Ja uzywam do pasemek intensywnego rozjasniacza ,takze on daje mi popalic...nie wiem czy znowu nie przezuce sie na salon,bo te domowe farbowanie ,pozbedzie mnie wlosow...
Mi sie wydaje ,ze tak. Nawet wlosy sa inne, niz po sklepowych farbach...Wiem bo juz farbowalam u fryzjera dosyc dobrego i nie mialam problemow z wlosami.Tylko niestety trzeba bylo bulic ,a to mi sie zbytnio nie podobalo...
Mi sie wydaje ,ze tak. Nawet wlosy sa inne, niz po sklepowych farbach...Wiem bo juz farbowalam u fryzjera dosyc dobrego i nie mialam problemow z wlosami.Tylko niestety trzeba bylo bulic ,a to mi sie zbytnio nie podobalo...
zawsze mozna sobie kupic profesjonalną farbe do włosów
Fryzjerka po farbowaniu nakłada Ci silną odżywke (przy myciu włosów) i po spryskuje je też odżywką raczej to zasługa tej odżywki niż farby
Jak ja sie pytalam dermatologa co mam zrobić z wypadaniem włosów to mi powiedział tylko, że cynk mam łykać, stwierdził, że to wpływ stresu i ogólnie kompletnie niczego sie nie dowiedziałam
Mama usielnie próbuje mnie przekonać, ze zarówna na kondycje i siłe włosow najlepszy wpływ ma obcinanie i chyba w końcu jej ulegne, ale to dopiero po studniówce obcinam sie na krótko
_________________ Because heaven sends and heaven takes
ja sobie obiecałam, że po maturze ścinam się na krótko (po studniówce, właśnie nie scina się włosów) i jak patrzyłam na moje długie włosy robiło mi się blee i nie mogłam się już doczekać i z każdym dniem wymyślałam coraz krótszą fryzurkę i po maturze... skrócilam końcówki ot tego czasu nie ścinałam włosów.
Faktycznie - lepiej po maturze jak już całkowicie sie uwolnie od ogólniaka
martisia napisał/a:
jak patrzyłam na moje długie włosy robiło mi się blee i nie mogłam się już doczekać i z każdym dniem wymyślałam coraz krótszą fryzurkę i po maturze... skrócilam końcówki
Ja chyba będe bardziej zawzięta, ale to sie jeszcze okaże...ale nie, na prawde, za długo już o tym gadam i za dużo o tym myśle, trzeba wreszcie choć raz zrobić coś szokującego i odważnego pozatym - włosy nie zęby, odrastają
_________________ Because heaven sends and heaven takes
Hej! Jestem tu nowa,ale zdążyłam przeczytać kilka postów na temat wypadania włosków. Byłam świecie przekonana,że problem mój,to eksperymenty z włoskami. Otóż w styczniu 2006 postanowiłam z czarnych przefarbowanych włosów zrobić sie na błękit. Oczywiście poszłam do fryzjera,a tam siedziałam chyba z 3 godz z rozjaśniaczem na głowie no i potem jeszcze z godz z farbą. Skutek był taki,że sypały mi się końcówki,ale problem został szybko zażegnany. Postanowiłam powrócić do czerni i przy niej trwać. Prawdziwy problem zaczął sie w pierwszej połowie serpnia,gdy włosy zaczęły mi sie sypać garściami. Zaczęłam wszystkich kosmetyków używać (WAX-dla mnie bezskuteczy, Neril-brak cierpliwości itp). Doszłam do w niosku,ze to nie wina farb do włosów,tylko hormonów. Może nie zrobiłam badań,ale byłam świecie przekonana,ze to tylko ta przyczyna i poprosiłam ginekologa,by zmienił mi tabsy anty na słabsze. Na razie mam pierwse pudełko,a już powoli widać różnice. Do tego stosuje Dercos Vichy i nie narzekam,a jako odżywke,to Radical i Silk(jedwab- dobrze sie włoski rozczesują). Wydaje mi sie,że problem należy leczyć od wewnatrz. Na razie łyka Skrzypovite. Chciałam zapytać co są dzicie o tabletkach Merc Special? czy któraś z was to sptosowała? Pozdrawiam
pewnie fajnie wyglada...
no ale to tez na pewno bylo przyczyna wypadania.. nie wierze ze nie... farbowanie na 'nienaturalne' kolory bardzo niszczy włosy...
Po co wydawac tyle kasy na jakies kosmetyki najlepszy jak dla mnie jest 'wyciag ze skrzypu polnego z witaminami' cena ok 20zl, kiedys mialam problem z wypadaniem wlosow bo przez dluzszy czas bralam antybiotyki ale pomoglo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum