Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
znacie może jakieś dobre metody depilacji miejsc intymnych?
Autor Wiadomość
Sweet-Girl 

Wysłany: 2007-07-30, 18:47   

aniusia napisał/a:
Ja tylko maszynką i pianką , ale mam jakieś krosty

Jak pierwszy raz goliłam to miałam krostki ale teraz już jest ok :)

no_promises 

Wysłany: 2007-07-31, 22:23   

a ja dzisiaj calosc pianka do depilacji, ale jakos nie jestem zadowolona :? :?

Scully 

Wysłany: 2007-08-01, 11:31   

outsiderka napisał/a:
O Chryste :shock: Wyczynowiec z Ciebie, Moesha. Ja próbowałam, to tylko zawyłam i bezboleśnie odkleiłam plaster :roll:

ja wyjąc z bólu odkleiłam plastry i miałam wielkie, bolące siniaki około pachwin i na samych wargach sromowych... jak mnie to bolało potem przy chodzeniu...

aniusia 

Wysłany: 2007-08-01, 12:52   

Kurcze, ja już któryś raz golę tą pianką i mnie tak swędzi :? A smarujecie to czymś później ?

bejbe 

Wysłany: 2007-08-01, 13:07   

Po goleniu przecieram wodą utlenioną :)

Paulette 

Wysłany: 2007-09-02, 19:41   

ostatnio zrobilam sobie tam plastrami :lol:
ale bolalo ! nawet krew sie polala ! nie wiem czy odwaze sie ponownie to zrobic...
ale powiem wam ze efekt extra, dlugo wloski nie odrastaja !

no_promises 

Wysłany: 2007-09-02, 20:46   

Paulette napisał/a:
ostatnio zrobilam sobie tam plastrami

ale calosc czy tylko do bikini.? ; D

Paulette 

Wysłany: 2007-09-03, 08:19   

cheerli napisał/a:
Paulette napisał/a:
ostatnio zrobilam sobie tam plastrami

ale calosc czy tylko do bikini.? ; D

tylko bikini... :D
naprawde bolesne..
juz wole wyrywac penseta :lol:

lea88 

Wysłany: 2007-09-03, 11:17   

ja gdybym wyrywala penseta to chyba bym 2 dni na to stracila :P
za rada dziewczyn z innego forum zaczelam depilowac wloski wystaja spod bielizny depilatorem. To straszna meczarna, ale po tym faktycznei nie ma zadnych podraznien no i duzo wolniej odrastaja. Uzycie wosku, albo innych plastrow pewnie tez pomoze. Na pozostalej "powierzchni" jednak musze usuwac normalnie maszynka, bo tam niestety po tak drastycznych metodach juz nie da sie uniknac podraznien ta metoda :(

Apsik! 

Wysłany: 2007-09-04, 16:39   

Ja się zastanawiałam nad użyciem tam plastrów, bo maszynką to trzeba często no i u mnie są prawie zawsze podrażnienia. Ale Paula mnie jakoś nie przekonuje do tego :D

Paulette 

Wysłany: 2007-09-04, 19:20   

kurcze no naprawde mnie to boli plastrami...
a penseta mniej boli o wiele ale na to trzeba poswiecic troche czasu..
a depilatorem chyba najbardziej mnie bolalo wiec nie zamierzam tego powtarzac...
a maszynka zwykla mnie podraznia..
jedynie golarka elektryczna dobrze sie sprawdza, tylko szybko wloski odrastaja :?

Moesha 

Wysłany: 2007-09-05, 12:32   

Apsik! napisał/a:
Ja się zastanawiałam nad użyciem tam plastrów,

Zaciskasz zęby i jedziesz :) Naprawdę nie ma się co rozczulać, im szybciej tym lepiej :)
Ja mam tak, ze po pierwszym oderwanym plastrze ten pierwszy ból Mnie znieczula :)
Szybko macham jeden za drugim i zanim odetchnę już skończone :D

dejanira 

Wysłany: 2007-09-05, 16:04   

Masz siłe Moesha :) Ja bym nie dała rady :P

martisia 

Wysłany: 2007-09-05, 16:07   

ja sobie tego nie potrafię nawet wyobrazić, ale ponoć jak się dobrze napnie skórę, to nie boli aż tak

krowka 

Wysłany: 2007-12-07, 14:15   

dziewczyny a używacie czegoś po goleniu ? bo ja tak na drugi albo trzeci dzień mam takie małe krostki casem mniej albo więcej... i swedzą one wkurzające są! :evil:

