Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Szampony koloryzujące
Autor Wiadomość
nysia 

Wysłany: 2006-01-02, 21:07   Szampony koloryzujące

proszę podajcie mi jakieś dobre firmy szamponow koloryzujących :)

PlamaNaScianie 

Wysłany: 2006-01-23, 23:49   

Ja osobiscie polecam najzwyklejsza i chyba najbardziej popularna Schwarzkopf Pallete.

W zasadzie na opakowaniu widnieje napis: "Na 24 mycia", jednak jeszcze nie mialam takiego przypadku, zeby rzeczywiscie po takiej ilosci myc szampon zdazyl sie zmyc :)

W sumie jak dla mnie, to bardzo pozytywnie. Moja fryzjerka zalecila mi farbowanie wlosow wlasnie szamponami, z uwagi na to, iz farba nadmiernie oslabia moje i tak niezbyt geste wlosy, a w moim przypadku szampon daje podobne efekty co krem koloryzujacy.

Polecam :)

gosiunia2004 

Wysłany: 2006-01-24, 10:26   

ja uzywalam tego i bylam bardzo zadowolona
http://www.wella.pl/consu...zysci/index.jsp

Pink 

Wysłany: 2006-01-24, 11:16   

ja uzywam szamponu raz na miesiac i z welli i jestem bardzo zadowolona daje polysk i ladnie pachnie:)

PlamaNaScianie 

Wysłany: 2006-01-24, 13:20   

Wella..? Zastanawialam sie nad przejsciem i wyprobowaniem innego szamponu niz ta Palette.. Nastepnym razem sprobuje :)

afrodyta 

Wysłany: 2006-01-24, 20:00   

PlamaNaScianie, a wiesz co moja powieziała ze farby i szampony z Pallete najbardziej niszcza włosy i osłabiaja je a po długim stosowaniu ich mozna sobie odbarwic włosy !!!! !!!!!!!! wiec ja jak juz coa to wybieram wella bo one sa delikatniejsze dla włosów < mniej chemi ;) > :grin:

PlamaNaScianie 

Wysłany: 2006-01-24, 22:47   

Afrodyta, chcialabym cos sprostowac :) Nie napisalam tam, ze moja fryzjerka zalecila mi farbowanie TYLKO i WYLACZNIE szamponem Palette, ale poprostu odradzila mi koloryzacje farbami.

A, ze mi jeszcze az tak mocno jeszcze nie zdazyl sie ten szampon narazic, to go polecam. No coz..Pewnie efekty zobacze po kilku latach.. :D

gosiunia2004 

Wysłany: 2006-01-25, 18:02   

[quoteb]PlamaNaScianie[/b], a wiesz co moja powieziała ze farby i szampony z Pallete najbardziej niszcza włosy i osłabiaja je a po długim stosowaniu ich mozna sobie odbarwic włosy !!!! !!!!!!!! [quote]
popierwam
a gdy chcemy zmienbic kolrek "zdjeciie" palette z wlosow jest wlasciwie niemozliwe

afrodyta 

Wysłany: 2006-01-25, 21:23   

gosiunia2004, zgadzam sie z toba w 100% co do tej pallet

eve 

Wysłany: 2006-01-25, 22:30   

a macie jakis pomysl jak rozjasnic wlosy (mam ciemny blond -- strasznie ciemnieja mi na zime) i chcialabym sobie rozjasnic na troche jasniejsze ale nie na stale tylko powiedzmy na miesiac czy cos takiego.... zeby nie music do miesiac farbowac odrostow....

PlamaNaScianie 

Wysłany: 2006-01-26, 14:47   

Ojj, jesli chodzi o Twoje pytanie, to nie mam zbyt wiele do powiedzenia. Ja wlasnie juz przez dluzszy okres czasu staram sie farbowac w druga strone - z jasnego na ciemny :)

Ilinka 

Wysłany: 2006-06-05, 14:01   

Czy ktoras z Was nie wie czy da się przyśpieszyć zmywanie szamponu koloryzującego? :) Zrobilam sobie jakis czas temu wloski na czarno,ale na lao chce wrocic do mojego brązu, a szampon straaasznie wolno sie zmywa. Czy są jakies srodki?

agasek 

Wysłany: 2006-09-11, 11:06   

ja mam właśnie pytanie jak eve
chciałabym rozjaśnić włosy (mam ciemny blond)
ale nie chcę robić tego na stałe. szukałam szamponetek (najpierw chciałabym zobaczyć, jak będę w ogóle wyglądała :roll: ) ale na wszystkich jest napisane, że nie rozjaśnią włosów

widziała taką piankę, która niby ma dawać efekt rozjaśnionych przez słońce włosów :) ale też nie do końca o to mi chodzi ;)

macie jakiś pomysł? hę?

Paulette 

Wysłany: 2006-09-11, 11:23   

To praktycznie niemożliwe.. żaden szampon zmywalny nie rozjaśni włosów na bardzo jasne.. tak żeby potem to się zmyło.. i wróciło do poprzedniego stanu..

Scully 

Wysłany: 2006-09-11, 11:24   

strzeż się takich psik-psików niby-rozjaśniających włosy (jak na przykład z Palette). Sama woda utleniona w sparyu! Cholernie niszczy i zżółca włosy. Szamponetką nie ma mowy o rozjaśnianiu - ale to chyba wiadomo :D Nie da się rozjaśnić włosów 'nie na stałe'. Radzę kupić blond farbę dobrej firmy (jak L'oreal) dwa - trzy tony jaśniejszą od Twoich włosów i spróbować.

agasek 

Wysłany: 2006-09-11, 13:03   

kurde, tak właśnie myślałam :x
a szkoda... żal mi trochę farbować włosów. nawet nie chodzi o to, że się włosy niszczą czy nie niszczą
ale podobno później włosy już są ciemniejsze :? no i te cholerne odrosty :evil:

Paulette 

Wysłany: 2006-09-11, 13:09   

agasek napisał/a:
kurde, tak właśnie myślałam :x
a szkoda... żal mi trochę farbować włosów. nawet nie chodzi o to, że się włosy niszczą czy nie niszczą
ale podobno później włosy już są ciemniejsze :? no i te cholerne odrosty :evil:

No co Ty :?? Włosy ciemniejsze po farbowaniu :?? dziwne... one ciemnieją same z siebie.. u blondynek z wiekiem.. (ja kiedyś miałam praktycznie białe.. teraz mam ciemny blond) farbowanie nie ma na to wpływu..

agasek 

Wysłany: 2006-09-11, 13:13   

może poprostu jak jest na nich farba, to nie jaśnieją od słońca :roll:
nie znam się na farbowaniu :D
trzeba będzie spróbować :lol:

dzięki

Paulette 

Wysłany: 2006-09-11, 13:23   

No ale jak są farbowane.. to mają taki kolor jak farba .. a naturalne odrastają w takim kolorze jakim trzeba.. więc tu chyba nie ma związku..

Reichea 

Wysłany: 2006-09-11, 14:56   

no dokładnie!

Odpowiedz do tematu