Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Opakowania
Autor Wiadomość
slonko 

Wysłany: 2004-07-15, 10:10   

ja bardzo lubie takie pojemniki zeby byly wygodne tzn. w tubce. Ale jesli chodzi o perfumy to wybieram zazwyczaj te, ktore maja ciekawe opakowanie

SAMANTA 

Wysłany: 2004-07-15, 11:30   

Ja podobnie jak kosmusia wole w sloiczkach kremy....natomisat podklady w tubkach do torebki sa wygodniejsze itp.

adriana7 

Wysłany: 2004-07-15, 18:26   

Lubię kremy w słoiczkach, bo łatwo do nich dotrzeć, podkłady w tubkach - bo nie musze tam paluchów wsadzać :) żeby nabrać odrobinkę :) Jesli np krem do rąk jest w tubce a się kończy, przecinam tubkę, bo tam jeszcze sporo kremu się schowało. Zwracam uwage na opakowanie, żeby było ładne, ale jesli kosmetyk jest dobry, a poakowanie niezbyt ładne, to oczywiście, że i tak go kupię! Bo liczy się bardziej działanie a nie opakowanie. Podobają mi sie buteleczki szamponów Fruit Fusions, szampon jest kolorowy, w środku owoce na etykiecie. Lubię takie rzeczy :) ładnie to w łazience wygląda, tak kolorowo :)

Dorota 

Wysłany: 2004-07-15, 18:55   

Ja lubię balsamy i w tubie i w słoiczku, oby dwa mi pasują :) A jeśli chodzi o perfumy to zwracam uwagę na flakon zanim kupię, no chyba że bardzo podoba mi się zapach a flakon nie bardzo to też kupię :)

rajzerek 

Wysłany: 2004-07-15, 21:02   

No w słoiczku jest lepszy krem, bo trzeba za dużo rozcinac tubke :( (chociaż i tak zawsze to musze robić, nawet z balasami)
Estetyka ma dla mnie znaczenie, bo nie kupię produktu, któy mi się nie podoba, choćby nie wiem jakie miał działąnie. To działa na moją podświadomość.

rajzerek 

Wysłany: 2004-07-18, 17:21   

Z opakowań, któe niszczyłam najtrudniej jak na razie było mi zniszczyć tubke po kremie Clean&CLear - chyba że była to kwestia nożyczek (normalnie do rozcinania używam innych) :)

rajzerek 

Wysłany: 2004-07-18, 18:00   

Hehe. To ja dodam, ze łatwo sie rozcina Dove i maślo kakowe Ziaji :D Nie długo bede musiałą przeciąć chyba dwa produkty :(

lazy 

Wysłany: 2004-07-21, 22:57   

kremiki najczęściej w słoiczkach...do rączek w tubkach, perfumki ważne żeby ładnie pachniały..flakonik to inna sprawa...w tym wypadku lubię prostotę i wygodę zarazem.

Monka_tort 

Wysłany: 2004-07-22, 08:14   

Mi się podobają balsamy w słoikach, moim zdaniem najwygodniejsze, nie muszę "umazianymi" balsamem łapkami dotykać opakowania, by wycisnąć więcej. Po prostu wkładam paluchy :P do słoika i po krzyku...(te słoiki to z plastiku, rzecz jasna, żeby nie zabrzmiało że mówie o szkle :lol: )

Dorota 

Wysłany: 2004-07-22, 12:46   

Ja lubię też opakowania z pompką, bardzo wygodne, np. Neutrogena

Bajka 

Wysłany: 2004-07-22, 14:13   

Mi się kremy podobają w plastikowych słoiczkach balsamy fajne są w pudełkach a kremy do rąk w tubkach

nataliaada 

Wysłany: 2004-08-16, 21:31   

Ja specjalnie do opakowań nie mam jakichś zastrzeżeń i nie przywiązuje do nich specjalnej wagi. Ważniejsze dla mnie jest działanie kosmetyku.Naprawdę jest mi to obojętne czy krem jest w słoiczku szklanym , plastikowym czy tubce, co do innych kosmetyków to samo, bo i tak nie pozwolę ,żeby się coś zmarnowało, jak trzeba to przecinam :) Niedługo czeka mnie przecięcie a raczej przerżnięcie twardego plastiku balsamu Neutrogena :evil:

Apsik! 

Wysłany: 2004-08-17, 16:58   

Mi podchodzą wszystkie typy opakowań, byleby było kolorowo i wesoło.

SAMANTA 

Wysłany: 2004-08-18, 14:13   

Mnie juz po raz kolejny wkurzaja opakowania w spraju.
Mam mleczko do opalania i za kazdym razem wyslizguje mi sie z dloni!!! Tak samo woda stylizujaca z Joanny do wlosow to samo nie lubie czegos takiego!!!!!

Apsik! 

Wysłany: 2006-05-30, 14:21   

Wg mnie spray to bardzo praktyczna rzecz, chociaż czasem wydaje mi się że producenci nie pomyśleli o wydajności. Bo teraz używam toniku Nivea w sprayu i psikam sobie go na wacik, ale zauważyłam,że połowa produktu leci sobie w powietrze. Tak samo jest z lakierami do włosów.
A jeśli chodzi o wszelkie żele itp. to preferuję pompkę - wygodna i higieniczna.

tenebra 

Wysłany: 2006-05-30, 14:35   

ja bardzo lubie ladne opakowania ale oczywiscie jak kosmetyk jest dobry to i tak go sobie sprawie (wtedy po prostu zaluje ze producent nie postaral sie lepiej o ladny look)

kremy do twarzy lubie w sloiczkach, balsamy do ciala tez chociaz w tubie czy jakies butelece tez moga byc (takich opakowan jest jakos wiecej), kremy do rak to w tubie bo szczerze przyznam ze nie widzialam kremu typowo do rak w sloiczku.... hmmm a jezei chodzi o kosmetyki kolorowe to uwielbiam eleganckie opakowania (np bardzo mi sie podoba opakowanie pomadki MF i wogole wielu produktow tej firmy).
oczywiscie liczy sie tez wygoda ale jak widze jakies sliczne "cos" to nawet jak bedzie niewygodne ale kosmetyk dobry to kupie.

Reichea 

Wysłany: 2006-05-30, 15:36   

Ja lubie zele w tubkach, wyciskam ile chce, da sie je calkowicie oproznic bez rozcianania tuby, bo zel splywa na dol. Musi sie jednak zamykac na zatrzask (wiecie o co mi chodzi), a nie zakrecac sie, bo np pod prysznicem jest to dosc wkurzajace jak na jednej rece mam kosmetyk wycisniety, a w drugiej tube i musze ja jeszcze zakrecic. Kremy wole w sloiczkach bo w tubkach zostaje pelno kremu i musze je rozcinac, zeby go wydobyc (oszczedna jestem, wiem).

Apsik! 

Wysłany: 2006-05-31, 14:19   

Reichea, faktycznie to jest wkurzające jak myjesz twarz żelem czy stoisz pod prysznicem, a nie daj Boże myjesz głowę :grin: produktem z zakrętką... Po prostu tragedia.

Forever_young 

Wysłany: 2007-01-05, 22:54   

Jeśli chodzi o odzywki do włosów-spray
Kremy do rak-tubka
Balsamy-tubka
Krem do twarzy-tubka lub pudełko plastikowe,obojętnie :)

Nonkaa 

Wysłany: 2007-01-06, 00:06   

jak balsamy do ciała to tylko w odkręcanych opakowaniach [jak masełka TBS] :D nic sie nie zmarnuje :D
A kremy do rąk- tubka ale tylko z taką odczepianą pokrywką, nienawidze odkręcanych :?
co do szamponów to pudełka z taka nasadką którą sie naciska a ona sie otwiera z drugiej strony :D

Odpowiedz do tematu