Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Piękne i zdrowe włosy:)))
Autor Wiadomość
lazy 

Wysłany: 2004-05-04, 21:42   Piękne i zdrowe włosy:)))

Mam na nie sposób...moja mamcia podrzuciła mi ostatnio cudowny lek dla włosów....jest naprawdę niebywały, nabłyszcza je odżywia i sprawia że stają się bardziej puszyste....a nazywa się:BIOSILK(silk teraphy ph 0.0)Jedwabisty preparat regenerujący, zawiera proteiny jedwabne, witaminy i składniki roślinne...buteleczka koło 10ml kosztuje 7zł, ale jest bardzo wydajny....jesli macie gdzieś pod noskiem hurtownie fryzjerskie to zapytajcie o niego...bo nie wiem czy jest dostępny w zwyczajnych drogeriach...

pingwin 

Wysłany: 2004-05-04, 22:33   

chyba wyprubóje , bo za nic nie mogę dojść do ładu z moimi włosami . ale przynajmiej przestały wypadać , mimo to trudni mi dobrać szampon , a muszę myć głowę co drugi dzień,bo bardzo mi się przetłuszczają . Dzięki lazy za cynk pozdrawiam . :D :D :D

adriana7 

Wysłany: 2004-05-05, 08:21   

Ja od ponad pół roku jestem wielką fanką kosmetyków do włosów Farouka. Zaczynałam od Biosilka właśnie. Po prostu cudeńko ! :) Od momentu kiedy zaczęłam go stosować, stan moich włosów poprawił się znacznie! Moja siostra też to zauwazyła u siebie, i teraz przymierza sie do kupna innych kosmetków z tej firmy. Ten Biosilk to cos w rodzaju odżywki bez spłukiwania ;) Wystarczy kropelkę wmasować we włosy, jesli sie 'przegnie' włosy są tłuste i nieładnie wyglądają. Ja myję włosy codziennie i codziennie stosuję albo Biosilk albo cos innego z tej firmy. Nie wiem czy przez Biosilka, ale muszę myć codziennie, bo na drugi dzień są strasznie nieładne, że tak powiem :) Moja Mama go nie stosuje, bo mówi, że jest za dobry, włsoy są takie sliskie i delikatne, że kiedy zakręci na wałki, nic się później nie trzyma :) Za to moja siostra ma włosy za łopatki, koloru ciemnej czerwieni i wygladają po Biosilku cudnie! Takie błyszczące i delikatne! Ja mam krótsze, ale też sa juz całkiem niezłe :) Jestem posiadaczką innych kosmetyków tej firmy :) . Mam odżywkę zakwaszającą, która pachnie cudnie owocami egzotycznymi, jedwabisty wypełniacz, do stosowania np. przed farbowaniem dla wyrównania włosa, oraz Shock Therapy z serii Bad Azz - serum jedwabne do włosów(uważam, że jest lepsze niż Biosilk) . Pachnie owocowo, zapach trzyma się na włosach dosyc długo, włosy sa błyszcące, delikatne no i takie jedwabiste.
I tutaj też mozna by nawiązać do tematu o kosmetykach dostepnych tylko za granicą. Pomimo tego, iz w Polsce jest oficjalny dystrybutor firmy, niestety dostępna jest chyba tylko 1/4 asortymentu (sa tylko serie BioSilk, Silk Therpay i Bad Azz). Naprawdę wielka szkoda :(

Ale się rozpisałam :oops: :oops: Jak ktoś dotarł do końca tego wywodu - wielkie gratulacje!! :D :D

adriana7 

Wysłany: 2004-05-05, 09:46   

Gratulacje! :)
Ja mam włosy zniszczone farbowaniem, sztywne i cięzkie do układania. A te preparaty poradziły sobie z nimi. Do włosów suchych jest seria nawilżająca, odzywka i szampon. Ceny są różne. Najtańszy jest ten praparat Biosilk oraz własnie to serum, ale o poj. 15 ml kosztuje 6,50. Butelczyna to maleńka, ale niesamowicie wydajna!! Ja to serum kupiłam na próbę i jestem zachwycona! Opakowanie pełnowymiarowe (chyba 150 ml) kosztuje ok 36 zł. Biosilk, o którym pisała Lazy, kosztuje od ok 20 zł do 130 zł(to juz największe opakowanie 300 ml).
Podam Ci ich stronke amerykańską http://www.farouk.com , części z tych produktów nie ma u nas :evil: Ja mam ich katalog z cennikiem, więc jesli cos Cię zainteresuje - pisz smiało, to podam Ci ich ceny. Na allegro jest bardzo popularny jest ten malutki Biosilk, ale kosztuje czasem 20 zl!! Teraz widziałam za 9,99 , ale z cenami u dystrybutorów i nie tylko, to już osobna, niezbyt miła historia :?

adriana7 

Wysłany: 2004-05-05, 10:07   

Aha :!:
Do niektórych kosmetyków dodają buteleczke 15 ml Biosilka gratis (czasem nawet 2 sztuki :!: )

lazy 

Wysłany: 2004-05-05, 12:25   

No ja chyba tym razem przesadziłam z tym serum...wieczorkiem myłam główkę i kręciłam...wcześniej nałożyłam jedwab...a włosy wyglądają na maksiora przetłuszczone... :( ach te kłaki...chyba się na łyso ogolę...nie będę miała chociaż problemu :D

lazy 

Wysłany: 2004-05-05, 12:26   

kręciłam włoski oczywiście...a nie główkę
;)

wakaba 

Wysłany: 2004-05-05, 14:03   

Ja mam za tłuste i nasady.. ale na końcach mam suche. Korzystając z tematu tego wpisu znacie może dobrą odżywkę do takich włosów, aby były odżywione, ale u nasady nie było tłuszczu?

Monka_tort 

Wysłany: 2004-05-05, 15:11   

Eh, ja też mam takie włoski jak wakaba... Jednak już "daruje" sobie te końcówki, ciągle walcze z przetłuszczającą się skórą głowy :evil: ...

adriana7 

Wysłany: 2004-05-05, 18:24   

Kiedyś wymyłam rano włosy, nałozyłam odzywkę tą owocową, spłukałam, później nałozyłam serum jedwabne. Jakie miałam włosy, pachnące i wogóle :) Tylko że za 2 godziny były tak tłuste, z zapachu nie pozostało nic :) Strąki, łeeee straszne to było. Teraz spłukuję dosyć długo, bo to gęsta odżywak i albo odżywka albo serum. Nie ma to jak przedobrzyć :)

wakaba 

Wysłany: 2004-05-07, 13:39   

Tą opowieścią o wylaniu sobie na głowę pół butelki oleju to mnie Kosmusiu powaliłaś :shock:

adriana7 

Wysłany: 2004-06-25, 15:10   

No to mnie zaskoczyłaś! Ja własnie u siebie widziałam, w jednym niepozornym zakładzie fryzjerskim, że się Matrixa dorobili i Farouka właśnie, nawet fryzjerka wmasowuje tego Biosilka we włosy. Ale z tego co rozmawiałam z nią, to tylko to mają, w malutkich buteleczkach. Nie znam ceny.
Na stronie Farouka znalazłam przedstawiciela w Gdańsku, ale nie wiem czy coś Ci to pomoże, bo tylko tyle było napisane.
Gdańsk - PHU "NUNA", tel. 606-776-667, e-mail: biosilk@op.pl

Odpowiedz do tematu