Witam
Jutro idę na solarium pierwszy raz i chciałabym abyście mi poradziły na ile minut iść aby się nie spaliś, itp. Chcę mieć odcień taki opalony prawie śniady. Ile razy trza iść na solarium aby uzyskać ten kolor? CO jeszcze byście mi poradziły??
PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC!!!
to tak jak ja choć ja jestem średnią szatynką Pierwsza wizyta nie powinna trwać dłużej niż 8 minut,najlepiej idź na 6 minut.I nie opalaj się codziennie,tylko co drugi dzień.Przed opalaniem zrób peeling i nasmaruj się przyśpieszaczem.Po opalaniu nawilżaj dużo i często skórę-będzie przesuszona.Ja dodatkowo chronię ja łykając raz dziennie beta-karoten.
Ja także mam jasna karnację i pierwsza moja wizyta w solarium to było 3 minuty. Najdłużej byłam 8. Ale nie mogłam wytrzymać, strasznie źle się czułam. Poza tym mam duzo tzw "pieprzyków" i po każdej wizycie ich ilośc rosła! Oczywiście smarowałam się specjalnymi preparatami, dostepnymi w solarium. Niestety opalenizny nie udało mi sie uzyskać Może tak troszeczkę, ale nie była ona wyraźna. Od tamtej pory nie chodzę, choc czasem by mi sie przydało (czasem solarium jest zalecane szczególnie w zimie, w celach terapeutycznych). Tutaj na pewno Dziewczyny coś Ci doradza, ale w solarium powinni Ci także wszystko powiedzieć i polecic kosmetyki.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
dużo zależy od mocy lamp i naszej cery.Ja strasznie ciężko się opalam,żadne solarium nie potrafiło mnie przybrązowić.Ale odkryłam jedno i jest .Do skóry ,która nie chce brązowieć są preparaety powodujące brązowienie.
A pieprzyki zawsze zaklejałam maleńkimi plasterkami(też mam sporo)
Widziałam moją koleżanke po takim preparacie Wyszła cała czerwona, ale żeby jeszcze czerwona na całej twarzy była, ale nie Miała takie placki w miejscach, gdzie się posmarowała I wracaj tak do domu
Ja smarowałam się tymi preparatami, chyba Australian Gold, ale efekt średni Pewnie bym dłużej chodziła, aby się opalić, ale źle się czułam(nawet nawiewy nie pomagały- solarium stojące) i po prostu nie dałam rady
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
no właśnie po tym konkretnym z efektem brązującym(ważne by poprosić o taki właśnie,nie popularny przyśpieszacz) nie jest się czerwonym Chyba ,że wejdziemy od razu na kilkanaście minut
Takie kosmetyki są drogie, ale bardzo często można je kupic np 10 ml tylko, wtedy ktoś z obsługi nakłada go do takiego małego pojemniczka i cena jest dużo duzo mniejsza. Mozna tez kupić w saszetkach, jak ja chodziłam to cena była do 10 zł, w zalezności od rodzaju preparatu.
Znalazłam takie coś:
COFFEE SUN EXPRESS - Soleo
Coffee Sun Express to specjalistyczny preparat przeznaczony do opalania w solarium, zapewniający błyskawiczny efekt opalania już podczas pierwszej sesji. Jest to możliwe, dzięki zastosowaniu KOMPLEKSU BRĄZUJĄCEGO Express - specjalnej kombinacji składników brązujących: DHA, betakarotenu i wyciągu z orzecha włoskiego.
Kompleks brązujący Express opala skórę powierzchniowo intensywnie oddziaływując na zewnętrzną warstwę naskórka gdzie następuje wytwarzanie brązowego pigmentu i uwalnianie melaniny. Pomaga to szybko uzyskać widoczny efekt pięknie opalonej skóry.
Uzyskany efekt jest dodatkowo wzmacniany przez działanie masła Shea, które pozostawiając na skórze delikatny film eksponuje opaleniznę i nadaje jej złotobrązowy odcień.
D-panthenol działa kojąco, łagodzi podrażnienia i reguluje stopień nawilżenia skóry. Doskonałe właściwości ochronne i pielęgnacyjne preparat zawdzięcza olejowi avocado bogatemu w witaminy A, B, D, E.
Kawowy aromat pobudza siły witalne i dodaje energii.
Tak dobrana kompozycja składników gwarantuje Twojej skórze ekspresowe opalanie!
Sposób użycia:Polecany dla osób niecierpliwych o jasnej i normalnej karnacji, rozpoczynających opalanie w solarium w celu uzyskania błyskawicznej złotobrązowej opalenizny. Lekka konsystencja sprawia, że emulsja doskonale rozprowadza się, szybko i łatwo wchłania nadając skórze intensywną, trwałą i równomierną opaleniznę.
hej-ja za sporą saszetkę płaciłam ok.6 zł Chyba właśnie to miałam
a jak nie miałam kasy,to używałam normalnego przyśpieszacza z tyrozyną firmy ...Ziaja
No i byłam dziś na solarium. Co ile chodzicie na solarium aby utrzymać ładną opaleniznę? Czy można chodzić codziennie powiedzmy przez tydzień a potem przez tydzień wogóle nie chodzić?
codziennie-broń Boże!!!najlepiej co drugi dzien,aż się ładnie opalisz.Potem ,by podtrzymać-wystarczy raz na jeden,dwa tygodnie,albo nawet jeszcze rzadziej.
Ja mam jasną skórę więc chodzę raz na jakiś czas, ale bardziej dla lepszego samopoczucia niż dla spalenia się. Wystarczy tylko peeling jak dla mnie i smarowanie się kremem brązującym po kąpieli.
Ja należę do osób, które nie mogą się opalać ( mam bardzo jasną karnację). Poradzono mi solarium- ale trafiłam gorzej niż żle . Pani z solarium poradziła mi ( pierwszy raz) 10 min. Przez kolejny tydzień nie wychodziłam z domu! Miałam poparzone ( twarz cudem się uchowała) całe ciało . Dlatego na pierwszą wizytę radzę wybrać sprawdzone solarium i prefesjonalną obsługę. Poparzenia bardzo bolą (mnie do tej pory - opalałam się w zeszłym roku w sierpniu - zostały ślady).
Odkąd "zakosztowałam" solarium stojącego, wolę zrezygnować z tańszych leżących.Jest o wiele chłodniej i szybciej czas leci.No i opalenizna jest w końcu równomierna!
_________________ Życie nie pieści, pieśćmy się sami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum