Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomo¶ci  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronuj± Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Farby do w³osów
Autor Wiadomo¶æ
iws 

Do³±czy³a: 27 Mar 2004
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2004-05-21, 22:50   Farby do w³osów

Czytaj±c post o pasemkach przysz³o mi do g³owy, aby zapytaæ jakich u¿ywacie farb koloryzuj±cych. Przez d³u¿szy czas stosowa³am farby i ¿ele Venity.
Czy która¶ z Was mo¿e u¿ywa³a farby Welli - Safira? Jestem ciekawa opinii. Pozdrawiam

Monka_tort 

Do³±czy³a: 13 Mar 2004
Sk±d: zielona góra
Wys³any: 2004-05-22, 08:23   

Moja mama u¿ywa Garnier Belle Color. Ja za¶ ca³y czas namawiam j±, ¿eby sobie kupi³a i wypróbowa³a t± Safirê Welli, ale ona jest nieugiêta :? ... Chyba siê w tym swoim Belle Colorze zakocha³a :lol: ...

iws 

Wys³any: 2004-05-22, 08:35   

Ja jestem ciekawa jak wychodz± te kolorki w odcieniach czerwieni. Pewnie wypróbujê.

adriana7 

Do³±czy³a: 27 Kwi 2004
Sk±d: Tarnów
Wys³any: 2004-05-22, 16:55   

Ja ju¿ uzy³am Safirê. Jestem z niej zadowolona. Kolor bardzo ³adny (Dzika Orchidea), w³osy s± b³yszcz±ce, wygl±daj± zdrowo. Super jest ten od¶wie¿acz koloru. Jest to taka farbka, któr± nak³ada siê po 2 tyg. od farbowania, naprawdê kolor staje siê ciemniejszy, od¿ywiony. W³osy staj± siê b³yszcz±ce. Poza tym ta farba nie ¶mierdzi tak tragicznie, a ten od¶wie¿acz ma tak¿e ³adny zapach. Gdybym nie chcia³a zmienic koloru na ja¶niejszy, z pewno¶ci± ufarbowa³a³bym t± farb± w³osy jeszcze raz.

iws 

Wys³any: 2004-05-25, 18:21   

Dziêki, pewnie nied³ugo spróbujê :) Ciekawa jestem tego od¶wie¿acza.

adriana7 

Wys³any: 2004-05-26, 11:27   

Nie wiem jak d³ugie masz w³osy, bo ten od¶wie¿acz to ma³a buteleczka. Ja mam takie do brody, nawet krótsze, to wystarczy³o na 2 razy. Przynajmniej oni tak twierdz±, ¿e na 2 ma wystaczyæ :)

iws 

Wys³any: 2004-05-26, 14:21   

To u mnie przyda siê wiêcej niz jedna buteleczka. :D W³osy siêgaj± mi do po³owy pleców.

adriana7 

Wys³any: 2004-05-26, 16:34   

O kurcze, to rzeczywi¶cie:) Mnie farba wystarczy³a na moje w³osy, nawet jej trochê zosta³o. Ale przy d³u¿szych to chyba ciêzko bêdzie.

iws 

Wys³any: 2004-05-26, 17:26   

Spoko! Do tej pory dawa³am sobie radê wiêc i teraz bêdzie dobrze. Jak tylko skoñcz± siê egzaminy to biorê siê za farbowanie.

Apsik! 

Do³±czy³a: 16 Mar 2004
Sk±d: Jas³o
Wys³any: 2004-05-27, 10:58   

Moja Mamcia u¿ywa Garnier Nutrisse Natea, czasem te¿ Color Naturals. z tego co wiem dobry jest te¿ Casting L'Oreala.

WS 

Do³±czy³: 04 Mar 2004
Sk±d: Rydu³towy
Wys³any: 2004-05-27, 14:59   

Apsiczku Casting to szampon koloryzuj±cy ale dobry jest i w nowej cenie 18.50 z³.

rajzerek 

Do³±czy³a: 19 Maj 2004
Sk±d: ..
Wys³any: 2004-06-18, 23:41   

A jakbym chcia³a sobie zrobiæ pasemka w domu (troche ja¶niejsze np. z ciemnego br±zu na jasny) to co mam u¿yæ? Wody utlenionej jakiej¶ i na to farbe??

Ciekawa jestem.

adriana7 

Wys³any: 2004-06-20, 14:26   

A mo¿e zastosuj jaki¶ produkt do pasemek (np Feeria, teraz Palette ma w swojej ofercie) . S± to ca³e zestawy, Feeria ma (przynajmniej mia³a) specjan± "szczoteczkê", robi³am kole¿ance, wszystko posz³o szybko, sprawnie i efekt koñcowy by³ fajny. A czy masz w³osy naturalne czy farbowane?

adriana7 

Wys³any: 2004-06-20, 14:29   

Nie wiem czy woda utleniona to dobry pomys³. Nie jeste¶ pewna efektu, jesli woda bêdzie za s³aba np 3 % mo¿e to nic nie daæ, a je¶li za mocna, mo¿e wyj¶æ co¶ nieciekawego.

Dorota 

Do³±czy³a: 11 Mar 2004
Sk±d: Skarszewy
Wys³any: 2004-06-20, 14:30   

ja bym nie stosowala wody utlenionej, mojej kolezance fryzjerka robiac pasemka zastosowala utleniacza i miala strasznie poniszczone wlosy :roll:

rajzerek 

Wys³any: 2004-06-23, 13:42   

Ja nigdy jeszcze nie farbowa³am. TYlko pewnie na moich nie wyjdzie, bo mam ciemny br±z, abym chcia³a jasny br±z :sad:

adriana7 

Wys³any: 2004-06-23, 14:43   

Napisa³am przedtem post, ale mi neta wciê³o :evil:
Jesli masz swój ³adny naturalny kolor, to nie warto go rozja¶niaæ, szkoda by by³o. Mo¿e teraz w lecie trochê s³oñce Ci rozja¶nie w³osy. A tak to naprawdê szkoda, bo rozja¶nianie niszczy bardzo w³osy.

rajzerek 

Wys³any: 2004-06-25, 11:28   

No podoba mi siê mój kolorek - taki trochê czekoladowy - ale chcia³bym zobaczyæ siê w czym¶ znacznie ja¶niejszym, a pó¼niej powróciæ do naturalnego, albo zafarbowaæ znów na ciemny br±z.

adriana7 

Wys³any: 2004-06-26, 11:30   

Ja te¿ chcia³am sprawdziæ, jak wygl±dam w innym kolorze i juz od dziesiêciu lat nie mogê wrócic do swojego koloru :) I pewnie juz nie wrócê. Jesli podoba Ci siê swój kolor, to szkoda ryzykowaæ. Potem mo¿esz nie mieæ identycznego koloru, jak Twój naturalny. A jesli tak bardzo Ciê kusi, u¿yj szamponetki, zmyje siê po kilku myciach.

rajzerek 

Wys³any: 2004-06-28, 10:05   

Z szamponetk± nie ma zbyt wielkiego wyboru przy ciemnych w³osach :)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: