Wysłany: 2004-12-03, 15:09 Jak sprawdzić, czy perfumy są oryginalne?
Nie wiem czy w dobrym dziale załozyłam ten wątek , ale mam pytanie, które nasunęło mi sie po wątku Karoli, odnośnie Esentii. Pytanko zatem do Wojtka, Samanty i innych osób pracujących w sklepach kosmetycznych, perfumeriach. Jakie są szczególne cechy perfum oryginalnych? Nr na dole opakowania, pudełko, folia? Co jeszcze? Jakie perfumy najczęsciej a jakie narzadziej są podrabiane? Okres na prezenty się zaczął i osoby z "oryginałami" mają raj. Więc jak się ustrzec przed promocjami np na allegro(np perfumy w "długopisie" Hugo Bossa itp)
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Podrobki sa dobrze zrobione teraz wyszly perfumetki w dlugopisie 8ml ktore maja orginalnie podrobione pudelka natomisat zapach jest zupelniee innym wystrzegam was przed nimi kosztuja 15zl.Generalnie peoscie zawsze o testery, kupujcie w sprawdzonych perfumeriach.Nigdy nie kupie perfum bez foli, akcyzy, oraz kota w worku czyli bez uprzedniego powachania.Generalnie ja odroznie szybciutko prawdziwy zapach od podrobek, a tym ktorzy sie nie znaja polecam znane czasem exkluzywne perfumerie no niestety...jakosc idzie w parze z cena:-)
Deep red kosztuje 180 ale zapomnialam pojemnosci jutro sprawdze z ta akcyza hmm roznie my mamy akcyze ICC czyli International Company Cosmetisc i jeszcze tam jakas jedna....ale nie wszytskie maja taka sama akcyze skomplikowana sprawa z tymi perfumami.....
No skomplikowana Tak się dopytuje, bo nie wszyscy wiedzą, ja tez się chętnie dowiem, jak sprawdzić, czy kupujemy cos oryginalnego, czy nie(niestety zalewa nas fala podrób ). Bo jesli już miałabym wydac te 200 zł, to chciałabym oryginał.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum