ale na solarium to tam mi wisi zawsze bez kremu sie opalam więc..
Promieniowanie słoneczne to w dużej części UVB powodujące szybkie zaczerwienienie
naskórka. Lampy solaryjne emitują głównie promienie UVA docierające do głębszych warstw
skóry. 15 minut w solarium skóra "zapamięta" jak cały dzień spędzony na słońcu.
[ Dodano: 2007-09-01, 12:36 ]
outsiderka napisał/a:
Moesha napisał/a:
10 minut na solarium = 30/40 minut na słońcu
A ja chyba w Shape czytałam, że inaczej... ale to sprawdze jeszcze
O, Moesha juz dopisalas
Wcześniej pisałam, że cały dzień, teraz Mi się pomyliło
[ Dodano: 2007-09-01, 12:40 ] p.s wiedziałyście,że w niektórych przypadkach dermatolog może zalecić kurację na solarium (ale są to bardzo krótkie wizyty)np. w leczeniu łuszczycy?
p.s wiedziałyście,że w niektórych przypadkach dermatolog może zalecić kurację na solarium (ale są to bardzo krótkie wizyty)np. w leczeniu łuszczycy?
ooo nie wiedziałam, ciekawe czy to pomaga na wszystkie rodzaje łuszczycy bo moja ciocia ma. muszę jej powiedzieć żeby się spytała o to lekarza jak będzie
mi dermatolog zalecila wizyte w solarium, ale tylko 2-3 razy w ciagu zimy. Jedyny plus tego byl taki ze opalenizna szybko mnie chwycila, a przypadlosc pozotala.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum