może macie rację
osttnio w avanti chyba widziałam reklamę nowego szamponu ziołowego przeciw wypadaniu włosów, ale zapomniałan nazwy. a gazetki już nie mam :-(
heh mnie tez od jakiegos czasu znowu strasznie wypadaja włosy tylko nie wiem czemu .. stresów nie mam ... łykam skrzyp z witaminami ... nie susze włosów suszarką .. nie farbuje .. nie stosuje żadnych środków do stylingu ... i uzywam róznych odzywek i masek przeciwko wypadaniu ... niestety bez efektu mam tylko nadzieje że nie zrobie sie łysa
kuzynka poleciła mi odżywkę do włosów jakiejś niemieckiej firmy na V ale nie pamiętam nazwy, ponoć rewelacyjna bo włosy nie wypadają i końcówki się nie dwoją. poproszę ja o namiary
JA tak samo jak koleżanka nic z włosami wielkiego nie robię nawet nie stosuję odżywek bez spłukiwania bo mi obciążają włosy.Do każdej odżywki stosuję jeszcze mocny napar z pokrzywy i skrzypu (ok.6 torebek na kubek), maseczkę Wax, maseczkę oliwkową A. i często myję włosy naparem z rumianku,2 żółtkami, olejkiem rycynowym i sokiem z cytryny.Efekt w sumie jest ale żółtka tak plączą włosy że nie dziwię się ze są takie połamane.Kupiłam se dziś jeszcze naftę podobno Wioletta Villas ją stosuje to może coś da??
Przeczytałam gdzieś ostatnio, że gdy wypadają włosy to raz na jakiś czas można je spłukać białym octem, który oczyszcza je z resztek szamponu i innych chemicznych preparatów.
tak to ten.Mnie obłędnie wypadały włosy po wakacyjnym szaleństwie(zrobiłam sobie warkoczyki -doplatane sztuczne kosmyki w dwóch kolorach)i po 3 miesiącach,jak je zdjęłam(z trudnością) to połowa włosów mi wyszła ,część była połamana.Koszmar
Są 2 wersje słynnego WAXU, jest do włosów jasnych , i jest do ciemnych
Ceny za opakowanie 240 g są różne w całej Polsce , ale generalnie od 16 do 25 zł.
Jeszcze jest chyba mniej pojemna wersja.
tak dokładnie-to są trzy:do jasnych,ciemnych i farbowanych.Ja mam opakowanie 240 gramowe-jest strasznie wydajne.Kupiłam chyba w październiku(na początku) używam co trzy ,cztery dni i mam jeszcze ok.2/3 zawartości
Polecam Seboradin Niger Lotion - to taki plyn do wcierania we wlosy i skore glowy. Ma w skladzie czarna rzodiew i straaasznie smierdzi;( lecz efekty sa swietne!! Ja uzywam go na noc, wtedy gdy na drugi dzien nigdzie nie wychodze bo po myciu jeszcze jest on wyczuwalny.
O WAX'ie tez slyszalam, po wakacjach nad morzem go kupie, gdy wloski beda mocno wysuszone przez slonko:)
Moze będziecie się z tego smiac ale mi pomogło to że wcierałam we włosy... sól.Robiłam to kilka razy i włosy przestały mi wypadac do tego piłam drożdze w tabletkach
dziewczyny-donoszę,że stosując w/w srodki przez półtora tygodnia mogę obiektywnie stwierdzić,że moje włosy już nie wypadają są mocne i przy myciu czy czesaniu nie wypada więcej niż kilka sztuk.Szok
Czyli ma się rozumieć, że ta seria z Garniera działa ? Bo właśnie się przymierzam do następnych zakupów, bo jak narazie to nic nie działa....tzn. działają ampułki Vichy (opinia siostry - sprawdzone) ,ale cenowo odstrrrrasza :|
Apropo Wax`u - są jeszcze opakowania 480 gr. (ileś tam gratis), a różnica cenowa od opakowań 240 gr. to niecałe 5 zł. tylko!! (przynajmniej w aptece Super-Pharm)
wiesz-WAX przez kilka miesiecy nie zadziałał tak świetnie jak GARNIER NERIL przez te niecałe dwa tygodnie.
Justynaa
Wysłany: 2005-06-12, 00:07
tez mi zaczeły wypadac włosy, przeraziłam się jak dzisiaj zobaczyłam garsc włosów za dłoni, mam nadzieje ze cos z tych propozycji o których piszecie mi pomoze, nie chce zostac łysa w wieku 21 lat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum