Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Odżywianie, odżywianiel;)
Autor Wiadomość
Monka_tort 

Wysłany: 2004-05-17, 17:02   Odżywianie, odżywianiel;)

Dziewczęta, czy znacie może jakieś dobre odżywki do włosów, które ich nie obciążą, ale jednocześnie odżywią(zresztą po to jest odżywka;)??? Jeśli tak, to piszcie, będę baaardzo wdzięczna!!!

adriana7 

Wysłany: 2004-05-17, 17:25   

Moniko - czy chodzi Ci o odżywki bez spłukiwania czy do spłukiwania? Bo te pierwsze wydaje mi się, że mogą obciążać włosy. Z tego rodzaju moge polecić wspomniany przez Lazy - Biosilk, albo serum odżywcze też z tej firmy Bad Azz. czasem uzywa też odżywki Glis Kur Termo coś tam :) . Raczej odzywek bez spłukiwania nie stusuję(poza tymi kosmetykami farouka, ale to raczej nie są odżywki) bo włsoy mam przetłuszczające. Za to lubię odżywki do spłukiwania, za dobre uważam Nivea, L'Oreala Elseve, Glis Kur, Kadus. Te najczęściej stosowałam (przeważnie do włosów zniszczonych farbowaniem). Na razie tyle przychodzi mi do głowy :) Jak coś wymyslę - to dopiszę :)

lazy 

Wysłany: 2004-05-18, 10:53   

Bardzo dobre są jeszcze odżywki Dove...bo one naprawdęodżywiają włoski a do tego włoski są po nich mięciutki i ślicznie lśnią...naprawde polecam ;)

Monka_tort 

Wysłany: 2004-05-18, 12:16   

dziękuje wam!!! pomyśle nad tą odżywką witalizującą z NIVEi do włosów normalnych i lekko przetłuszczających się(mimo że moje przetłuszczają się szybko :lol: )!!!

lazy 

Wysłany: 2004-05-18, 12:39   

sprónować zawsze warto///napisz potem czy jesteś z niej zadowolona...
POTRZEBUJĘ KRÓLICZKA DOŚWIADCZALNEGO :D

Apsik! 

Wysłany: 2004-05-18, 15:02   

Ja bez wachania polecam odżywkę Ziaja Plantica - jest fantastyczna, i nie trzeba spłukiwać. Używam też zestawu: Timotei szmapon+odżywka. W zalezności od twojego typu włosów możesz dobrać fajowy komplecik o zarąbistym zapachu i właściwościach wprost megaśnych. Celem działania odżywki jest właśnie utrzymanie włosów, by nie opadały. Gorąco polecam, także GlissKur PołyskJesdwabiu. Balsam wszech czasów, tylko opakowanie jakieś taki staroświeckie. (Timotei z henną)

Monka_tort 

Wysłany: 2004-05-19, 13:30   

lazy napisał/a:
sprónować zawsze warto///napisz potem czy jesteś z niej zadowolona...
POTRZEBUJĘ KRÓLICZKA DOŚWIADCZALNEGO :D

Lazy - dziękuje bardzo :547: ...

Selena 

Wysłany: 2004-05-19, 14:03   

Ja używam Gliss kur (połysk jedwabiu) i czasami Plantica V (z olejkiem rycynowym) z Ziaji i jestem bardzo zadowolona :grin:

martasia 

Wysłany: 2004-05-19, 15:51   

ja w tej chwili kończę odzywke i szampon timotei z henna i sredecznie ci tą odzywke polecam nie obciąza włosów wogóle ( przynajmnmiej moich :P ) i maja one poniej taki ładny blask :D

Monka_tort 

Wysłany: 2004-05-19, 18:16   

Wypróbowałabym może ta odżywkę timoteya z henną, gdybym miała brązowe włoski, ale ja mam ciemny blond :P ... A tą z rumiankiem i bursztynek mam właśnie teraz i nie jestem, szczerze powiedziawszy zadowolona :? ...

