włosy - myję codziennie, żadnych odżywek
twarz- myję 2x dziennie żelem, krem matującym, 1x w tyg peeling,maseczka jak mi się zachce czasami na noc maść siarkowa albo benzacne
rzęsy-olejek rycynowy
zeby- aparat
ciało-balsam jak mi się przypomni
ostatnio piję multiwitaminę i biorę capivit
Powiedzcie mi bo duzo z was pisze, że używa acne derm.. warto?
Moja mama robi to profesjonalnie Niedawno się żaliłam, że mam wysyp. Mama mi powyduszała te wypryski, ja robiłam peelingi, maseczki używałam Acne Derm i mam czoło gładkie.
a ja myslałam ze jakies superskuteczne peelingi czy cuś. mnie niestety AcneDerm nie pomaga na przebarwienia, ale na syfy i owszem na blizny pani z apteki mi poleciła Cepan albo Perłe Inków. jak mi nic nie pomoze innego to sie chyba szarpne na ktoryś .
na blizny pani z apteki mi poleciła Cepan albo Perłe Inków.
ja mam Cepan, używam go głównie na bliznę po ugryzieniu przez psa, używam ok miesiąca i muszę powiedzieć, że nawet zbladła jakoś ten 'zapach' cebuli nie zachęca mnie do stosowania jej na twarz ale może spróbuję.
AcneDerm ... mam pytanie odnośnie tego preparatu. Czy on wysusza Wam skórę albo podrażnia ?
bo mi pani dermatolog jakies 2 lata temu przepisała Clindacne i Differin. Ja ich właściwie nie używam, bo strasznie podrażniają skórę i wysuszają. Po prostu po jednokrotnym użyciu jest całą zaczerwieniona
Mnie nic nie podrażnia, a mam wrażliwą skórę. Co prawda trochę szczypie przy nałożeniu grubszej warstwy, ale nie szkodzi naczynkom, nie wysusza. Tylko stosuj na dzień filtry, bo to taki lekki kwas.
[ Dodano: 2008-08-21, 13:54 ]
bejbe napisał/a:
Pamiętam to.Na pryszcze ie pomagał,ale za to świetnie masakrował twarz,na której tworzyła się jedna wielka skorupa
Moja siostra też to ma, użyła kilka razy i podziękowała.
Moja siostra też to ma, użyła kilka razy i podziękowała.
ja też podziękowałam. kupiony ok dwóch lat temu, a prawie w ogóle nie używany. za 1 miesiąc wychodzi termin ważności. cóż, 70 zł stracone. (Differin +Clindacne)
Pamiętam to.Na pryszcze ie pomagał,ale za to świetnie masakrował twarz,na której tworzyła się jedna wielka skorupa
Mnie differin(na poczatku miałam krem, potem żel) początkowo pomagał, dopiero przy ok. 3-4 tubce zaczęła się masakra pod tytułem:skóra maksymalnie przesuszona i podrażniona+ odpadające suche płaty z twarzy...
włosy- naturalne szampony, balsamfirma, maska do włosów gloria, amla, radical i bardzo rzadko polski wax
twarz- raz w tygodniu maseczki z glinki lub alg, na wypryski dalacin T lub duac, na rzęsy czasami olejek rycynowy
ciało- 3 balsamy na zmianę, od czasu do czasu peeling
od wewnątrz- Silica, capivit hydro control i czasami beta karoten. Miałam brać klarin na oczy ale zrezygnowałam, bo za dużo tabletek. Soki marchwiowe też na oczy.
pzanokcie- no to wiadomo reguralne podcinanie, jakaś odżywka i lakier.
Antyrozstęp [dzień 1]:
- Eveline Slim Extreme 3D Serum Przeciw Rozstępom 2x dziennie
Antycellulit + Ujędrnianie [dzień 1]:
- Eveline Slim Extreme 3D Serum Intensywnie Wyszczuplające Antycellulit 2x dziennie
- Działania przyrządem do masażu pod prysznicem lub jak sobie kupię z oliwką do ciała Ziaji Lipocell po kąpieli
- Jeszcze większe ograniczenie słodyczy i ruszenie dupy z miejsca
WAXowanie [dzień 4]:
- WAX 2x w tygodniu
Maseczkowo [tydzień 1]:
- maseczka oczyszczająca + maseczka odżywcza/nawilżająca raz na tydzień
Mój program uległ nieco zmianie
- odstawiłam sklepowe żele do mycia twarzy i zastąpiłam olejkiem pomarańczowym
- zamiast toniku - hydrolat oczarowy
- peeling naturalny z bromelainą
i już dawno nie miałam tak gładkiej facjaty!
Do włosów uzywam teraz szamponu z mydlnicą lekarską, czasem psyknę taką miksturą - jedbwa + keratyna, a na noc co kilka dni smaruje olejek z amli.
Teraz farbowałam Castingiem, włosy mam błyszczące i tak "latające", że się aż układac nie chcą. Kolor głęboki i znowu czarny prawie w zależności od światła raz z brązowym połyskiem, raz aż niebieskim.
Takie natural cosmetics stosuję już równy miesiąc i jestem bardzo zadowlona.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
aspiryna się chyba w jogurcie nie rozpuści. na raz to używam 2-3 tabletki, łamię każdą na 4 i rozpuszczam w jak najmniejszej (dawkuję tak jakby) ilości wody, postaje taka zawiesina. wtedy dodaję jogurt naturalny, tak 3/4 płaskiej łyżeczki. mieszam palcem i nakładam na twarz na pół godziny.
nie znam polopiryny s w każdy razie użyta aspiryna NIE MOŻE:
-być musująca
-być powlekana
-zawierać witaminy C
Parsifal
Wysłany: 2008-10-12, 14:21
marinka napisał/a:
w każdy razie użyta aspiryna NIE MOŻE:
-być musująca
-być powlekana
-zawierać witaminy C
dlaczego? i napisz proszę jakie są efekty stosowania
_________________ "Zawsze jest czas na małe co nieco"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum