ja jestem blondynką i włosy mi lecą tak samo jak Promises;/ Biore skrzypovite , staram się ich nie myć często , w ogóle nie czesze - susze , - prostuje , nie mam stresów a i tak jest masakra;/ musze iść do dermatologa , bo już się zaczynam bać że wyłysieje
No mam to samo moja kitka już jest tak mała że masakra. Miałam dzisiaj iść do dermatologa ale znowu za późno wstałam , jutro będę musiała
pójść , zaraz idę do ziółka po skrzypovitę .
yska207 napisał/a:
staram się ich nie myć często , w ogóle nie czesze - susze , - prostuje , nie mam stresów a i tak jest masakra;/
Ja myłam codziennie , a teraz przez te ostatnie 10 dni co 3 dni, ale jak były takie dość tłuste jak np, wczoraj to też je traciłam. Nie wiem cokolwiek bym nie robiła to i tak wypadają
outsiderka napisał/a:
Anecia, to może być też sprawa hormonów.
No też tak myślałam. Kurde czemu włosy muszą wypadać ?
Wysłany: 2008-07-31, 17:07
Ja zauwazylam ze mycie nie ma nic do rzeczy, bo jak myje np co dwa czy trzy dni to wypada ich pod prysznicem wiecej, poprostu za te dni kiedy nie mylam.
Ja , gdy miałam dłuższe włosy, też miałam taki problem. Włosy wypadały mi garściami. Gdy myłam je pod prysznicem , to masakra normalnie - nie mogłam się z tych włosów spłukać Przestały mi wypadać gdy przestałam je farbować. Przez jakieś ponad pół roku ich nie farbowałam. Gdy znowu je zafarbowałam problem powrócił. Tak więc wkurzyłam się i obcięłam włosy na krótko Teraz nawet jeśli trochę wypadają to tego nie widać
z tym farbowaniem to nie jest reguła... miewam okresy wypadania 3 włosów na dzień i okresy wypadania 30 - po prostu ten cholerny stres na uczelni. Dodam, że gdy podrażniłam sobie skórę głowy kosmetykami z czarną rzepą, leciały mi garściami Myślałam, ze to jakieś działanie odbudowcze, ale jednak wolę ich nie dotykać.
_________________ jeśli za długo spoglądasz w otchłań, otchłań wejrzy także w ciebie.
Mnie tez wypadają bardziej po farbowaniu. Zauwazyłam, że duzo lepsze mam wlosy po Castingu, a kolor się trzyma świetnie, niz po innych farbach nawet po Poly Color. I fakt, że jestem spokojniejsza, więc włosy tak nie wypadają. Jak mialam depresje, to leciały garsciami, a znowu takich gęstych to ja nie mam.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Mnie tez wypadają bardziej po farbowaniu. Zauwazyłam, że duzo lepsze mam wlosy po Castingu,
mam dokladnie tak samo. Po wszystkim co ma amoniak wypadaja. W ogole stosowalam szampon z rzepy, odzywki, olejek rycynowy itp, witaminy cuda niewidy. Nic specjalnie nie pomagalo wiec odstawilam caly ten kram i ku mojemu zdziwieniu teraz wypadaja mniej. Moze to tez zasluga tego, ze uzywam szamponow dla dzieci. Teraz wypadaja sporo, ale nie widze ubytku wlosow na glowie . Nie przejmuje sie juz tym
Wysłany: 2008-07-31, 20:50
Znowu cala wanna wlosow, mam dosyc. Zaczynam lykac skrzyp i pic moze cos da. Ale wiem ze to kwestia odzywiania, bo dostalam wyniki z analizy wlosow i mam zwolnina przemiane meterii i niedobor wiekszosci pierwistakow.
ja slyszalam ze to glownei choroba cywilizacyjna i jej powodem jest stres. Mozna oczywiscie lykac witaminy, ale mi np nic nie dawaly . Czasem powodem jest lykanie pigulek anty.
Ja myłam codziennie , a teraz przez te ostatnie 10 dni co 3 dni, ale jak były takie dość tłuste jak np, wczoraj to też je traciłam. Nie wiem cokolwiek bym nie robiła to i tak wypadają
Anecia, bo sebum osłabia cebulkę włosa i jak masz tłuste, to będzie dużo wypadać.
Robiłam ogólne , krew itd. hormonów nie , od jakich konkretnie to może byc?
Każ rodzinnemu wypisać skierowanie na badanie TSH (to hormon przysadki mózgowej), który wskaże czy nie masz przypadkiem problemów z tarczycą. Wiele osób je ma, a o nich nie wie. Nadczynność tarczycy może być przyczyną wypadania włosów. Bez problemu powinien ci takie badanie wypisać.
Ja jutro idę na morfologię, bo mi włosy lecą, że jeszcze trochę i łysa zostanę. Fajnie, jakby mi się przerzedziły, ale to takie bolesne, jak się widzi tyle włosów w wannie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum