Dziewczyny pomóżcie, mam długie i proste włosy, od dawna mażą mi się loczki, w szystkie moje próby kończą się porażką. Raz jedyny udało mi się zakręcić włosy ale nie przetrwały długo. Powiedzcie jakich kosmetyków mam użyć, żeby włoski ładnie się zakręciły i przetrwały choć jeden wieczór
Hm, jeśli masz mocne i grube włosy to dość ciężko zrobić loczki, które przetrwają długo. Najprostszy sposób jaki znam to wetrzeć we włosy mocny żel (ja robiłam niebieskim Taftem) lub piankę i po prostu nakręcać je na lokówkę cieńkimi pasmami, a na koniec spryskać włosy lakierem. Albo zawinąć na wałki lub papiloty na pare godzin. Jeśli i to nie pomaga to może po prostu zapytaj fryzjera co by poradził
_________________ Because heaven sends and heaven takes
Kasik-a na co je kręciłaś? Szczotka, lokówka, wałki ?
Ja teraz mam króciutkie włosy,ale gdy miałam długie miałam ten sam problem co Ty. Przede wszystkim musisz użyć dobrych kosmetyków utrwalających (ale nie za dużo bo obciążą włosy i od nadmiaru kosmetyków będą same "oklapywać") A może warto by było zrobić delikatną trwałą-taką na najgrubszych wałkach? Miałam taką kiedyś i trzymała mi się baardzo długo-miałam już 10cm odrosty a ona nadal się trzymała.Oczywiście wszystko zależy od stanu włosów no i oczywiście od tego, na jakiego fryzjera natrafisz...Ale mimo wszystko gorąco polecam! Przynajmniej nie będziesz musiała się co rano męczyć z układaniem fryzury..
Dziewczyny dobrze radzą! Też zawsze chciałam mieć jakieś tak kręcone włosy, czasem loczki i jedynie co mi się długo trzymało to na porządnej piance i lokówką. Choć jak była wilgoś, to zaraz nic z tego nie było Ale kiedyś miałam trwałą i po ułożeniu włosy trzymały się dłuuugo w idealnym stanie! Choć trwała nie była zbyt udana, ale miałam przez jakiś czas spokoju trochę, po prostu myła, trochę pianki i już fryzura była gotowa. Nie miałam jej na grubych wałkach, bo nie miałam za długich włosów. Ale też przetrwała długo, aż musiałam ją ściąć.
A może pianka i termoloki? Choć to w sumie na jedno wychodzi, jak lokówka, tylko może mniej roboty. No i na koniec jakiś dobry lakier utrwalający.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Ja swoje włosy zwykle nakręcam na wałki (jeśli robie to za dnia) lub na papiloty (na noc). Trwałej nigdy nie robiła bo bałam się o włosy, wiecie jak to jest, ale chyba jednak się zdecyduje, Wielgaśne dzięki za pomoc.
P o zdjeciu walkow wlosy nie wygladaja zbyt ciekawie Jedne pasma sa skrecone drugie niezbyt Wygladam wtedy jakbym dopiero co z lozka wstala Nie mam reki do tego chyba
Spoko, to kwestia wyuczenia Ja dwa dni temu chciałam sobie zakręcic troche włoski lokówką czego nie robilam od wieków i ku mojemu zdziwieniu nie jest to juz dla mnie takie proste ....Do połowy głowy są mocno zakręcone bo zawijanie idzie mi długo, ale te włosy w wyższych partiach głowy jakos nie chcą wyglądać tak jabym chciała. Może po prostu poproś jakąś koleżankę lub mamę/siostrę, żeby Ci pomogła
_________________ Because heaven sends and heaven takes
Prosilam o to i mame i siostre ale ich cierpliwosc konczyla sie po 5 min Jak tylko znajde czas to bede dalej kombinowac Kiedys wkoncu moze mi wyjdzie to porzadnie
Na pewno wyjdzie, tylko troszkę cierpliwości. Ja się od nowa "uczę" suszyć włosy suszarko - lokówką, bo dawno tego nie robiłam i teraz cięzko jest mi jakoś je ułozyć, co mnie wkurza niesamowicie, bo robi mi się szopa A na wałki włosy są za krótkie
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
moze sproboj wmasowac we włosy mleczko matrix a pozniej nawinac na jakies papiloty...badz moze wyprobuj bounce osis schwarzkopf jest to płyn ktory zwieksza obietośc włosów i utrwala skret..dostepny w sklepach fryzjerskich:)
hmmmm... może używasz niewłaściwych kosmetyków do stylizacji. Stosuj piankę zwiększającą objętość i dodającą elastyczności oraz sprężystości ( bardzo lubię Wellaflex)
hmmmm... może używasz niewłaściwych kosmetyków do stylizacji. Stosuj piankę zwiększającą objętość i dodającą elastyczności oraz sprężystości ( bardzo lubię Wellaflex)
Czy mogłabyś doradzić jakąś konkretną firmę. Z góry Wielgaśne dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum