Oliwa z oliwek od najdawniejszych czasów stosowana była jako środek pielęgnujący urodę. Zawiera cenne witaminy, minerały i kwasy tłuszczowe, nawilża i wygładza skórę.
Po oliwę z oliwek oraz zawierające ją kosmetyki powinny sięgać osoby z cerą normalną, suchą i wrażliwą.
Można stosować ją w domu z pierwszego tłoczenia) lekko podgrzaną lub kupić kosmetyki ją zawierające :
Krem naturalny oliwkowy i Balsam naturalny oliwkowy do ciała, Ziaja
czy
Krem oliwkowy półtłusty, Pollena-Ewa
Dla mnie te kremy są także za tłuste. Ale moja mama coś robiła, jakąs miksturę z oliwą z oliwek własnie, i potwem robiłam masaż twarzy tym preparatem. Nie pamiętam co to było. Ona ma suchą cerę, była zadowolona. Ja nie mogę znieść, jak mam coś tłustego na buzi.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Ja zawsze opalam się na oliwkę z oliwek i nigdy nie schodzi mi skóra - słońce jej wtedy nie wysusza za bardzo.
Oliwy jeżeli używam to do nóg lub czasami na usta choć smak jest taki sobie ale natłuszcza dobrze.
dziewczyny a jakie jeszcze polecacie oliwki ?? w zelu czy tradycyjne ?? oplaca sie inwestowac w lepsze czy te np, z rossmanna tez moga byc ?? przymierzam sie do zakupu tylko jeszcze nie wiem jakiej pomozcie !
Ja i tak się lubię mumifikować balsamami A oliwki nie dowalę, bo nie lubię, jak coś takiego mi w wannie pływa i mam wrażenie, że tak niezbyt dobrze się spłukuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum