Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypadające włosy
Autor Wiadomość
aniusia 

Wysłany: 2008-08-31, 10:28   

ja już Palette nie kupię! wolę wydać 4 razy więcej na castinga i mieć ładniejszy kolor, ładniejsze włosy i dłuższy efekt.

no_promises 

Wysłany: 2008-08-31, 11:22   

oj to dobrze za napisalyscie. Mnie juz powili schodzi kolor.

martunia 

Wysłany: 2008-08-31, 18:48   

ja mam grube włosy i zawsze na nie narzekałam, że chciałabym miec mniej i w ogóle, ale teraz tego żałuje :P . Od kilu miesięcy zaczęły mi wypadać i to naprawde solidnie.Przezywałam to co Wy- cała wanna we włosach, cała podłoga we włosach, wszystko pozapychane moimi kołtunami. jak byłam u fryzjerki obciąc włosy to pytałam jej sie co mam z tym zrobić. Ona uspokajała mnie że to przjeściowe, że skoro mam takie ładne i grube włosy to na pewno mi samo przejdize ;/ . Tyle ze czas mijał a mi nie przechodziło. W końcu wkuryzłam się i kilka tygodni temu poszłam do dermatologa. pierwsze pytanie jakie zadała mi lekarka" czy miałą pani jakiś wazny egzamin/" . No to jej mówie, że włosy wypadają mi jakoś od maja, a ja miałam mature, potem czekałam na wyniki rekrutacji itd. Kobieta powiedziała mi ze to na 100% od stresu, bo włosy b.często tak "reagują" na przedłużający się stres i że samo mi przejdzie. Ja jej zaczęłam stekac że jest już dawno po maturze a mi nadal wypadają, więc mze mi samo nie przjedize. lekarka przpeisała mi więc tabletki (Ha-Pantoten) i powiedziała że jak w ciągu miesiąca mi nie minie to mam sie zgłosić do niej. tabletki biore jakies 2 tyg. i niestety poprawy nie widze, poczekam jescze kolejne 2, ale coś czuje ze czeka mnie kolejna wizyta.

Edyta_000 

Wysłany: 2008-08-31, 19:18   

martunia napisał/a:
ja mam grube włosy i zawsze na nie narzekałam, że chciałabym miec mniej i w ogóle, ale teraz tego żałuje :P . Od kilu miesięcy zaczęły mi wypadać i to naprawde solidnie.Przezywałam to co Wy- cała wanna we włosach, cała podłoga we włosach, wszystko pozapychane moimi kołtunami. jak byłam u fryzjerki obciąc włosy to pytałam jej sie co mam z tym zrobić. Ona uspokajała mnie że to przjeściowe, że skoro mam takie ładne i grube włosy to na pewno mi samo przejdize ;/ . Tyle ze czas mijał a mi nie przechodziło. W końcu wkuryzłam się i kilka tygodni temu poszłam do dermatologa. pierwsze pytanie jakie zadała mi lekarka" czy miałą pani jakiś wazny egzamin/" . No to jej mówie, że włosy wypadają mi jakoś od maja, a ja miałam mature, potem czekałam na wyniki rekrutacji itd. Kobieta powiedziała mi ze to na 100% od stresu, bo włosy b.często tak "reagują" na przedłużający się stres i że samo mi przejdzie. Ja jej zaczęłam stekac że jest już dawno po maturze a mi nadal wypadają, więc mze mi samo nie przjedize. lekarka przpeisała mi więc tabletki (Ha-Pantoten) i powiedziała że jak w ciągu miesiąca mi nie minie to mam sie zgłosić do niej. tabletki biore jakies 2 tyg. i niestety poprawy nie widze, poczekam jescze kolejne 2, ale coś czuje ze czeka mnie kolejna wizyta.

U to nieciekawie, mi zawsze przechodziło. A może źle się odżywiasz lub masz niedobór witamin?

outsiderka 

Wysłany: 2008-09-01, 10:36   

martunia, a jakie masz wyniki krwi?
Ja robiłam morfologię i badanie na krew utajoną w kale. Ale co do drugiego, to wynik mam ujemny, więc u mnie pewnie za wypadanie odpowiadają złe wyniki krwi- biorę Sorbifer Durules, tj. zaczęłam pierwsze opakowanie i pewnie będę brać przez 2-3 miesiące. Zobaczymy, czy to pomoże.

adriana7 

Wysłany: 2008-09-01, 10:51   

Ostatnio tez mam podobny problem. Włosy ogólnie wyglądają bardzo ładnie, są błyszczące, fajnie się układają, tylko, że wszędzie je widze - na podłodze, w wannie itd itp. Być może mi się wydaje, bo są tym razem czarne i bardziej widoczne, bo fryzjer nic nie mówił, jak byłam u niego, że mam ich mniej. Tak, czy onaczej zmieniam szampon na naturalny i muszę zacząc jesc skrzypowte, bo mi ostanio pomogła. Ale coś kojarze, że \chyba w zeszłym roku o tej porze mialam to samo.

