ja własnie mysle nad jakas pomadka lub czyms na zime bo ja duzo gadam i zawsze na zimnie oblizuje usta od gadania i mam popekane. mysle nad własnie jakas wazelinka owocowa bo oeparol mi sie konczy powoli a chce cos innego. Nivea nie kupie napewno.
można też kupić zwykłą wazelinę w spożywczaku za grosze w małym pudełeczku a mnie się przypomniało, że jeśli ma się już tragicznie wysuszoną skórę - czy to na ciele, czy to wargi, to niezawodna jest maść z witaminą A - do kupienia w aptece za bodajże 4 zł. Jest to megatłusta maść, którą można smarować wszelkie suche i szorstkie miejsca. Ja niegdyś jej używałam, smarowałam wysuszone miejsca na noc, a jak już wargi posmarowałam to rano miałam mięciutkie i równiutkie to jest świetna sprawa.
można też kupić zwykłą wazelinę w spożywczaku za grosze w małym pudełeczku a mnie się przypomniało, że jeśli ma się już tragicznie wysuszoną skórę - czy to na ciele, czy to wargi, to niezawodna jest maść z witaminą A - do kupienia w aptece za bodajże 4 zł. Jest to megatłusta maść, którą można smarować wszelkie suche i szorstkie miejsca. Ja niegdyś jej używałam, smarowałam wysuszone miejsca na noc, a jak już wargi posmarowałam to rano miałam mięciutkie i równiutkie to jest świetna sprawa.
Dzieki za przypomnienie! Mam taka masc, ale potem nie stosowalam, bo jak dostawalam slowotoku, to robila sie bardzo wodnista na ustach. Ale teraz uzyje.
[ Dodano: 2007-10-10, 13:45 ]
Kinna napisał/a:
Apsik! napisał/a:
można smarować wszelkie suche i szorstkie miejsca.
czyli na skórki dookoła paznokci tez by była dobra?
moze sobie kupie taka masc ma ona jakas konkretną nazwe?
ją można na wszystko a jak pojdziesz do apteki, to popros o mas z witamina a... ona ma tak napisane i jest w takiej bialej tubce.
Ja z powodu mojego nałogu ciągłego smarowania ust pomadkami i błyszczykami,nie mam na ogół z nimi problemu,ale Tisane bardzo lubię i polecam. Czasami jak mam podrażnione usta,to to jest dla nich najlepsze lekarstwo.
Tisane.... Co mogę o tym balsamie powiedzieć? Jak mam go przy sobie to co chwilkę muszę nim smarować usta! Normalnie małóg A teraz leży grzecznie w szufladzie, nie otwarty i czeka jak skończy mi się conajmniej jedna pmadka, bo co za dużo to nie zdrowo
Tyle że aplikacja jestem meganiwygodna szczególnie przy długich paznokciach
Dokładnie,zawsze mi coś zostaje za paznokciem Szczególnie,że ja nie lubię grzebać palcem,nie zawsze przecież czystym, w takich opakowaniach ,a potem dotykać nim ust.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum