Dzisiaj byłam w sklepie i widziałam sporo gąbek w promocji zaciekawiła mnie jedna- gąbka antycellulitowa firmy Syrena.
Zaciekawiła mnie ponieważ mam cellilit i chciałbym sie go pozbyc albo przynajmniej zmniejszyc. Gąbka ta ma dwie strony-jedna normalna i jedna taka którą mozna wykonac masaz. Cena około 4 złoty, mysle ze nie jest odstraszajaca.
Nieco naukowego opisu
Firma Syrena wypuściła na rynek serię gąbek, wśród których znajduje się jedna, zaprojektowana specjalnie do walki z cellulitem.
Dzięki swej specjalnej strukturze gąbka pobudza krążenie w tkance tłuszczowej, co prowadzi do redukcji “pomarańczowej skórki“.
Efekty są widoczne już po kilku tygodniach (testy wykazały, że po 4 tygodniach traciły nawet do 2 cm w obwodzie uda).
Aby uzyskać takie rezultaty, należy korzystać z gąbki co drugi dzień: w czasie kąpieli trzeba nacierać nią uda przez dwie minuty.
Klientki mogą to robić z pomocą szorstkiej lub gładkiej strony gąbki (w zależności od rodzaju ich skóry).
Gąbka antycellulitowa Syrena jest najtańszym sposobem na pozbycie się cellulitu. Skutecznością dorównuje tradycyjnym metodom likwidacji “pomarańczowej skórki”, takim jak kremy czy masaże w gabinetach kosmetycznych lub zakładach spa.
Gąbka Syreny jest dostępna w czterech zestawach kolorystycznych: pomarańczowo-żółtym, różow-żółtym, zielono-żółtym i niebiesko-żółtym.
Ja kupuje tanie gąbki, takie za 2-3 zł i często je wymieniam. Mam dwie jedną delikatną,a drugą szorstką,którą robię masaż.Opcjonalnie czasami kupuję taka 2 w 1 ,ale wole mieć dwie oddzielne. Mam też kilka myjek z takiej jakby siatki i jedną szorstką myjkę nie wiem, z czego Jak sie nie wyszoruję gąbką,to nadal czuję się brudna po kąpieli
mam taka gabke co jest ostra z jednej strony a miekka z drugiej
kosztowala mnie 60gr w kauflandzie
dobrze sie sprawuje..
fajne uczucie jak sie juz nia nozki wymasuje...
Ja mam taką siateczkową myjkę i ją używam do kąpieli. Gębek nie lubie bo trzeba długho z nich wypłukiwać pianę, chociaż ta gąbka antycelulitowa jest bardzooo ciekawa
Antycellulitowa... jak dla mnie to po prostu szorstka gąbka z dokładnym opisem działania. Rzadne cuda na kiju, każda podobna tak może zadziałać, jak ktoś ma cierpliwość. Na szczęście ja jeszcze ni muszę się o tym przekonywać Ale do czasu...
Ja używam gąbek, myjek, rękawic i wszystkiego co szoruje ciałko
Mam też wielki gruby pas redukujący cellulit którym szoruje się po kąpieli ale to boli
Po szorowaniu się gąbeczką używam tez drewnianego masażera antycellulitowego
Dzięki takim zabiegom wszystkie kosmetyki antycellulitowe i ujędrniające sto razy lepiej działają
Ja używam szorstkiej rękawicy do mycia. Jest mniejsza, nie tak cięższa jak gąbka po pochłonięciu wody i łatwiej wypłukuje się pianę.
Aloes napisał/a:
Antycellulitowa... jak dla mnie to po prostu szorstka gąbka z dokładnym opisem działania. Rzadne cuda na kiju, każda podobna tak może zadziałać, jak ktoś ma cierpliwość. Na szczęście ja jeszcze ni muszę się o tym przekonywać Ale do czasu...
Ja co 2-3 dni wyparzam myjki i gąbki gorącą gotowaną wodą W myjce i rękawicy tak samo się gromadzą bakterie Ja preferuję gąbki,które się łatwo wypłukują.
Ja co 2-3 dni wyparzam myjki i gąbki gorącą gotowaną wodą W myjce i rękawicy tak samo się gromadzą bakterie
W życiu bym nie pomyślała o takich wyczynach z gąbkami Ja swojej rękawicy nigdy nie piorę i jakoś nie choruję od bakterii Ale to kwestia przyzwyczajenia moim zdaniem... Nie myślę o tym, że tam się jakieś bakterie zbierają.
Ja co 2-3 dni wyparzam myjki i gąbki gorącą gotowaną wodą W myjce i rękawicy tak samo się gromadzą bakterie
W życiu bym nie pomyślała o takich wyczynach z gąbkami Ja swojej rękawicy nigdy nie piorę i jakoś nie choruję od bakterii Ale to kwestia przyzwyczajenia moim zdaniem... Nie myślę o tym, że tam się jakieś bakterie zbierają.
Ojj zdziwiłabyś się jakbyś obejrzała swoja gąbeczkę czy rękawicę pod mikroskopem
One żyja już własnym życiem, na ich powierzchni utworzyło się nowe życie
Martwa skóra,martwe roztocza i ich odchody a feee
Ojj zdziwiłabyś się jakbyś obejrzała swoja gąbeczkę czy rękawicę pod mikroskopem
One żyja już własnym życiem, na ich powierzchni utworzyło się nowe życie
Martwa skóra,martwe roztocza i ich odchody a feee
Fuuuuuuuuu Mam teraz mega obrzydzenie do swojej gąbki
_________________ P <33:*:*..SZCZĘŚCIEM ODDYCHAM !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum