madziu ja tez mam w³asnie na g³owie ciemny br±z Palette teraz bede garnierem...przynajmniej nie oszukuja w kolorach
Kinna po ciemnym br±zie mo¿na siê by³o spodziewaæ , ¿e wyjdzie jak czarny
Ja kiedy¶ farbowa³am jakim¶ br±zem L'oreal (na pewno nie mia³ byæ ciemny tylko taki czekoladowy) i te¿ wyszed³ du¿o ciemniejszy ni¿ na opakowaniu. Moja mama farbowa³a ostatnio w³osy te¿ L'orealem (tym do dwudziestu paru myæ) , kolorem chyba mro¼ny be¿ i wyszed³ bardzo ciemny. Do tego zmywaj±c siê zrobi³ siê rudy Masakra z tymi farbami , nigdy nie wiadomo co Ci na g³owie wyjdzie .
Masakra z tymi farbami , nigdy nie wiadomo co Ci na g³owie wyjdzie
no dok³adnie!
przeciez kazda z nas nie bedzie sie domyslac, trzymajac w reku farbe do w³osów, czy aby napewno wyjdzie jej ten kolor co chce. A na pude³kach bardzo k³ami±
Oj k³ami± i to bardzo. Ostatnio gdy wybiera³y¶my farbê do w³osów dla mojej mamy, tak ogl±damy ró¿ne farby jednej firmy (ju¿ nie pamiêtam , jaka to by³a firma, chyba garnier). Powiedzmy, ¿e by³a to farba Nutrisse i jaka¶ tam jeszcze (wiecie o co mi chodzi? ). A tu na opakowaniu dwóch ró¿nych farb ta sama modelka , z tym samym kolorem w³osów (tylko w innej pozycji). Gdy to zobaczy³am , nie mam ju¿ najmniejszych w±tpliwo¶ci, ¿e producenci robi± najpierw zdjêcia , a potem dopasowuj± je mniej wiêcej do koloru farby, bo modelka na opakowaniu na 100% nie ma ufarbowanych w³osów t± konkretn± farb±.
ja teraz codziennie myje w³osy dwa razy szamponem przeciw³upiezowm. Mysle ze moze za te 2-3 tygodnie faktycznie kolor bedzie inny a wtedy br±z na³oze. A bejbe te brazy co napisa³as sa ciemne?
Tu napisa³a¶, ¿e myjesz dwa razy dziennie Nie chce Ci tego wybiæ z g³owy, bo wiem jak to jest jak zamiast br±zu ma siê czarny, chyba wszystkie przez to przechodzi³y¶my Chcia³am Ci tylko poleciæ jako od¿ywkê co¶ do w³osów bl±d, bo to te¿ pomo¿e w rozja¶nieniu
Jak siê farbuje w³osy to kolor wyjdzie na 100% taki jak na opakowaniu, ale tylko wtedy gdy ma siê w³osy wcze¶niej nie farbowane. Inaczej zawsze wyjdzie ciemniejszy. Dlatego trzeba wybraæ farbê ja¶niejsz± o ton czy dwa od koloru jaki chce siê uzyskaæ
Kinna, te br±zy,o których pisa³am nie s± ciemne,s± takie ¶rednie,w sam raz. Potem sie oczywi¶cie trochê zmywaj± i s± ja¶niejsze. Jasny br±z to Ci jeszcze d³ugo nie wyjdzie chyba,¿e by¶ rozja¶ni³± w³osy,a to bez sensu zupe³nie.
Hehe tez kiedys tak mialam, ufarbowalam wlosy ciemnym brazem, nie mialam innego wyboru bo mam brazowe wlosy to wtedy nic by nie bylo widac a uparlam sie zeby pofarbowac wlosy i wyszlo czarne. Mylam czesciej wlosy, ale bez przesady Po ok 2 tyg. kolor stal sie jasniejszy. Ale ja Ci Kinna radze zostaw tak jak jest niech samo sie zmyje i nie farbuj ponownie wlosow, chyba ze chcesz je umyslnie zniszczyc.
Tyle ¿e z Palette jest ten problem ¿e ona s± megatrwa³e.(przynajmniej u mnie) myj w³osy tym timoteiem bo on naprawde dzia³a , mo¿esz jeszcze próbowaæ przeciw³upie¿owymi.I ca³ych w³osów lepiej niefarbowaæ , bo siê zniszcz± . Najlepiej wyjdziesz na baleja¿u jakim¶ jasym kolorem , to wtedy rozja¶ni w³oski .