teasty 

Wysłany: 2008-09-02, 11:40   

Mnie juz wlosy wypadaja od hmmm 2 lat. Wszedzie jest ich pelno. Najgorzej jest w trakcie mycia i suszenia, bo zaplatuja sie w moje palce i moge zobaczyc ile ich wychodzi po jednym przesunieciu reka . Od jakiegos czasu biore tabletki ze skrzypem, ale nie zauwazylam poprawy. Z tego co wiem to w moim przypadku moze to byc wina hormonow. Wlosom dobrze robi rowniez masaz glowy- jest lepszy przeplyw krwi i cebulki sa wzmocnione.

tagit 

Wysłany: 2008-09-03, 21:15   

Ja mam problem z cyklicznym wypadaniem włosów. Jak się ostatnio dowiedziałam problem leży w... nadnerczach :/ Niedoczynność to powoduje :/

martunia 

Wysłany: 2008-09-04, 18:01   

outsiderka napisał/a:
martunia, a jakie masz wyniki krwi?
Hmm...trudno powiedziec, ostatni raz miałam badaną krew kilka lat temu.
Edyta_000 napisał/a:
A może źle się odżywiasz lub masz niedobór witamin?
Nie wiem, brakuje mi już pomysłów. Wydaje mi się ze teraz wypada ich troszkę mniej, ale moze tylko sobie wmawaiam? U mnie jest tak samo jak u Ady. Włosy mam byłyszcące, końcówki nierozdwojone, miekkie, tlyko w ogóle sie głowy nie trzymają :D . Zużyję tabletki do końcai pójde jescze raz do lekarza, innego wyjścia nie widze.

outsiderka 

Wysłany: 2008-09-04, 18:47   

martunia napisał/a:
Nie wiem, brakuje mi już pomysłów. Wydaje mi się ze teraz wypada ich troszkę mniej, ale moze tylko sobie wmawaiam? U mnie jest tak samo jak u Ady. Włosy mam byłyszcące, końcówki nierozdwojone, miekkie, tlyko w ogóle sie głowy nie trzymają

U mnie to samo. Wyglądają, jakby były bezproblemowe. A jednak...

anecia 

Wysłany: 2008-09-24, 16:14   

Ja zakupilam skrzypovite, i wcieram wax.
Zobaczymy czy moj problem odejdzie ;)

TiiLi 

Wysłany: 2008-09-24, 16:54   

szczerze mówiąc mi pomógł szampon z czarnej rzepy firmy eva za 4zł :)
a wczesniej używałam waxa, efekty pojawiły sie pod koniec zuzycia pudełeczka.

bejbe 

Wysłany: 2008-09-24, 21:36   

Ja zauważyłam,że też przyszedł na mnie czas,jeżeli chodzi i wypadanie włosów :/ Zaopatrzyłam się w tabletkowe suplementy,mam szampon Dermena,muszę jeszcze kupić wax do wypadających włosów i czas na kurację.

Poison86 

Wysłany: 2008-09-28, 21:37   

nie wiem czemu ale po lecie zawsze mi pelno wlosów wypada masakra a w innych porach roku nic :? ale tam sie nie przejmuje wydaje mi sie ze to normalny proces :P
moj kot nabiera siersci na zime a mi sie sypią :D

Alexandra 

Wysłany: 2008-09-29, 22:51   

A ja na wypadające włosy stosowałam REVALID i pomogło. Chodzi mi o kapsułki i tonik do włosów. Miałam tak mało włosów na głowie, że skóra prześwitywała i wstydziłam się chodzić w rozpuszczonych ale teraz jest znowu ok.

bejbe 

Wysłany: 2008-09-30, 12:29   

Alexandra napisał/a:
A ja na wypadające włosy stosowałam REVALID

Też łykam teraz Revalid,bo akurat był w promocji w aptece.

Alexandra 

Wysłany: 2008-09-30, 18:15   

A za ile kupiłaś? Chyba bardziej opłaca się to opakowanie z 90 kapsułkami. Ja dostałam za 43.80 u siebie w aptece.

gabuś 

Wysłany: 2008-09-30, 19:03   

Alexandra napisał/a:
tonik do włosów
a jak tego się używa? bo w ogóle pierwszy raz słyszę o toniku do włosów i ciekawa jestem... :)

Alexandra 

Wysłany: 2008-09-30, 19:29   

Tonik wsmarowuje się w skórę głowy, po umyciu. Energetyzuje skórę głowy, poprawia mikrokrążenie, łagodzi podrażnienia no i dzięki temu zapobiega wypadaniu włosów i przetłuszczaniu się też. A włosy po użyciu są wygładzone i łatwiej się rozczesują.

bejbe 

Wysłany: 2008-09-30, 20:32   

Alexandra napisał/a:
A za ile kupiłaś? Chyba bardziej opłaca się to opakowanie z 90 kapsułkami. Ja dostałam za 43.80 u siebie w aptece.

30 kapsułek za 9.99 ,więc tanio.

Odpowiedz do tematu