Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Włosy rosną szybciej!!Sprawdzone!!
Autor Wiadomość
oleńka 

Wysłany: 2005-12-08, 18:12   

włosy nie rosną szybciej wolniej,tylko szybciej wolnie hmm "ściera" nam się końcówka
jak ktoś ma mocne włosy to ta końcówka się trzyma
a jak komus się łamią włosy,rozdwają to co jakiś czas końcówka się urywa

Shameeka 

Wysłany: 2005-12-09, 16:10   

oleńka, a mogłabyś nieco jaśniej? :wink:

oleńka 

Wysłany: 2005-12-09, 23:20   

jak masz zniszczone końcówki,włosy sa słabe to się łamią co za tym idzie co urośnie to i tak jest "naturalnie skracane" bo się łamie
a jak mocne włosy to one sobie rosną i końcówki trzymają się reszty włosa
nie wiem jak mam to wytłumaczyć :oops:

aduska 

Wysłany: 2005-12-10, 19:08   

Olenka dobrze gada, polac jej ;) niektorzy narzekaja ze im wlosy nie rosna, a poprostu wlosy sie wykruszaja (no wiecie rozjasnianie, suszenie, prostowanie).Z tym ze ja akurat szybkosc rosniecia moich wlosow obserwuje po odroscie... :)

Shameeka 

Wysłany: 2005-12-10, 19:13   

oleńka napisał/a:
jak masz zniszczone końcówki,włosy sa słabe to się łamią co za tym idzie co urośnie to i tak jest "naturalnie skracane" bo się łamie
a jak mocne włosy to one sobie rosną i końcówki trzymają się reszty włosa
nie wiem jak mam to wytłumaczyć :oops:

Już teraz wiem, o co chodzi :) Ale nie wiem, jaki to ma związek z szybkością wzrostu włosów :566:
Bo włoosy rosną szybciej lub wolniej, ale jak wyżej napisałam nie mają na to wpłytu żadne odżywki i płukanki, tylko m.in. stan zdrowia i wiek. Bo np. starszej babci włosy nie rosną tak szybko, jak młodej dziewczynie.

_ducha_ 

Wysłany: 2005-12-10, 21:58   Ciekawostki o włosach

Człowiek ma na głowie od 100 do 150 tysięcy włosów. Każdy rośnie z szybkością ok. 0.35 mm dziennie - czyli ok. 12 cm w ciągu roku. Ich jakość i ilosc uzależniona jest od bardzo wielu czynników - rasy, wieku, płci, pielęgnacji, sposobu odżywiania i trybu życia.

Murzyni mają bardzo grube i skręcone włosy, Azjaci sztywne i trudne do układania, a Europejczycy - cienkie i miękkie.

Blondynki mają włosy najcieńsze - ale mają ich najwięcej. Włosy rude są najgrubsze, ale na rudych głowach jest ich najmniej, bo tylko ok. 90 tysięcy. Włosy brązowe są średnio grube i średnio gęste.

"starszej babci włosy nie rosną tak szybko, jak młodej dziewczynie"-rosna rosna,ale przewaznie nie ma ich na glowie tyle co mloda dziewczyna(jesli ma tak genetycznie ustawione),sa slabsze,siwieja ale rosna sobie tak samo jak Tobie tylko jakosciowo i ilosciowo(wypadaja) moga byc w gorszym stanie.

oleńka 

Wysłany: 2005-12-10, 22:23   

Shameeka napisał/a:
Bo włoosy rosną szybciej lub wolniej,
oj no właśnie nie rosną szybciej czy wolniej,tylko jednym szybciej się krusza innym wolniej

anecia 

Wysłany: 2005-12-11, 10:14   

Mi tam szybko rosną włosy w wakacje ściełam na wysokość uszu lub troche dalej , nie ważne wiem ze były krótkie nim sie obejrzałam mam juz je daleko za ramionami :D a jaki mocne :D i chyba nie ma recepty na to żeby włosy rosły szybciej bądz wolniej :/ tak mi sie wydaje :P mój tato urzywał jakiś z brzozy liści coś tam robił z nimi i jeszcze gorzej było , zaczeły mu strasznie wypadać :P a ten Seboradin kupiła sobie moja sąsiadka i mówi ze nie widać żadnych efektów :P
Ale są różne włosy :P

oleńka 

Wysłany: 2005-12-11, 14:35   

anecia napisał/a:
Mi tam szybko rosną włosy w wakacje ściełam na wysokość uszu lub troche dalej , nie ważne wiem ze były krótkie nim sie obejrzałam mam juz je daleko za ramionami

nie rosną szybciej tylko przez to że są mocniejsze nie łąmią sie,nie rozdwająją co za tym idzie to co Ci odrosło jest na swoim miejscu a nie się połamało
ja juz nie wiem jak to wyłymaczyć :(

_ducha_ 

Wysłany: 2005-12-11, 19:01   

Olenka dobrze tlumaczysz.
Mi o tym powiedzial fryzjer,bo tez mi sie kiedys wydawalo,
ze mi wlosy szybciej rosna niz u innych.Oswiecil mnie fryzjer dopiero.
Doswiadczony mistrz swego fachu,jakich teraz niestety malo.
Wloski rosna w cyklu 3 fazowym,i ten cykl sie ciagle powtarza przez cale zycie,
dopoki wlosy sie ma :)

Wlasnie robie sobie kuracje na wloski,ale od "srodka".
Zazywam preparat "Silica" wzmacniajacy-regenerujacy wlosy,
paznokcie oraz poprawiajacy wyglad skory.
100 tabletek w opakowaniu,ponad 3 m-ce kuracji,jedna tabletka dziennie.
Dostepny w aptekach.

Mała Czarna 

Wysłany: 2006-01-01, 18:34   

ja mam pytanko odnośnie seboradinu... czy po nim farby i szamponetki" nie łapią" , bo u mnie faktycznie nic nie zadziałalo :( ? czy może ktoś wie dlaczego? :(

PlamaNaScianie 

Wysłany: 2006-01-23, 23:28   

Ja kiedys takze zazywalam drozdze w tabletkach i w sume moge teraz sie przyznac, ze w tamtym czasie bardzo wiele mi pomogly, chociaz wczesniej nie widzialam takiej roznicy.

Dopiero teraz jednak zauwazam, jak wiele wlosow mi wypada (czeste farbowanie, dzialanie suszarki) i nie moge znalezc na to skutecznego sposobu :( Nie pozostaje mi chyba nic innego, jak zastosowac sie do powyzszych rad :)

iws 

Wysłany: 2006-01-24, 09:30   

Ja jestem na etapie testowania Henna treatment Wax do włosów ciemnych. Jak do tej pory nie narzekam choć na większe efekty jeszcze trochę poczekam.

Paulette 

Wysłany: 2006-02-11, 23:18   

Witam! :)

Ja tez używam teraz Henna Treatment Wax i juz po pierwszym razie zauwazyłam efekty!! Moim skromnym zdaniem to rewelacja.. wlosy wygladaja na o wiele zdrowsze, mocniejsze, lśniące, i do tego nie wypadają... jednym słowem dobrze wyglądają.

Poza tym.. używam kosmetyków do włosów RADICAL... również polecam (są na bazie skrzypu polnego)...

Mam zamiar kupić sobie tabletki SILICA firmy Naturell.. czy ktos je stosował? warto?

Pozdrawiam :D

gosiunia2004 

Wysłany: 2006-02-13, 10:21   

dla mnie wax to lipa
nie wplynal dobrze bna stan wlosow a wrecz staly sie sniawate, gumowate i trudne do rozczesania

Paulette 

Wysłany: 2006-02-13, 16:13   

Bardzo dziwne.. z moimi włosami nic się takiego nie dzieje przy używaniu WAX... ma on tylko pozytywny wpływ... (i jestem z niego bardzo zadowolona).

PS. Co to znaczy "sniawate" ?

iws 

Wysłany: 2006-02-13, 17:14   

Ja Wax stosuję raz w tygodniu. Rozszeczują się dobrze, rosną chyba trochę szybciej - co dla mnie najważniejsze. Nie mogę natomiast zbyt długo trzymać bo są zbyt "miekkie" potem.

Paulette 

Wysłany: 2006-02-13, 17:20   

A jeśli mogę spytać.. to czemu tak bardzo zależy Ci na tym żeby włosy rosły szybciej?! (tak z ciekawości pytam)

iws 

Wysłany: 2006-02-13, 17:33   

Mam ślub w czerwcu :)

Paulette 

Wysłany: 2006-02-13, 17:45   

Aaaaaaa no to się rozumie :) Gratulacje :)

Odpowiedz do tematu