hmm nie znam się na lekach, chemii i biologii . na ulotce Polopiryny jest napisane
"1 tabletka zawiera: kwas acetylosalicylowy 300 mg.
Substancje pomocnicze: węglan wapnia, kwas cytrynowy, skrobia ziemniaczana."
o ile się znam to wit C nie ma.nic o tym ze jest musująca nie ma, tylko że się rozpuszcza w wodzie.
tydzien temu właśnie sobie wypróbowałam z polopiryną S, bo miałam straszne syfy... później je wycisnęłam, a dziś mam w tym miejscu gładziutką cerę
_________________ Walk on, walk on with hope in your heart !
Parsifal
Wysłany: 2008-10-12, 15:30
musujące to są te z końcówką "C" np Aspiryna C, Poplopiryna C
_________________ "Zawsze jest czas na małe co nieco"
Aniusia też nie jestem specem ale moja to tylko kwas acetylosalicylowy (300mg na tabletkę oczywiście może też być, ale jak np jest 400-500 to można brać mniej tabletek), kofeina (ona nie przeszkadza) i skrobia.
Parsifal, nie może być musująca/powlekana, bo taka postać nie nadaje się na maseczki. a bez witaminy C- bo witamina C w połączeniu z kwasem acetylosalicylowym mocno podrażniają skórę. jedynym źródłem informacji na ten temat jest dla mnie wizaż, dlatego dokładniej nic nie wiem
a mi clindacne bardzo pomaga, a differin wcale nie podraznia, a czy pomaga to juz sama nie wiem, chyba tak, za to podraznia mnie duac - wysusza i pojawia sie zaczerwienienie ale nieduze za to swedzace
mnie wszystko podrażnia zauważyłam... chociaż przez pewien okres czasu stosowałam sam clinacne i nie podrażniał. a teraz obie maści się przeterminowały i nic nie używam.
_________________ Walk on, walk on with hope in your heart !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum