Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypadające włosy
Autor Wiadomość
no_promises 

Wysłany: 2008-07-31, 00:04   

outsiderka napisał/a:
bo przy Twoim kolorze tracisz ok. 100 włosów dziennie.

Nie rozumiem, jak kolorze? ;)

outsiderka 

Wysłany: 2008-07-31, 00:06   

Hmm, no bo brunetki mają więcej włosów niż blondynki i rude i dziennie więcej ich gubią...

no_promises 

Wysłany: 2008-07-31, 00:10   

Zle zrozumialam, juz okej. Oj jesli norma to 100 to ciezko policzyc ile ja trace ;/

yska207 

Wysłany: 2008-07-31, 11:02   

ja jestem blondynką i włosy mi lecą tak samo jak Promises;/ Biore skrzypovite , staram się ich nie myć często , w ogóle nie czesze - susze , - prostuje , nie mam stresów a i tak jest masakra;/ musze iść do dermatologa , bo już się zaczynam bać że wyłysieje :shock:

anecia 

Wysłany: 2008-07-31, 11:15   

yska207 napisał/a:
bo już się zaczynam bać że wyłysieje :shock:

No mam to samo !!!! moja kitka już jest tak mała że masakra. Miałam dzisiaj iść do dermatologa ale znowu za późno wstałam , jutro będę musiała
pójść , zaraz idę do ziółka po skrzypovitę .

yska207 napisał/a:
staram się ich nie myć często , w ogóle nie czesze - susze , - prostuje , nie mam stresów a i tak jest masakra;/

Ja myłam codziennie , a teraz przez te ostatnie 10 dni co 3 dni, ale jak były takie dość tłuste jak np, wczoraj to też je traciłam. Nie wiem cokolwiek bym nie robiła to i tak wypadają

outsiderka napisał/a:
Anecia, to może być też sprawa hormonów.

No też tak myślałam. Kurde czemu włosy muszą wypadać ? :/

Reichea 

Wysłany: 2008-07-31, 12:24   

ysia, robiłaś jakieś badania? Np. poziom tsh?

no_promises 

Wysłany: 2008-07-31, 17:07   

Ja zauwazylam ze mycie nie ma nic do rzeczy, bo jak myje np co dwa czy trzy dni to wypada ich pod prysznicem wiecej, poprostu za te dni kiedy nie mylam.

Cleo80 

Wysłany: 2008-07-31, 17:14   

Ja , gdy miałam dłuższe włosy, też miałam taki problem. Włosy wypadały mi garściami. Gdy myłam je pod prysznicem , to masakra normalnie - nie mogłam się z tych włosów spłukać :/ Przestały mi wypadać gdy przestałam je farbować. Przez jakieś ponad pół roku ich nie farbowałam. Gdy znowu je zafarbowałam problem powrócił. Tak więc wkurzyłam się i obcięłam włosy na krótko :D Teraz nawet jeśli trochę wypadają to tego nie widać :D

no_promises 

Wysłany: 2008-07-31, 18:01   

No tak, to przez farbowanie, ale ja nie farbowalam nigdy i nie farbuje. Rok temu dzien w dzien prostowalam no ale nie sa zniszczone czy cos.

Scully 

Wysłany: 2008-07-31, 18:04   

z tym farbowaniem to nie jest reguła... miewam okresy wypadania 3 włosów na dzień i okresy wypadania 30 - po prostu ten cholerny stres na uczelni. Dodam, że gdy podrażniłam sobie skórę głowy kosmetykami z czarną rzepą, leciały mi garściami :? Myślałam, ze to jakieś działanie odbudowcze, ale jednak wolę ich nie dotykać.

adriana7 

Wysłany: 2008-07-31, 18:12   

Mnie tez wypadają bardziej po farbowaniu. Zauwazyłam, że duzo lepsze mam wlosy po Castingu, a kolor się trzyma świetnie, niz po innych farbach nawet po Poly Color. I fakt, że jestem spokojniejsza, więc włosy tak nie wypadają. Jak mialam depresje, to leciały garsciami, a znowu takich gęstych to ja nie mam.

yska207 

Wysłany: 2008-07-31, 20:37   

Robiłam ogólne , krew itd. hormonów nie , od jakich konkretnie to może byc?

lea88 

Wysłany: 2008-07-31, 20:47   

Cytat:
Mnie tez wypadają bardziej po farbowaniu. Zauwazyłam, że duzo lepsze mam wlosy po Castingu,

mam dokladnie tak samo. Po wszystkim co ma amoniak wypadaja. W ogole stosowalam szampon z rzepy, odzywki, olejek rycynowy itp, witaminy cuda niewidy. Nic specjalnie nie pomagalo wiec odstawilam caly ten kram i ku mojemu zdziwieniu teraz wypadaja mniej. Moze to tez zasluga tego, ze uzywam szamponow dla dzieci. Teraz wypadaja sporo, ale nie widze ubytku wlosow na glowie :) . Nie przejmuje sie juz tym

no_promises 

Wysłany: 2008-07-31, 20:50   

Znowu cala wanna wlosow, mam dosyc. Zaczynam lykac skrzyp i pic moze cos da. Ale wiem ze to kwestia odzywiania, bo dostalam wyniki z analizy wlosow i mam zwolnina przemiane meterii i niedobor wiekszosci pierwistakow.

lea88 

Wysłany: 2008-07-31, 20:52   

ja slyszalam ze to glownei choroba cywilizacyjna i jej powodem jest stres. Mozna oczywiscie lykac witaminy, ale mi np nic nie dawaly :/ . Czasem powodem jest lykanie pigulek anty.

outsiderka 

Wysłany: 2008-07-31, 20:57   

anecia napisał/a:
Ja myłam codziennie , a teraz przez te ostatnie 10 dni co 3 dni, ale jak były takie dość tłuste jak np, wczoraj to też je traciłam. Nie wiem cokolwiek bym nie robiła to i tak wypadają

Anecia, bo sebum osłabia cebulkę włosa i jak masz tłuste, to będzie dużo wypadać.

Reichea 

Wysłany: 2008-07-31, 21:30   

yska207 napisał/a:
Robiłam ogólne , krew itd. hormonów nie , od jakich konkretnie to może byc?

Każ rodzinnemu wypisać skierowanie na badanie TSH (to hormon przysadki mózgowej), który wskaże czy nie masz przypadkiem problemów z tarczycą. Wiele osób je ma, a o nich nie wie. Nadczynność tarczycy może być przyczyną wypadania włosów. Bez problemu powinien ci takie badanie wypisać.

marinka 

Wysłany: 2008-08-17, 21:20   Re: Wypadanie włosów.

[quote="anecia"]
marinka napisał/a:
Masakrycznie wypadają mi włosy po nieszczęsnej przygodzie z palette sprzed miesiąca.

To jest mit że włosy wypadają od farbowania ;) . Chyba że jest skóra podrażniona .

ale to się zaczęło jakiś dzień-dwa po farbowaniu.

outsiderka 

Wysłany: 2008-08-17, 21:26   

Ja jutro idę na morfologię, bo mi włosy lecą, że jeszcze trochę i łysa zostanę. Fajnie, jakby mi się przerzedziły, ale to takie bolesne, jak się widzi tyle włosów w wannie :lol:

marinka 

Wysłany: 2008-08-17, 21:29   

outsiderka napisał/a:
ale to takie bolesne, jak się widzi tyle włosów w wannie

albo jak po każdej kąpieli się wanna zatyka :shock:

Odpowiedz do tematu