Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypadające włosy
Autor Wiadomość
anecia 

Wysłany: 2005-06-12, 10:17   

mi rowniez strasznie wypadaja a mi lekarz kazał jesc jak najwiecej owocow i warzyw oraz masło (bo ja go nie jadłam) , rowniez słyszałam ale niewiem czy to prawda ze włosy nie lubia byc za czesto czesane . i wlasnie od kiedy zaczelam farbowac wlosy zaczely mi bardzo wypadac wiec odpusc sobie farbowanie :)

Gnomik 

Wysłany: 2005-06-12, 22:41   

Aga BJ napisał/a:
wiesz-WAX przez kilka miesiecy nie zadziałał tak świetnie jak GARNIER NERIL przez te niecałe dwa tygodnie.

No to w takim razie jak tylko będzie za co, to lecę na zakupy :) Najlepiej używać całej serii? Bo planowałam tylko zakup toniku,ale pewnie się skuszę na całą serię :)

inek 

Wysłany: 2005-06-13, 08:53   

ja właśnie zamierzałam się do kupna WAXa, no ale teraz jak Agusia tak pozachwalała to bóstwo GARNIER NERIL to jednak zmieniam zamiary :> :>

Aga BJ 

Wysłany: 2005-06-13, 09:07   

chyba lepiej całej serii (szampon tez trzymasz przez ok.5 minut na włosach).
Tylko po umyciu ,by rozczesać włosy,trzeba nałożyć jakąś lekką odżywkę,bo szampon jest taki mydlany i plączą się.
Dziewczyny-u mnie podziałało wręcz błyskawicznie,nawet obyło się bez tego nadmiernwego wypadania przez kilka/kilkanascie dni kuracji ( zdrowe pobudzone cebulki wypychają osłabione włosy )-chyba zdążyły same wczesniej wypaść ;)

anecia 

Wysłany: 2005-06-18, 16:07   

kupiłam sobie szampon loreala i jak narazie jest niezle :grin: juz mi tak nie wypadaj prucz tego ze odrazu po myciu moja mama zaczeła mi rozczesywac włosy i tak rwała ze mi pół głowy włosow poszło :(

Gnomik 

Wysłany: 2005-07-03, 23:07   

Ludziki - a jak używać tego toniku Garniera??? Wcierać 3 minuty,ale po umyciu, przed? Spłukiwać, zostawić?? Hehehe... jedna wielka niewiadoma :) Proszę, napiszcie kiedy go stosujecie :)

Aga BJ 

Wysłany: 2005-07-04, 09:09   

Gnomiku-ja stosuję po umyciu :) gdy włosy są jeszcze wilgotne-wcieram przez kilka minut w skórę głowy

Gnomik 

Wysłany: 2005-07-04, 09:18   

A nie tłuści Ci on włosów? Bo ja niby mam przesuszone włosy,ale i tak muszę je myć codziennie,bo na drugi dzień wyglądają nieładnie - i dlatego boję się, że jak zacznę jeszcze nakładać po umyciu ten tonik to będzie tragedia.... Poza tym stosuję jeszcze Regeneracyjną odżywkę z jedwabiem po umyciu, no i nie wiem czy to się nie pogryzie :( ( Nie ma innej opcji stosowania? Np. gdybym nakładała wieczorem, wmasowała....zostawiała na noc, bo ja myję głowę zawsze rano? Buuu.... :)

Aga BJ 

Wysłany: 2005-07-04, 09:51   

dlaczego ma "tłuścić" ? To jest tonik,nie olejek :)
możesz spokojnie stosowac wieczorem i rano umyć głowę :) ale naprawdę to nie jest tłusta konsystencja-ja po nałożeniu długo mam świeżą głowę :wink:

Gnomik 

Wysłany: 2005-07-04, 23:00   

Nie wiem, ale wydaje mi się,że jeśli ponakładam za dużo na włosy wszystkiego (najpierw odżywkę po myciu, potem Gliss Kur z jedwabiem, potem ten tonik,a potem jeszcze psiknę lakierem przed wyjściem)....to po 2 godzinach będzie tragedia...
A ja mam cieniutkie włoski i szybko "klapią" ... :) Dziekuję za pomoc, będę wcierać przed nocką :) Mam tylko nadzieję,że w ramach kuracji ich dużo nie wypadnie...a ile trzeba stosowac? /chyba nie doczytalam ulotki,a wyrzuciłam ją :( /

Aga BJ 

Wysłany: 2005-07-05, 08:00   

trzeba codziennie do wykończenia butelki (choć ja stosuję już ponad miesiąc a nawet połowy nie zużyłam)
Nie wszystkim na początku kuracji nadmiernie wypadają :) mnie np.nie

Aga_B 

Wysłany: 2005-07-05, 16:15   

Dziewczyny, a co ze słynną "DERMENĄ" ?? Czy któraś z Was używała? Obecnie jestem w posiadaniu Seboradinu z rzepą - szamponu i lotionu. Używam dopiero przez miesiąc, więc większych efektów się jak narazie nie spodziewam. Włosy aż tak bardzo mi nie wypadają- ogólnie są strasznie rzadkie.(dlatego od kilku lat noszę krótką fryzurkę) Zaznaczę że od października nie farbuję , nie używam żadnych środków stylizujących, suszarki. Co robić ? :(

Gnomik 

Wysłany: 2005-07-05, 20:27   

Dziekuję Aga_BJ - ale Cię wymęczyłam ;p

Aga BJ 

Wysłany: 2005-07-05, 20:41   

a mnie już takie kłaczki rosną-nowe :D po miesiącu stosowania GARNIER NERIL

Gnomik 

Wysłany: 2005-07-05, 21:24   

Hihihi - ja mam pełno takich małych kłaczków, po WAX-ie, ale może czas spróbować coś innego, a skoro polecasz,to właśnie od 2 dni próbuję - tylko ciągle się boję,żeby mi ich na początku za dużo nie wypadło,bo ja mam marne, to jeszcze w związku z chorą tarczycą ostatnio nawypadało mi ich niemiłosiernie duużo :( Pochwalę się efektami jak tylko zauważę różnicę ;p

Aga BJ 

Wysłany: 2005-07-06, 08:20   

ok :D
mnie po Wax-ie tak rosną nie chciały :( dopiero teraz widzę super rezultaty

k. 

Wysłany: 2005-07-11, 11:10   

jesli chodzi o wypdanie-polecam płukanie wywarem z skrzypu polnego! naprawde dziala! (herbapol- czy jakos tak) opakowanie ok 4zł a efekt zniewalajacy (mozna stosowac inne proporcje niz proponuja-zeby plukanka byla mocniejsza) -plukac wlosy po kazdym myciu glowy!! :smile:

Aga BJ 

Wysłany: 2005-07-11, 11:12   

skrzyp polny jest bardzo dobry jesli chodzi o włosy-ale lepiej go łykać w postaci tabletek lub pić

k. 

Wysłany: 2005-07-12, 21:29   

do picia tez jest polecany (pomocniczo) przy obrzekach spowodowanych niewyd. nerek i serca, w miazdzycy naczyń i gośćcu.... itd, hehe wiadomosci z opakowania:P takze szerokie zastosowanie skrzypu.... nie ma co sie zastanawiac trzeba korzystac:)

[ Dodano: 2005-07-12, 22:30 ]
(oczywiscie troche odbieglam od tematu... :P )

anecia 

Wysłany: 2005-07-13, 18:11   

troche ;)

Odpowiedz do tematu