proszę podajcie mi jakieś dobre firmy szamponow koloryzujących
PlamaNaScianie
Wysłany: 2006-01-23, 23:49
Ja osobiscie polecam najzwyklejsza i chyba najbardziej popularna Schwarzkopf Pallete.
W zasadzie na opakowaniu widnieje napis: "Na 24 mycia", jednak jeszcze nie mialam takiego przypadku, zeby rzeczywiscie po takiej ilosci myc szampon zdazyl sie zmyc
W sumie jak dla mnie, to bardzo pozytywnie. Moja fryzjerka zalecila mi farbowanie wlosow wlasnie szamponami, z uwagi na to, iz farba nadmiernie oslabia moje i tak niezbyt geste wlosy, a w moim przypadku szampon daje podobne efekty co krem koloryzujacy.
PlamaNaScianie, a wiesz co moja powieziała ze farby i szampony z Pallete najbardziej niszcza włosy i osłabiaja je a po długim stosowaniu ich mozna sobie odbarwic włosy !!!!!!!! wiec ja jak juz coa to wybieram wella bo one sa delikatniejsze dla włosów < mniej chemi >
_________________ Kocham kocham.... :D:D
PlamaNaScianie
Wysłany: 2006-01-24, 22:47
Afrodyta, chcialabym cos sprostowac Nie napisalam tam, ze moja fryzjerka zalecila mi farbowanie TYLKO i WYLACZNIE szamponem Palette, ale poprostu odradzila mi koloryzacje farbami.
A, ze mi jeszcze az tak mocno jeszcze nie zdazyl sie ten szampon narazic, to go polecam. No coz..Pewnie efekty zobacze po kilku latach..
[quoteb]PlamaNaScianie[/b], a wiesz co moja powieziała ze farby i szampony z Pallete najbardziej niszcza włosy i osłabiaja je a po długim stosowaniu ich mozna sobie odbarwic włosy !!!!!!!! [quote]
popierwam
a gdy chcemy zmienbic kolrek "zdjeciie" palette z wlosow jest wlasciwie niemozliwe
a macie jakis pomysl jak rozjasnic wlosy (mam ciemny blond -- strasznie ciemnieja mi na zime) i chcialabym sobie rozjasnic na troche jasniejsze ale nie na stale tylko powiedzmy na miesiac czy cos takiego.... zeby nie music do miesiac farbowac odrostow....
_________________ Życie jest piękne:)
PlamaNaScianie
Wysłany: 2006-01-26, 14:47
Ojj, jesli chodzi o Twoje pytanie, to nie mam zbyt wiele do powiedzenia. Ja wlasnie juz przez dluzszy okres czasu staram sie farbowac w druga strone - z jasnego na ciemny
Czy ktoras z Was nie wie czy da się przyśpieszyć zmywanie szamponu koloryzującego? Zrobilam sobie jakis czas temu wloski na czarno,ale na lao chce wrocic do mojego brązu, a szampon straaasznie wolno sie zmywa. Czy są jakies srodki?
ja mam właśnie pytanie jak eve
chciałabym rozjaśnić włosy (mam ciemny blond)
ale nie chcę robić tego na stałe. szukałam szamponetek (najpierw chciałabym zobaczyć, jak będę w ogóle wyglądała ) ale na wszystkich jest napisane, że nie rozjaśnią włosów
widziała taką piankę, która niby ma dawać efekt rozjaśnionych przez słońce włosów ale też nie do końca o to mi chodzi
To praktycznie niemożliwe.. żaden szampon zmywalny nie rozjaśni włosów na bardzo jasne.. tak żeby potem to się zmyło.. i wróciło do poprzedniego stanu..
strzeż się takich psik-psików niby-rozjaśniających włosy (jak na przykład z Palette). Sama woda utleniona w sparyu! Cholernie niszczy i zżółca włosy. Szamponetką nie ma mowy o rozjaśnianiu - ale to chyba wiadomo Nie da się rozjaśnić włosów 'nie na stałe'. Radzę kupić blond farbę dobrej firmy (jak L'oreal) dwa - trzy tony jaśniejszą od Twoich włosów i spróbować.
_________________ jeśli za długo spoglądasz w otchłań, otchłań wejrzy także w ciebie.
kurde, tak właśnie myślałam
a szkoda... żal mi trochę farbować włosów. nawet nie chodzi o to, że się włosy niszczą czy nie niszczą
ale podobno później włosy już są ciemniejsze no i te cholerne odrosty
kurde, tak właśnie myślałam
a szkoda... żal mi trochę farbować włosów. nawet nie chodzi o to, że się włosy niszczą czy nie niszczą
ale podobno później włosy już są ciemniejsze no i te cholerne odrosty
No co Ty Włosy ciemniejsze po farbowaniu dziwne... one ciemnieją same z siebie.. u blondynek z wiekiem.. (ja kiedyś miałam praktycznie białe.. teraz mam ciemny blond) farbowanie nie ma na to wpływu..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum