Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tenebra
2011-02-17, 09:57
Tusz bez tajemnic
Autor Wiadomość
madziarra 

Wysłany: 2008-12-31, 11:31   

A ja mialam tego Glam Eyes i byl do kitu :P

MałaMi 

Wysłany: 2008-12-31, 14:57   

outsiderka napisał/a:
. I raczej zostanę przy tych "zwykłych" szczoteczkach.

tzn że wolisz szczotki niż grzebyki?bo nie zrozumiałąm w końcu.
outsiderka napisał/a:
wielkiego dzwonu Maybelline Define-A-Lash

mam go,wg mnie jest ok. coś na poziomie rimmel glam eyes.

madziarra 

Wysłany: 2009-01-30, 08:23   

Ale MF 2000 Calorie to jest tusz średniopółkowy :)

madziarra 

Wysłany: 2009-01-30, 12:31   

Dla mnie Rimmel, Maybelline, L'oreal i tego typu podobne to WSZYSTKIE są średniopółkowe.
Wysokopołkowe zaczynaja sie od granic 100zł kochana :)
Takie jest moje zdanie.

lea88 

Wysłany: 2009-01-30, 12:38   

outsiderka napisał/a:
A moje jest takie, ze jednak MAx Factor pod wzgledem cen i jakosci stoi wyzej niz maybelline czy rimmel. podobnie L'Oreal.

zalezy co kto woli. Maybelline to Loreal wiec watpe ze sie czyms roznia oprocz ceny- tak samo Lancome..
Ja najbardziej lubie Revlon ostatnio bo najmniej mnie uczula (ale amerykanskie ceny, a nie te polskie i kupuje za 20 zl :D wiec to raczej niska polka) i Maybelline. Czasem tez Cover Girl= czyli de facto Max Factor.

W ogole dla mnie wiekszosc tuszy jest taka sama. Jedna firma wymysli cos, a potem reszta kopiuje. Mi tylko chodzi o to zeby tusz nie podraznia moich wrazliwych oczu, a szczotka dobrze rozczesywala. Dlatego uwazam, ze zarowno tusz za 20 zl jak i za 200 moze byc ok, a moze tez by bublem. Nie sugeruje sie cena.

lea88 

Wysłany: 2009-01-30, 13:42   

Cytat:
Dla mnie sie roznia, ale to moje subiektywne odczucia.

ja kiedys wolalam loreal, a teraz wole zdecydowanie Maybelline'a. Loreal to sklejacz rzes :/

lea88 

Wysłany: 2009-01-30, 14:43   

yska207 napisał/a:
myśle że każdy kto używał Maybelline i Lancome widzi wyraźna różnice...

ja widze- jesli chodzi o tusze- zadna. Jesli chodzi o lakiery do paznokci i cienie Lancome;a to sa moim zdaniem gorsze niz bazarkowe :/ . Naprawde nie zauwazylam nic rewelacyjnego w kosmetykach powyzej 100 zl

madziarra 

Wysłany: 2009-01-30, 22:26   

Do wysokopółkowej? :] Po co to pytanie? :lol:

lea88 

Wysłany: 2009-01-30, 23:13   

Jutro prawdopodbnie dostane tusz Hypnose Lancome'a. Moge zrobic zdjecia dla porownania rzes pomalowanych tuszami (o ile wyjdzie, bo moj aparat to nie su.per sprzet) za 20 zl- Revlonu (w Polsce sredniopolkowym) i 15 zl - Cover Girl (raczej niskopolkowym cenowo) i tym Lancome'a. Mam jeszcze Loreala mamy, ale on skleja mi rzesy, wiec moim zdaniem od razu odpada. Zobaczymy ktory bedzie najlepszy :)

Tak teraz sobie mysle, ze to chyba wszystko zalezy od uwarunkowan indywidualnych i umiejetnosci uzywania kosmetykow. Ja mam dlugie rzesy, wiec jedyne czego chce to dobrego rozczesania i nie podrazniania spojowek. Zawsze uzywalam podkladow MaxFactora itp, powoli przerzucilam sie na Maybelline'a a teraz na ...puder Sensique rozswietlajacy za jedny 5 zl 8) . Po tym pudrze nie ma problemow z cera dopiero i juz pare osob powieddzialo mi ze mam piekna i promienna skore :P .

Co do sredniopolkowych, lub tez niskopolkowych kosmetykow to moze moje podejscie takie jest, bo ja np uzywam tylko np. Maybelline'a, Revlonu z USA, a nie tych polskich. Moze to jest jakas roznica..

lea88 

Wysłany: 2009-01-30, 23:28   

Cytat:
To też pewnie zależy od hormonów itp. ,

Tak,ale tez po prostu kazdy podklad duzo bardziej zapycha twarz niz puder. U mnie to raczej prychole wywalaja mi od kremow, stresu, wody. Hormony na to wielkiego wplywu nie maja. Mi akurat tez puder przypasowal wiec nie chce mi sie eksperymentowac i kupowac inny.

madziarra 

Wysłany: 2009-01-31, 11:41   

Od 70 zł :lol: Dobrze wiedziec :D :lol: Bo ostatnio jak bylam w Douglasie i Sephorze to nie widzialam takowych cen ;)

madziarra 

Wysłany: 2009-01-31, 13:24   

Ale przez neta to co innego niz kupno w sklep[e. Mam na mysli cene sklepowa - bo na necie to zawsze jest taniej. A mi chodzi o cene ktora narzuca dystrybutor, sklep czy ktos tam jeszcze inny.

outsiderka, i bezczelna nie jestem :] bo wiem co widuje :)

Magda87 

Wysłany: 2009-01-31, 13:31   

ja uwazam ze trudny jest podzial kosmetykow, ale Max Factora nie zaliczylabym do wysokopolkowcow :)

lea88 

Wysłany: 2009-01-31, 14:19   

madziarra napisał/a:
Od 70 zł :lol: Dobrze wiedziec :D :lol: Bo ostatnio jak bylam w Douglasie i Sephorze to nie widzialam takowych cen ;)

Przyznam szcerze, ze tez nie widzialam Lancomowych tuszy w sklepie tak tanio (bez promocji). Zawsze sa za ok 90-100 zl , a nawet wiecej..

madziarra 

Wysłany: 2009-01-31, 15:23   

Ocywiscie ze Lancome nie jest taki tani - n chyba ze w jakiejs mega promocji. Ogolnie to chyba 90zl to najtaniej jak widzialkam. Poza tym ogolnie ponizej 100zl nie scohdza.
A Max Fator to średniopółkowiec.

lea88 

Wysłany: 2009-01-31, 16:08   

ja w ogole nie widze sensu dzielic produkty na wysoko, nisko i sredniopolkowe.. Bo niby jaki jakie sa kryteria?? Cena- w kazdym kraju ceny sa inne, to co u nas drogie, w niektorych krajach jest tanie ? Jakosc- to kompletnie subiektywne kryterium wiec sporow moze byc co nie miara ? Marka- w dzisiejszych czasach juz nie ma moim zdaniem znaczenia, bo wszyscy sie nazwajem kopiuja i jada na komercji. Zadnych jasnych kryteriow nie ma wg mnie. Jak juz napisalam, wsrod kazdych moze zdazyc sie rarytas i bubel. Nie ma tez uniwersalnego tuszu, ktory bedzie dobry dla kazdego. Nie ma wiec sie po co klocic i spierac. Kazdy ma inne potrzeby i doswiadczenia, oraz inne mozliwosci finansowe. Mozemy polecac sobie tusze, ale nie trzeba od razu sie klocic i wmawiac sobie pewnie nieobiektywne "prawdy".

MałaMi 

Wysłany: 2009-01-31, 20:23   

tuRmaNIA napisał/a:
Zazwyczaj nie kupuję tego samego jak mi się skończy.
Nie mam swego faworyta i lubię eksperymentować

Też tak mam, ogólnie lubię zmieniać kosmetyki które nie są jakieś ,,wpływowe" na moją skórę-ciało, typu kolorówka. :)

lea88 

Wysłany: 2009-01-31, 20:42   

tuRmaNIA napisał/a:
W życiu nie dałam za tusz więcej niż 30 zł. Zazwyczaj nie kupuję tego samego jak mi się skończy.
Nie mam swego faworyta i lubię eksperymentować.

ja tak samo. Ale mam pare sprawdzonych tuszy. Odkad oczy zaczely mi lzawic bardzo szukam tuszu ktory mniej podraznia. Juz nie mam takiej swobody wyboru :/

PS: Z powodu zlych warunkow atmosferycznych na drogach moj TZ z moim nowym tuszem Lancome'a dzis do mnie nie przyjedzie :( . Mowi sie trudno..

lea88 

Wysłany: 2009-01-31, 20:50   

Nie kupilam- moj chlopak mowi ze przywiezie mi Lancome'a- Hypnose (on sprzedaje takie kosmetyki na allegro to czasem dosatja mi sie jakies gratisy).. Nie wiem nawet czy mi przypasuje, ale jak daja za darmo to biore :P

lea88 

Wysłany: 2009-02-02, 14:24   

Ja dzis wyprobowalam tusz Hypnose Lancome -rewelacji nie widze.. tusz jak tusz. W sumie podkreca dobrze, ale nie rozczesuje dokladnie, latwo przedobrzyc z iloscia. Lepszy Cover Girl a la Max Factor i Revlon poki co..

Odpowiedz do tematu