Alea 

Wysłany: 2007-12-08, 12:22   

Jeśli chodzi o plastry to polecam iść do kosmetyczki.... Ja sama próbowałam i myślałam że się przekręcę z bólu no i jeszcze nie potrafi się samemu tak dokładnie zrobić jak ktoś inny. Przy nieodpowiednim zrywaniu plastra właśnie krew może polecieć

cmoksia 

Wysłany: 2008-06-01, 15:27   

dlatego najlepiej żeby to ktoś inny zrobił, np kosmetyczka. chociaż z nimi też różnie bywa - jak pierwszy raz poszłam na bikini, to kosmetyczka była bardziej wystraszona ode mnie :D a najgorsze jest to, że zrobiła połowię i powiedziała, że dalej nie da rady, bo jest leworęczna :shock:
jak odrosło to, co udało jej się wyrwać, poszłam do innej kosmetyczki i mi spokojnie wydepilowała wszystko. Co najdziwniejsze - mniej mnie bolało zrywanie pasków z bikini niż z łydek :shock: teraz planuję już regularnie chodzić na wosk żeby się osłabiły te włosy, bo po maszynce są twarde i mocne

a słyszałyście o depilacji brazylijskiej?

lea88 

Wysłany: 2008-06-01, 15:32   

u mnie zadne wyrywanie nie oslabia wlosow (wrecz przeciwnie, mega wlochy zaczely mi wyrastac od spodu uda i staly sie takie czerne :/ ). Nie oplaca mi sie kompletnie chodzic na depilacje do kosmetyczki, bo srednio po 3-4 dniach wlosy zaczynaja mi odrastac na nowo. Jedyny sposobem u mnie jest depilacja depilatorem (czasem trudno dostac sie do niektorych miejsc), ale to jest mega bolesne. Jedyne pocieszenie, ze potem nie mam podraznionej (o dziwo) skory i nie pojawiaja sie krostki (jak po golarce).

cmoksia 

Wysłany: 2008-06-01, 17:02   

po jakimś czasie cebulki włosów są na tyle osłabione przez wyrywanie, że włosy zaczynają rosnąć słabsze, jaśniejsze i jest ich mniej. można to sprawdzić nieco mniej drastycznie na nogach. takiego efektu nie ma od razu, po 1-2 depilacjach, tylko po kilku regularnych zabiegach. mi np tak włoski na nogach się osłabiły od kremów do depilacji (czysta chemia), potem je doprawiłam woskiem i teraz rosną niemal przezroczyste, bardzo wolno i niewiele ich jest. niestety bikini często jest zbyt wrażliwe na tego typu kremy, a szkoda

lea88 

Wysłany: 2008-06-01, 17:11   

teoretycznie u wiekszosci osob tak jest. u mnie niestety nie. Nie depilowalam sie plastrami i depilatorem raz, tylko pewnie juz ze 30 razy, wiec efekty dawno powinno byc widac. U mnie w efekcie wyrywanie mocne wloski jakby przesuwaja swoj obszar wyrastania i wyrastaja coraz dalej (np poza obszar bikini :/ ). Najlatwiej zaobserwowac to przy wyrywaniu brwi (wiele osob tak ma). Depilator jest i tak o niebo lepszy niz maszynka, bo jego skutki oceniam na 3-4 bez wlosow (ale za to golenie jest bolesne, czasochlonne i wrastaja mi wloski :/ ), a po maszynce wloski odrastaja nawet tego samego dnia wieczorem :(
U mnie krem do golenia totalnie nie nadaje sie do nog, bo po prostu wypala mi skore a wlosy w polowie zostaja nieusuniete (no i nic sie oslabia niestety). Kiedys uzywalam pianki do golenia w okolicach bikini i nawet efekt pozostawal na jakies 4 dni, ale za to podraznienie bylo nie do zniesienia.

Odpowiedz do tematu