Monka_tort 

Wysłany: 2004-05-20, 18:40   

Tereraz się "napaliłam" na Clairol Herbal Essences(jakoś tak) Volum, co ma niby obiętość zwiększać. I pewnie kupię razem z nim odżywkę Crailora 8) ... Ale to będzie dopiero w czerwcu, kiedy trochę kaski przypłynie, bo jestem po prostu GOŁA z pieniędzy :( ... Na razie podokańczam te szampony, które już mam czyli Head&shouders, Pantin proV, może przeklenty szampon 2w1 Timoteya...

Monka_tort 

Wysłany: 2004-05-21, 11:10   

Ja mam tyle tych zapasów, że ho, ho: szampony, żele do mycia, balsamy... Trudno zliczyć... Jestem na siebie zła, że nie potrafię nigdy zużyć czegoś "do końca" i wywalić puste opakowanie... Teraz jednak się chyba "zawezmę" i wykończe te resztki szamponów z przed II Wojny Światowej :lol: ...

Monka_tort 

Wysłany: 2004-05-21, 11:12   

Aha i jeszcze jedno: dzisiaj skończyłam ten szampon 2w1 timoteya i jestem z siebie dumna :D - w końcu nie będzie mi psuł humoru i zagracał prysznica!!!

SAMANTA 

Wysłany: 2004-05-21, 18:07   

Ja teraz mam szampon i balsam z odzywka Gliss kura jest super , kiedys pamietam mialam tez odzywke Glisskura ale nie koniecznie odpowiadal mi ten intesywny zapach a teraz firma "poprawila" sie i zapach jest delikatny i sliczny a wlosy sa naprawde super ! aaaa...uzywam szamponu do wlosow dlugich i przesuszonych ;)

Monka_tort 

Wysłany: 2004-05-22, 08:17   

Dzisiaj sobie zrobiłam maseczkę z nafty, żółtek i kilku kropli cytryny. Na razie mam jeszcze mokre włosy, więc nie mogę dokładnie określić, czy coś zdziałała, ale czuję, że będzie OKEY :D

adriana7 

Wysłany: 2004-05-22, 17:00   

Dostałam odzywkę nawilżającą z Farouka. Na szczęście do spłukiwania. No i jak zwykle jestem zachwycona :) Mam troszkę włosy zniszczone farbowaniem, a do tego codziennie je myję. Użyłam jej już 2 razy, w tym raz głowę owinęłam folią i ręcznikiem. Efekt - suuuper! Włosy błyszczące, miękkie i takie delikatne w dotyku. Gdybym nie była takim leniwcem :D ,to używałabym jej codziennie.

adriana7 

Wysłany: 2004-05-22, 17:56   

Uważałam, że skoro mam tłuste włosy, to po co je będę jeszcze nawilżać. No ale spróbowałam i naprawdę są super - nie wiem jak to określić -takie lejące, sypkie. I gładkie. Nie miałam pod ręką kremu do rąk,więc wysmarowała je tą odżywką - świetne. Zreszta innych produktów Farouka też uzywam do ciała (poza odżywką zakwaszającą :) )

iws 

Wysłany: 2004-05-23, 18:28   

Ja używam Gliss Kur - intensywnej 3 minutowej odżywki do włosów farbowanych. Jestem bardzo zadowolona - włosy bardzo łatwo się rozczesują i kolor troszkę dłużej jest odżywiony.

aneta 

Wysłany: 2004-05-23, 20:20   

ja nigdy nieurzywam odzywek do włosów nie mam takiej potrzeby :D

SAMANTA 

Wysłany: 2004-06-14, 13:19   

:shock: Moze tylko Ci sie wydaje ze nie potrzebujesz....ja mysle ze kazde wlosy potrzebuja jakiegos nawilzenia itp. a jesli sie myles to tylko pozazdroscic Tobie:-)

Odpowiedz do tematu