Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypadające włosy
Autor Wiadomość
k81_81 

Wysłany: 2006-10-20, 20:15   

Ja uzywam do pasemek intensywnego rozjasniacza ,takze on daje mi popalic...nie wiem czy znowu nie przezuce sie na salon,bo te domowe farbowanie ,pozbedzie mnie wlosow... :(

Cleo80 

Wysłany: 2006-10-20, 20:17   

k81_81 napisał/a:
nie wiem czy znowu nie przezuce sie na salon,bo te domowe farbowanie ,pozbedzie mnie wlosow... :(

A w salonie to niby mniej szkodliwe farby używają ??

k81_81 

Wysłany: 2006-10-20, 20:27   

Mi sie wydaje ,ze tak. Nawet wlosy sa inne, niz po sklepowych farbach...Wiem bo juz farbowalam u fryzjera dosyc dobrego i nie mialam problemow z wlosami.Tylko niestety trzeba bylo bulic ,a to mi sie zbytnio nie podobalo...

Paulette 

Wysłany: 2006-10-20, 20:32   

No u fryzjera to jakoś inaczej...

k81_81 

Wysłany: 2006-10-20, 20:35   

Paulette napisał/a:
No u fryzjera to jakoś inaczej..

W ogole moje wlosy zrobily sie takie sianowate... :(

Magda87 

Wysłany: 2006-10-21, 10:23   

k81_81 napisał/a:
Mi sie wydaje ,ze tak. Nawet wlosy sa inne, niz po sklepowych farbach...Wiem bo juz farbowalam u fryzjera dosyc dobrego i nie mialam problemow z wlosami.Tylko niestety trzeba bylo bulic ,a to mi sie zbytnio nie podobalo...

zawsze mozna sobie kupic profesjonalną farbe do włosów

Moesha 

Wysłany: 2006-10-21, 13:51   

k81_81 napisał/a:

Fryzjerka po farbowaniu nakłada Ci silną odżywke (przy myciu włosów) i po spryskuje je też odżywką :) raczej to zasługa tej odżywki niż farby ;)

Paulette 

Wysłany: 2006-10-21, 14:20   

Zawsze mnie ciekawiło co to za odżywka...

Magda87 

Wysłany: 2006-10-21, 17:43   

mi robiła odzywką Loreala do włosow farbowanych

k81_81 

Wysłany: 2006-10-21, 19:34   

Paulette napisał/a:
Zawsze mnie ciekawiło co to za odżywka...

Mnie tez ,wlosy zawsze po farbowaniu tak pachnialy ladnie,ale wydaje mi sie ,ze to L'oreal...

Magda87 

Wysłany: 2006-10-21, 19:37   

tak własciwie to nie jest odzywka tylko maska do włosów

Agnes 

Wysłany: 2006-10-30, 18:31   

Jak ja sie pytalam dermatologa co mam zrobić z wypadaniem włosów to mi powiedział tylko, że cynk mam łykać, stwierdził, że to wpływ stresu i ogólnie kompletnie niczego sie nie dowiedziałam :/
Mama usielnie próbuje mnie przekonać, ze zarówna na kondycje i siłe włosow najlepszy wpływ ma obcinanie i chyba w końcu jej ulegne, ale to dopiero po studniówce :D obcinam sie na krótko ;)

martisia 

Wysłany: 2006-10-30, 19:18   

ja sobie obiecałam, że po maturze ścinam się na krótko (po studniówce, właśnie nie scina się włosów) i jak patrzyłam na moje długie włosy robiło mi się blee i nie mogłam się już doczekać i z każdym dniem wymyślałam coraz krótszą fryzurkę i po maturze... skrócilam końcówki :D ot tego czasu nie ścinałam włosów.

Agnes 

Wysłany: 2006-11-06, 17:09   

Faktycznie - lepiej po maturze jak już całkowicie sie uwolnie od ogólniaka :D
martisia napisał/a:
jak patrzyłam na moje długie włosy robiło mi się blee i nie mogłam się już doczekać i z każdym dniem wymyślałam coraz krótszą fryzurkę i po maturze... skrócilam końcówki

Ja chyba będe bardziej zawzięta, ale to sie jeszcze okaże...ale nie, na prawde, za długo już o tym gadam i za dużo o tym myśle, trzeba wreszcie choć raz zrobić coś szokującego i odważnego :D pozatym - włosy nie zęby, odrastają :)

Ishtar 

Wysłany: 2006-11-11, 18:20   

Hej! Jestem tu nowa,ale zdążyłam przeczytać kilka postów na temat wypadania włosków. Byłam świecie przekonana,że problem mój,to eksperymenty z włoskami. Otóż w styczniu 2006 postanowiłam z czarnych przefarbowanych włosów zrobić sie na błękit. Oczywiście poszłam do fryzjera,a tam siedziałam chyba z 3 godz z rozjaśniaczem na głowie no i potem jeszcze z godz z farbą. Skutek był taki,że sypały mi się końcówki,ale problem został szybko zażegnany. Postanowiłam powrócić do czerni i przy niej trwać. Prawdziwy problem zaczął sie w pierwszej połowie serpnia,gdy włosy zaczęły mi sie sypać garściami. Zaczęłam wszystkich kosmetyków używać (WAX-dla mnie bezskuteczy, Neril-brak cierpliwości itp). Doszłam do w niosku,ze to nie wina farb do włosów,tylko hormonów. Może nie zrobiłam badań,ale byłam świecie przekonana,ze to tylko ta przyczyna i poprosiłam ginekologa,by zmienił mi tabsy anty na słabsze. Na razie mam pierwse pudełko,a już powoli widać różnice. Do tego stosuje Dercos Vichy i nie narzekam,a jako odżywke,to Radical i Silk(jedwab- dobrze sie włoski rozczesują). Wydaje mi sie,że problem należy leczyć od wewnatrz. Na razie łyka Skrzypovite. Chciałam zapytać co są dzicie o tabletkach Merc Special? czy któraś z was to sptosowała? Pozdrawiam

Nonkaa 

Wysłany: 2006-11-11, 18:42   

Ishtar napisał/a:
Otóż w styczniu 2006 postanowiłam z czarnych przefarbowanych włosów zrobić sie na błękit.
nieźle :P masz jakies fotki z tego okresu? :P

surenie 

Wysłany: 2006-11-11, 18:45   

ciekawa jestem jak wyglada taki blekit na glowie!!! :/

Paulette 

Wysłany: 2006-11-11, 19:15   

pewnie fajnie wyglada...
no ale to tez na pewno bylo przyczyna wypadania.. nie wierze ze nie... farbowanie na 'nienaturalne' kolory bardzo niszczy włosy...

Edyta_000 

Wysłany: 2006-11-11, 19:20   

Po co wydawac tyle kasy na jakies kosmetyki najlepszy jak dla mnie jest 'wyciag ze skrzypu polnego z witaminami' cena ok 20zl, kiedys mialam problem z wypadaniem wlosow bo przez dluzszy czas bralam antybiotyki ale pomoglo :grin:

te blekitne wlosy pewnie ciekawie wygladaly :lol:

marinka 

Wysłany: 2006-11-11, 20:26   

mnie zaczęły wypadać włosy niedawno od... wyrywania przez szczeniaki. ale teraz lepiej mi się układają:)

Odpowiedz do tematu