uu w takim razie współczuję. w takim przypadku to chyba tylko laser zostaje, ale to po 1 droga zabawa, po 2 potrzeba kilku zabiegów i starcza na jakieś 5-6 lat
Wole sie bawic depilatorem/maszynka. Moze za pare lat wymysla jakies lepsze i efektywniejsze, ale tanie metody. Na laser nie dosc, ze mnie nie stac to jeszcze pewnie i tak wlosy by szybciej odrosly niz innym.
Ale ma to jeden plus - wlosy na glowie i paznokcie tez szybciej rosna
Ja ja już postanowiłam, że przeznaczę część mojej wypłaty pierwszej (listopad) na depilację okolic bikini metodą laserową.. Mam już dosyć tego wszystkiego, tych wosków i takich tam.
Moja koleżanka ostatnio kupiła taki depilator philipsa do bikini i korzysta raczej z funkcji przycinania, a nie wyrywania włosków. to nie boli, nie podrażnia, wystarcza na kilka dni (nie trzeba kupować maszynek). sama się zastanawiam teraz nad tą opcją, bo to jednak dość droga zabawka (ok 200zl).
Laser u mnie zdecydowanie odpada, przynajmniej na dzis dzien
u mnie depilator w strefie bkini w tym roku starcza na nawet 5 dni, a porywach do ponad tygodnia (juz prawie 2 tyg nie uzywam i da sie wyjsc do ludzi). Wiec akurat tam jest luz, gorzej z nogami...
A ja idę jutro na wosk do kosmetyczki Jestem przerażona specjalnie zapuszczałam tam włosy mam nadzieję, że kobieta się nie przerazi! Stwierdziłam, że zobaczę czy mi się to spodoba, jak nie to zrobię laser albo coś podobnego (jest jakaś taka metoda z prądem, że usuwa włosy na ZAWSZE).
A ja idę jutro na wosk do kosmetyczki Jestem przerażona specjalnie zapuszczałam tam włosy mam nadzieję, że kobieta się nie przerazi! Stwierdziłam, że zobaczę czy mi się to spodoba, jak nie to zrobię laser albo coś podobnego (jest jakaś taka metoda z prądem, że usuwa włosy na ZAWSZE).
Jestem już, żyję. Zapłaciłam 40 zł Generalnie to boli kur***sko! Ale pani uwinęła się w 20 minut więc źle nie było. To co nie wyszło woskiem wyrwała pęsetą. Myślę, że pójdę jeszcze raz, ale do innego salonu - żeby mieć porównanie. Na razie jestem ciekawa po jakim czasie włoski odrosną.
(jest jakaś taka metoda z prądem, że usuwa włosy na ZAWSZE).
A ja myślałam że laser też starcza "na zawsze" i już sobie marzyłam, że jak będe wreszcie "stara i bogata" to sobie zafunduję laser i będe miała spokój do końca życia
ło matko.. tego bym nie przeżyła.. bo to boli bardziej niż wosk!
aniusia napisał/a:
a i jeszcze coś. kiedyś gdzieś czytałam że 3 zabiegi laserem i nie odrastają już włosy.. ale nie potwierdzę tego.
no ja się tym dosyć intensywnie interesowałam, wchodziłam na różne fora itd. W większości laski pisały, że miały min. 4 zabiegi. Większość miała 5. Każdy, w zależności od "głębokości" depilacji kosztuje około 400, 500 zł. (Czasem powyżej 4 zabiegu jest 50% zniżki, ale to zależy od salonu). Generalnie czytałam, że po około 4, 5 latach włosy odrastają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum