Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Loki!!!!!!
Autor Wiadomość
kasik_ok 

Wysłany: 2005-08-06, 23:20   Loki!!!!!!

Dziewczyny pomóżcie, mam długie i proste włosy, od dawna mażą mi się loczki, w szystkie moje próby kończą się porażką. Raz jedyny udało mi się zakręcić włosy ale nie przetrwały długo. Powiedzcie jakich kosmetyków mam użyć, żeby włoski ładnie się zakręciły i przetrwały choć jeden wieczór :( :( :( :( :( :(

Agnes 

Wysłany: 2005-08-07, 13:59   

Hm, jeśli masz mocne i grube włosy to dość ciężko zrobić loczki, które przetrwają długo. Najprostszy sposób jaki znam to wetrzeć we włosy mocny żel (ja robiłam niebieskim Taftem) lub piankę i po prostu nakręcać je na lokówkę cieńkimi pasmami, a na koniec spryskać włosy lakierem. Albo zawinąć na wałki lub papiloty na pare godzin. Jeśli i to nie pomaga to może po prostu zapytaj fryzjera co by poradził :)

Aga_B 

Wysłany: 2005-08-07, 14:02   

Kasik-a na co je kręciłaś? Szczotka, lokówka, wałki ?
Ja teraz mam króciutkie włosy,ale gdy miałam długie miałam ten sam problem co Ty. Przede wszystkim musisz użyć dobrych kosmetyków utrwalających (ale nie za dużo bo obciążą włosy i od nadmiaru kosmetyków będą same "oklapywać") A może warto by było zrobić delikatną trwałą-taką na najgrubszych wałkach? Miałam taką kiedyś i trzymała mi się baardzo długo-miałam już 10cm odrosty a ona nadal się trzymała.Oczywiście wszystko zależy od stanu włosów no i oczywiście od tego, na jakiego fryzjera natrafisz...Ale mimo wszystko gorąco polecam! Przynajmniej nie będziesz musiała się co rano męczyć z układaniem fryzury..

adriana7 

Wysłany: 2005-08-07, 16:17   

Dziewczyny dobrze radzą! Też zawsze chciałam mieć jakieś tak kręcone włosy, czasem loczki i jedynie co mi się długo trzymało to na porządnej piance i lokówką. Choć jak była wilgoś, to zaraz nic z tego nie było :( Ale kiedyś miałam trwałą i po ułożeniu włosy trzymały się dłuuugo w idealnym stanie! Choć trwała nie była zbyt udana, ale miałam przez jakiś czas spokoju trochę, po prostu myła, trochę pianki i już fryzura była gotowa. Nie miałam jej na grubych wałkach, bo nie miałam za długich włosów. Ale też przetrwała długo, aż musiałam ją ściąć.
A może pianka i termoloki? Choć to w sumie na jedno wychodzi, jak lokówka, tylko może mniej roboty. No i na koniec jakiś dobry lakier utrwalający.

kasik_ok 

Wysłany: 2005-08-07, 21:41   

Ja swoje włosy zwykle nakręcam na wałki (jeśli robie to za dnia) lub na papiloty (na noc). Trwałej nigdy nie robiła bo bałam się o włosy, wiecie jak to jest, ale chyba jednak się zdecyduje, Wielgaśne dzięki za pomoc. :588: :588: :588: :588:

Aga BJ 

Wysłany: 2005-08-08, 13:52   

lokówka lub wąskie papiloty z pianki-wcześniej wetrzyj piankę a na koniec popsikaj lakierem

kasik_ok 

Wysłany: 2005-08-08, 14:42   

Spróbuje jeszcze dziś wielkie dzięki. :D :D :D

Astra 

Wysłany: 2005-08-08, 17:22   

Mnie nigdy krecenie wlosow nie wychodzi :( A od czasu do czasu jakas zmiana by sie przydala

Aga BJ 

Wysłany: 2005-08-08, 18:43   

Astra :588: a z czym konkretnie masz zkłopoty? Przeciez nie jest trudne nawinięcie włosów na wałki czy tez papiloty

Astra 

Wysłany: 2005-08-08, 18:54   

P o zdjeciu walkow wlosy nie wygladaja zbyt ciekawie Jedne pasma sa skrecone drugie niezbyt Wygladam wtedy jakbym dopiero co z lozka wstala Nie mam reki do tego chyba :(

Aga BJ 

Wysłany: 2005-08-08, 20:34   

a jakich wałków używasz? I co stosujesz przed nawinięciem włosów?

kasik_ok 

Wysłany: 2005-08-09, 01:38   

Astra mam ten sam efekt co ty :(
Ja przed nawinięciem, spryskuje kosmyki włosów żelem w aerozolu. :grin:

Astra 

Wysłany: 2005-08-09, 09:48   

Przed nawinieciem daje pianke,po rozwinieciu lakier. Skret mi sie nigdy nie podoba :( Poprostu nie mam wprawy

Agnes 

Wysłany: 2005-08-10, 11:48   

Spoko, to kwestia wyuczenia :) Ja dwa dni temu chciałam sobie zakręcic troche włoski lokówką czego nie robilam od wieków i ku mojemu zdziwieniu nie jest to juz dla mnie takie proste :? ....Do połowy głowy są mocno zakręcone bo zawijanie idzie mi długo, ale te włosy w wyższych partiach głowy jakos nie chcą wyglądać tak jabym chciała. Może po prostu poproś jakąś koleżankę lub mamę/siostrę, żeby Ci pomogła :)

Astra 

Wysłany: 2005-08-10, 12:05   

Prosilam o to i mame i siostre ale ich cierpliwosc konczyla sie po 5 min ;) Jak tylko znajde czas to bede dalej kombinowac Kiedys wkoncu moze mi wyjdzie to porzadnie :)

adriana7 

Wysłany: 2005-08-10, 18:26   

Na pewno wyjdzie, tylko troszkę cierpliwości. Ja się od nowa "uczę" suszyć włosy suszarko - lokówką, bo dawno tego nie robiłam i teraz cięzko jest mi jakoś je ułozyć, co mnie wkurza niesamowicie, bo robi mi się szopa :evil: A na wałki włosy są za krótkie :evil:

czeko 

Wysłany: 2005-08-10, 19:56   

moze sproboj wmasowac we włosy mleczko matrix a pozniej nawinac na jakies papiloty...badz moze wyprobuj bounce osis schwarzkopf jest to płyn ktory zwieksza obietośc włosów i utrwala skret..dostepny w sklepach fryzjerskich:)

Aga BJ 

Wysłany: 2005-08-12, 13:16   

hmmmm... może używasz niewłaściwych kosmetyków do stylizacji. Stosuj piankę zwiększającą objętość i dodającą elastyczności oraz sprężystości ( bardzo lubię Wellaflex)

kasik_ok 

Wysłany: 2005-08-13, 21:39   

Aga BJ napisał/a:
hmmmm... może używasz niewłaściwych kosmetyków do stylizacji. Stosuj piankę zwiększającą objętość i dodającą elastyczności oraz sprężystości ( bardzo lubię Wellaflex)

Czy mogłabyś doradzić jakąś konkretną firmę. :oops: Z góry Wielgaśne dzięki :grin:

basia80 

Wysłany: 2006-10-30, 20:03   

pomocy, chce takie kręcone włosy zrobić, ale niewiem jak i co powiedzieć fryzjerce? Czy to mokra włoszka??

[ Dodano: 2006-10-30, 20:05 ]

Odpowiedz do tematu