I niemartw siê laska , Tobie jest we wszytkim ³adnie;)
Kinna po ciemnym br±zie mo¿na siê by³o spodziewaæ , ¿e wyjdzie jak czarny
no dokladnie.. szkoda ¿e nie napisalas Kinna o swoich planach, od razu bym ci powiedziala jaki wyjdzie.. Moja kole¿anka bardzo dlugo kupowala ciemny br±z ¿eby robic sobie czarne wlosy, ale o takim ciep³ym odcieniu.
dziewczyny ja mam taki problem, ¿e pomimo tego, ¿e mam zdrowe w³osy, po farbowaniu wypadaj± ostatnio zrobi³am sobie fajny kolorek (potem wklejê zdjêcie), ale przez oko³o 2-3 miesi±ce moje w³osy wypada³y. nie wiem czemu. czy jedno farbowanie mog³o mi tak zniszczyæ w³osy?? dodam, ¿e po samym farbowaniu by³y miêciutkie i l¶ni±ce. kolor oczywi¶cie wyszed³ ciemniejszy, mimo, ¿e nie farbowa³am wcze¶niej.
Reichea-m±dry Polak po szkodzie
Yska-Timotei ale jaki? z ogórka oczyszczaj±cy? Bo fryzjerka powiedzia³a ze pasemka na mojej g³owie wyjd± zó³te wiec sie nie op³aca robic.
Madziu-uzywam pudru br±zuj±cego bo nie mam wyjscia
ale dzisiaj juz zauwazy³am jasniejsze przeswity na g³owei
poza tym pani w naturze pokaza³a mi farbe ale nie pamietam jak± chyba L'Oreala taka rozjasniaj±c± troche. Napewno to nie byl Radiance. Mysle ze sobiê ja kupie jak sie kolor zmyje i bede stopniowo rozjasniac w³osy farba
[ Dodano: 2007-09-15, 09:59 ]
wiec tak:
kupic timotei z ogórkiem oczyszczaj±cy
czy
z rumiankiem i bursztynem do w³osów blond?
martisia, ja po rozja¶nieniu pasemek te¿ siê strasznie przerazi³am, gdy po jakim¶ tygodniu od rozja¶niania, w³osy zaczê³y mi dramatycznie wypadaæ. ale z tego co siê dowiedzia³am to ca³kiem normalne, ¿e po ufarbowaniu w³osy wypadaj±.
Kinna, Timoteie s± tanie, wiêc to ma³a ró¿nica. Ksiêciu myje szamponem mamy Timotei tym do blondu (bo mu siê akurat taki nawin±³) i mu siê robi± z³ote pasemka, wiêc chyba jest skuteczny
i nie farbuj zbyt szybko na inny kolor rozja¶niaj±cy albo chocia¿ nie dekoloryzuj, ¶mieræ dla w³osów, generalnie wiem, co czujesz, bo sama przez to przesz³am, moje ciemne w³osy do bladej twarzy wygl±da³y pieprzenie gotycko...
_________________ je¶li za d³ugo spogl±dasz w otch³añ, otch³añ wejrzy tak¿e w ciebie.
moje ciemne w³osy do bladej twarzy wygl±da³y pieprzenie gotycko
a dodaj do tego moje krwistoczerwone usta
Scully napisa³/a:
siê robi± z³ote pasemka
to kupie ten
Scully napisa³/a:
nie farbuj zbyt szybko na inny kolor rozja¶niaj±cy albo chocia¿ nie dekoloryzuj
za miesi±c jak kolor sie spierze bede stopniowo kupowac farby w jasniejszym kolorze az dojde do swojego chyba ze sie nie uda to pozostaje mi sciecie sie jak Karomegi
ysia niemoge bo mam wysyp pryszczy na twarzy a Wy jak sobie poradzi³yscie z tym czarnym kolorem?
[ Dodano: 2007-09-15, 14:52 ]
jeszcze czyta³am cos o jakims spreju z rozjasniaczem do w³osów co podobno dzia³a... kurde zrobie wszystko zeby miec swoj jasny brazik..
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum