Wysłany: 2007-11-28, 16:37 ZZ, czyli zapomniane zapachy
Założyłam ten temat, ponieważ wiele ciekawych zapachów zniknęło z półek sklepowych
Piszcie więc o swoich ulubieńcach, których już nie ma...
Dla mnie jednym z takich zapachów jest/był Puzzle Coty
To były pierwsze moje ulubione 'perfumy'. Miały taki cytrusowo-morsko-świeży zapach.
40ml kosztowało ok. 55 zł i nigdy nie mogłam jakoś uskładać kaski na nie...
Miałam tylko żel pod prysznic z tej linii zapachowej, który dostałam od koleżanki na urodziny.
Drugim zapachem jest/był Prowl od A'u.
Oryginalny, wspaniały zapach z kategorii leśno - orientalnej. Wyróżniający spośród innych - jakby lekko drapieżny i niebanalny.
50ml kosztowało też chyba ok. 55 zł.
Miałam tylko kulkę a gdy zdecydowałam się na jego zakup, to wycofali po ciuchu z katalogu i już go nie ma od dłuższego czasu
Moje najukochańsze - Chipie. Pierwsze jakie miałam chyba. Dostałam je na imieniny od Siostry. Kojaża mi sie z wszelkimi miłymi chwilami w zyciu, i waznymi, takimi jak np matura. Nawet Backstreet Boys je reklamowali
Takie flakonik miały:
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Dla mnie jednym z takich zapachów jest/był Puzzle Coty
Oooo pamietam je! chyba nawet gdzies mi sie uchowaly do tej pory ale fkt zapach mialy
jak dla mnie perfumy za ktorymi tesknie to Serene Blue - O. piekny zapach... natomiast moja mama biega caly czas za Salvadorem Dali - Daring gold i niestety ani ja ani ona nigdzie nie mozemy ich znalezc
Moje najukochańsze - Chipie. Pierwsze jakie miałam chyba. Dostałam je na imieniny od Siostry. Kojaża mi sie z wszelkimi miłymi chwilami w zyciu, i waznymi, takimi jak np matura. Nawet Backstreet Boys je reklamowali
Takie flakonik miały:
Obrazek Obrazek
wisz co Ada to tez moje pierwsze oryginalne perfumki ,duzy flakonik tez byl ,ale ciezko jest je zdobyc dzisiaj ...Chyba bym musiala cala Francje przeszukac
A one jeszcze są w ogóle produkowane? Chyba już nie Uwierzysz, że jeszcze mam ten flakonik i troszkę zawartości w środku?:) Czasem sobie wącham i mi sie wszystko przypomina...
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
A one jeszcze są w ogóle produkowane? Chyba już nie Uwierzysz, że jeszcze mam ten flakonik i troszkę zawartości w środku?:) Czasem sobie wącham i mi sie wszystko przypomina...
Ja tez mam ten flakonik ,jakijs mam chyba do niego sentyment ,bo szkoda go wywalic .Taka ladna buteleczka .A o tym czy one sa produkowane to nie wiem ,kiedys udalo mie sie je przechwycic w hinuskim bazarku i zaluje ,ze z 10 butelek nie kupilam.Ale weszlam na strone Chipie i nie ma perfum .Pozniej poszukam innych stron, to poprosze mojego p zeby kupil jakby byly we Francji ,a ty jakbys chcial kupic to wezme dwie...
Znalazlam jedynie na francuskim e-bayu chipie za 18euro i wyczytalam na francuskich stronach ,ze juz nie jest produkowane od 4rech lat .To wlasnie w tym czasie kupilam sobie ten flakonik .
Ja jeszcze mam gdzies flakonik po Puzzle Kiedys bylo sporo fajnych i tanich perfum w sprzedazy- Vanilla Musk i Fields teraz wszystkie tansze wg mnie smierdza i ulataniaja sie po godzinie . Z reszta za niewiele wiecej mozna kupic juz oryginaly (o ile ma sie dobry dostep tak owych ). Z drozszych perfum podobaly mi sie jeszcze Escape C Kleina ale juz dawno nie ma ich w sklepach zarowno meskie jak i damskie byly piekne
Pamiętam te czasy Jakieś 12 lat miałam jak ich używałam. Potem podbierałam różne inne mamie,bo jakoś nieszczególnie ważne było dla mnie w wieku 15 lat,żeby kupić sobie fajne perfumy. Teraz 15 latki to maja więcej kosmetyków ode mnie i to jest straszne.
W ogole kiedys bylo duzo zapachowych dezodorantow- ja mialam wlasnie tego Impulsa, potem Palmolive kokosowy czy waniliowy. Potem kupilam sobie w Galerii Centrum za 36 zl (to byl wtedy prawdziwy wydatek) dezodorant Cafe-Cafe Teraz znow na niego trafilam na bazarku- bo ktos przywiozl go z zagranicy. Nie wiem czemu w innych krajach takie towary ciagle sa dostepne, a u nas juz nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum