mnie za 3,5 miesiaca (od połowy marca do teraz) urosły 7,5 cm (sepcjalnie teraz zobaczylam na fotce robionej wtedy na konkurs matka-corka jakaś firma'u jakie mialam i odmierzylam linijka
Jakoś nie widzę w tym nic nazdzwyczajenego... Mi od konca czerwca... czyli od 7 miesiecy włoski urosły 17 cm (wiem na pewno bo mam odrosty pasemek ktore robilam wtedy i zmierzylam dokladnie)... A nie stosowałam żadnych preparatów na porost.. chociaż od niedawna (od początku stycznia) używam kosmetyków ze wspomnianym skrzypem, który ma powodować szybszy wzrost włosów..
w ogole tak sie na tentemat juz konsultowalam na innym forum i na niektore wlsoy tak po prsotu dziala
moze skojarzenie z jakims skladnikiem farby- nie wiem
[quote="Paulette"]Aha już rozumiem :] Możliwe, że nie działa na wszystkie włosy... Ja akurat nie mam farbowanych i działa...[/quote]
moja mam kiedys tez nabntauralne uzywala i chwaila dlatego sprobowalam
jednym slowem wbiła mnie na mine hihi
Boshe... jak czytam niektóre wypowiedzi, to mnie po prostu powala ;p ( oczywiście pozytywnie ). 17 cm..? 7,5 cm...? Nieźle... Mi w ciagu roku urosły tylko 5 cm. Dbam o włosy, regularnie je podcinam ( co 1-2 miesięcy same koncówki ) i gucio z tego. Wypróbuje te metody o których pisałyście... zobaczymy rezultaty.
Sonia :* Na 100% nie trzeba, bo jak wypluczesz wlosy jeszcze woda to wszystko na nic. nie raz uzywalam tego skrzypu, bo jest b. dobry na wloski ale pierwse slysze zeby wlosy szybciej po nim rosly . Mysle ze to nie prawda ma raczej inne wlasciwosci
racja, włosy rosną bardzo szybko po tym skrzypie, ale komu by się chciało z tym bawić... podejrzewam jednak że moja obsesja włosów do pasa znowu weźmie górę i zacznę 90% wolnego czasu poświęcać na ich dopingowanie
z autopsji: wax niestety spłukuje mi kolor z włosów i robi się żółty; teraz nakładam tylko przy skórze głowy bo nawet wpływa na wzrost,
seboradin - jest niezły, włosy są mocniejsze, ale żeby przyspieszał to nie...
kapsułki ze skrzypu i wywar - ciągle nr 1, min 2 cm/miesiąc gwarantowane.
_________________ jeśli za długo spoglądasz w otchłań, otchłań wejrzy także w ciebie.
Ja mam na strychu ususzony skrzyp i wypróbuję ten sposób na porost włosów. do czerwca muszą mi jak najwięcej urosnć. Jak nie pomoże to przynajmniej wzmocni
madzikk
Wysłany: 2007-03-17, 17:13
tez wypróbuje bo włosy to mam słabe i chciałabym żeby szybciej urosły
Jeśli ktos ma balejaż i jeszcze w dodatku prostuje albo suszy, to niech popatrzy na swoje koncowki, chwyci je i pociagnie kilka razy sprawdzi wtedy czy włosy sie krusza,mozna to tez zauważyć na odzieży(takie malutkie włoski jak u kotka) nie uwierzyłam koleżance jak faktycznie ich nie zobaczyłam na jej bluzce...co gorsza sama zauważyłam takii efekt na moich włosach(sa torturowane prostownica, suszarka)
Najlepiej podciąć koncówki (moja kolezanka nie chciała ale fryzjerka wytłumaczyła jej ze jej włosy w ogole "nie rosną" tzn rosna ale nie wydłużają sie bo końcówki stale sie łamią) pozatym nigdy nie nakładac balejazu drugi raz na całe włosy a jedynie na odrosty(znam przypadki które nakladaja zawsze nowy na całe włosy tzn na resztki włosów)...
Zeby te specyfiki dobrze działały i faktycznie byl jakis efekt to trzeba równiez odstawić protownice i suszarke bo to jest chyba najgorsze(oprócz rozjasniacza) co moze byc dla naszych włosów
Ja zażywam tabletki ze skrzypu polnego, ze wzgledy na to ze przyciemniam włosy nie stotuje zadnych lotionów i płukanek bo chce miec ladny kolorek, jesli ktoś zna cos dobrego na włoski (co zostawia kolorek w spokoju) niech napisze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum