± wiêc bêdzie wiedzia³a

farbowa³am palette:) pisa³am, ¿e mama kupi³a p bo nie by³o j:P

palette mialam ju¿ razem 3 razy i nie jestem do koñca zadowolona, trzymam 40 minut a i tak kolor ³apie grzywka. mia³am ¶redni br±z.
zastanawiam siê nad trwa³ym farbowaniem. na ciemniejszy kolor, ni¿ mam.

yska207 

Wys³any: 2007-06-22, 20:14   

Marinka z farbowaniem jest jak z na³ogami ->im pó¼niej zaczniesz tym lepiej dla Ciebie

Tak naprawde niewa¿ne jest czy masz o ton ciemniejsze czy ja¶niejsze w³osy , wa¿ne ¿eby by³y zdrowe a farbowanie niestety mocno je os³abia

marinka 

Do³±czy³a: 14 Kwi 2006
Sk±d: Lublin
Wys³any: 2007-06-22, 20:19   

yska207 napisa³/a:
Tak naprawde niewa¿ne jest czy masz o ton ciemniejsze czy ja¶niejsze w³osy , wa¿ne ¿eby by³y zdrowe a farbowanie niestety mocno je os³abia

nie wiem czemu, moje w³osy z biegiem lat mi ja¶n iej±, co mnie wkurza... teraz bez ¿adnych szamponetek maj± kolor z³ota. a kiedy¶ by³y ciemnobr±zowe.

Edyta_000 

Sk±d: Polska
Wys³any: 2007-06-23, 08:34   

marinka pewnie staja sie jasiejsze od slonca, heh a ja mialam na odwrot jak bylam mala mialam blond a teraz braz :grin:

black lady 

Do³±czy³a: 02 Wrz 2006
Sk±d: opole
Wys³any: 2007-06-23, 09:21   

yska207 napisa³/a:
Marinka z farbowaniem jest jak z na³ogami ->im pó¼niej zaczniesz tym lepiej dla Ciebie

¶wiête s³owa....

pierwszy raz farbowa³am w³osy w szóstej klasie podstawówki i od tego momentu ci±gle zmieniam kolor,
albo farbujê ca³o¶æ albo pasemka, albo jeszcze co¶ innego :P
teraz mam nieco d³u¿sze odrosty i widzê ¿e bêdê mia³a czarne w³osy ;) a jak by³am ma³a to mia³am br±zowe w³osy...... :P

bejbe 

Wys³any: 2007-06-23, 13:26   

black lady napisa³/a:
pierwszy raz farbowa³am w³osy w szóstej klasie podstawówki

Ja tak samo i od tego czasu,czyli jakie¶ 9 lat farbuje w³osy regularnie. Ju¿ mia³am ró¿ne kolory. Jakbym mog³am cofn±æ czas,bo w ¿yciu bym sobie nie da³a farby na g³owê na³o¿yæ :?

Edyta_000 

Sk±d: Polska
Wys³any: 2007-06-23, 13:56   

od 9 lat farbowanie :shock: a taka mloda jestes;p dziewczyny Wy wogole macie cos jeszcze na glowie? :lol: zart oczywiscie ale jestem w szoku zeby tak wloski meczyc :(

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: