Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
znacie może jakieś dobre metody depilacji miejsc intymnych?
Autor Wiadomość
adriana7 

Wysłany: 2008-07-27, 14:33   

Rei, to była brazylijska depilacja?
Ja ide we środe, ale na pachy, ale to nie ten wątek :D

Reichea 

Wysłany: 2008-07-27, 19:34   

adriana7 napisał/a:
Rei, to była brazylijska depilacja?

brazylijska to jest full nie? :) To moja była prawie brazylijska.. ale babka nie byla zbyt dokladna, dlatego pojde nastepnym razem gdzie indziej :D

no_promises 

Wysłany: 2008-07-28, 21:12   

Reichea napisał/a:
To moja była prawie brazylijska.

Prawie tzn? Bo ja bym chetnie poszla ale wlasnie na na ful tylko tak kilka cm od bokow bikini np (haha ale kombinuje) :D a jak to wyglada? Daje ci jakies papierowe majtaski czy jak?

Reichea 

Wysłany: 2008-07-28, 21:22   

no_promises napisał/a:
Prawie tzn?

coś sobie jednak zostawiłam, ale nie dużo :D

no_promises napisał/a:
Daje ci jakies papierowe majtaski czy jak?

tak, takie papierowe stringi. Ale to chyba zależy od gabinetu, nie we wszystkich chyba dają.

no_promises 

Wysłany: 2008-07-28, 21:31   

Cytat:
coś sobie jednak zostawiłam, ale nie dużo

aaa myslalam ze tylko okolice bikini robilas. Duza roznica bolu pomiedzy woskiem na nogach? Kurde, boje sie nooo ;p

Reichea 

Wysłany: 2008-07-28, 21:39   

no_promises napisał/a:
Duza roznica bolu pomiedzy woskiem na nogach?

nie robiłam wosku na nogach nigdy. Robiłam nogi depilatorem i bardziej boli wosk bikini :) Ale jeżeli chcesz zrobić tylko po bokach to wydaje mi się, że nie będzie tragedii. Dużo bardziej boli np. wzgórek :D

no_promises 

Wysłany: 2008-07-28, 21:42   

Wzgórek to chyba jednak sobie odpuszcze. Kurde bo wkurza mnie juz to ciągle golenie, prawda jest taka że nigdy nie jestem gładka bo albo mam krostki albo zawsze takie malekie wloski ;/

Cleo80 

Wysłany: 2008-08-01, 09:25   

Ała na sama myśl o wosku czy depilatorze już mnie wszystko boli. Sama golę się maszynką , ale mam jej już powoli dosyć. Mam ochotę potraktować się plastrami, ale boję się nie tyle bólu co tej lejącej sie krwi , siniaków i wrastających włosków (a co za tym idzie swędzących krostek). Może na próbę wydepiluję sobie pachy a potem zobaczę czy bikini też się odważę. A stosowałyście może pastę cukrową. Słyszałam, że można ją samemu zrobić i mniej boi od wosku ??
Oto cytat dziewczyny z innego forum , jak robiła pastę:
Cytat:
gotowałam szklankę cukru wymieszną z sokiem połówki cytryny i odrobiną wody (dosłownie ze 2 łyżki). Jak już uzyskało karmelowy kolor to zdjęłam tą mixturę z gazu i poczekałam aż ostygnie. Potem wydłubałam łyżką trochę zastygłej masy i ugniatałam kulkę (ok 3-4 cm) aż zrobiła się matowa i odrobinę klejąca. No i zaczęłam tą kulkę rozgniatać na skórze a potem zrywać. I tak w kółko - tą samą kulkę wykorzystałam na cała depilację

Co o tym sądzicie ??

Magda87 

Wysłany: 2008-08-01, 09:43   

Cleo80 napisał/a:
A stosowałyście może pastę cukrową.

Ja nosze sie od dluzszego czasu z zamiarem tylko jak mnie wkurzaja wdrastajace wlosy to znowu gole :(

Cleo80 

Wysłany: 2008-08-01, 09:54   

Magda87 napisał/a:
Cleo80 napisał/a:
A stosowałyście może pastę cukrową.

Ja nosze sie od dluzszego czasu z zamiarem tylko jak mnie wkurzaja wdrastajace wlosy to znowu gole :(
no właśnie dla mnie te wrastające włoski to też największy problem, ale słyszałam, że podobno maść kortyzonowa pomaga :? Ostatnio widziałam też w sklepie krem Veet przeciw wrastaniu włosków , ciekawe czy cos pomaga :? ??

Reichea 

Wysłany: 2008-08-01, 11:00   

Cleo80 napisał/a:
Słyszałam, że można ją samemu zrobić i mniej boi od wosku ??

ja o niej czytałam i samemu raczej ciężko ją zrobić. Najlepiej iść do kosmetyczki, bo podobno te pasy robione w domu mają się nijak do tych u kosmetyczki, a poza tym trzeba umieć się tym depilować, co wymaga wielu godzin ćwiczeń. Z tego co wiem to np. pastę cukrową nakłada się pod włos a zrywa z włosem... Ja się wybieram na pastę cukrową jakoś w bliżej niezidentyfikowanej przyszłości.

tenebra 

Wysłany: 2008-08-21, 12:50   

//jest jakiś temat ogólnie o depilacji, bo nie mogłam znaleźć?

na razie napiszę tu:

zapisałam się na najbliższą środę na depilację laserową łydek. trzymajcie kciuki, mam nadzieję, że będę zadowolona i że moja skóra dobrze to zniesie. :)

ulciaaa 

Wysłany: 2008-08-24, 22:23   

dziewczyny, widzę, że macie problem z krostkami. Ja nie mam od pewnego czasu :) przeczytałam gdzieś, że po depilacji należy przyłożyć ręcznik namoczony w zimnej wodzie, żeby zamknęły się pory. Spróbowałam i rzeczywiście krostek nie ma, a włoski nie wrastają :) Polecam spróbować, bo niewiele z tym pracy, a efekt mile zaskakuje :)

Odpowiedz do tematu