Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Gąbki
Autor Wiadomość
Kinna 

Wysłany: 2007-08-19, 21:21   Gąbki

Dzisiaj byłam w sklepie i widziałam sporo gąbek w promocji :D zaciekawiła mnie jedna- gąbka antycellulitowa firmy Syrena.

Zaciekawiła mnie ponieważ mam cellilit i chciałbym sie go pozbyc albo przynajmniej zmniejszyc. Gąbka ta ma dwie strony-jedna normalna i jedna taka którą mozna wykonac masaz. Cena około 4 złoty, mysle ze nie jest odstraszajaca.

Nieco naukowego opisu ;)

Firma Syrena wypuściła na rynek serię gąbek, wśród których znajduje się jedna, zaprojektowana specjalnie do walki z cellulitem.

Dzięki swej specjalnej strukturze gąbka pobudza krążenie w tkance tłuszczowej, co prowadzi do redukcji “pomarańczowej skórki“.

Efekty są widoczne już po kilku tygodniach (testy wykazały, że po 4 tygodniach traciły nawet do 2 cm w obwodzie uda).

Aby uzyskać takie rezultaty, należy korzystać z gąbki co drugi dzień: w czasie kąpieli trzeba nacierać nią uda przez dwie minuty.

Klientki mogą to robić z pomocą szorstkiej lub gładkiej strony gąbki (w zależności od rodzaju ich skóry).

Gąbka antycellulitowa Syrena jest najtańszym sposobem na pozbycie się cellulitu. Skutecznością dorównuje tradycyjnym metodom likwidacji “pomarańczowej skórki”, takim jak kremy czy masaże w gabinetach kosmetycznych lub zakładach spa.

Gąbka Syreny jest dostępna w czterech zestawach kolorystycznych: pomarańczowo-żółtym, różow-żółtym, zielono-żółtym i niebiesko-żółtym.

Używała juz któras z Was takiej gąbki?

Używacie gąbki do kapieli czy myjki? a może reką? :)

bejbe 

Wysłany: 2007-08-19, 21:25   

Ja kupuje tanie gąbki, takie za 2-3 zł i często je wymieniam. Mam dwie jedną delikatną,a drugą szorstką,którą robię masaż.Opcjonalnie czasami kupuję taka 2 w 1 ,ale wole mieć dwie oddzielne. Mam też kilka myjek z takiej jakby siatki i jedną szorstką myjkę nie wiem, z czego :P Jak sie nie wyszoruję gąbką,to nadal czuję się brudna po kąpieli ;)

Paulette 

Wysłany: 2007-08-19, 21:44   

mam taka gabke co jest ostra z jednej strony a miekka z drugiej
kosztowala mnie 60gr w kauflandzie :lol:
dobrze sie sprawuje..
fajne uczucie jak sie juz nia nozki wymasuje...

NeynA 

Wysłany: 2007-08-21, 22:23   

Ja mam taką siateczkową myjkę i ją używam do kąpieli. Gębek nie lubie bo trzeba długho z nich wypłukiwać pianę, chociaż ta gąbka antycelulitowa jest bardzooo ciekawa

aloes 

Wysłany: 2007-08-22, 12:05   

Antycellulitowa... jak dla mnie to po prostu szorstka gąbka z dokładnym opisem działania. Rzadne cuda na kiju, każda podobna tak może zadziałać, jak ktoś ma cierpliwość. Na szczęście ja jeszcze ni muszę się o tym przekonywać :D Ale do czasu... 8)

k81_81 

Wysłany: 2007-08-22, 16:32   

Ja nie uzywam gabek ,bo dla mnie to zbiorowisko bakterii...Stosuje rekawice szortka,zawsze mozna ja wyprac. :)

Aga_B 

Wysłany: 2007-08-22, 19:40   

Bez gąbki ani rusz! Większość gąbek mi odpowiada, a myjką jakoś nie umiem się myć. Chyba wypróbuję rękawice :D

Moesha 

Wysłany: 2007-08-22, 22:02   

Ja używam gąbek, myjek, rękawic i wszystkiego co szoruje ciałko ;)
Mam też wielki gruby pas redukujący cellulit którym szoruje się po kąpieli ale to boli ;)
Po szorowaniu się gąbeczką używam tez drewnianego masażera antycellulitowego :)
Dzięki takim zabiegom wszystkie kosmetyki antycellulitowe i ujędrniające sto razy lepiej działają :)

outsiderka 

Wysłany: 2007-08-23, 20:15   

Ja używam szorstkiej rękawicy do mycia. Jest mniejsza, nie tak cięższa jak gąbka po pochłonięciu wody i łatwiej wypłukuje się pianę.

Aloes napisał/a:
Antycellulitowa... jak dla mnie to po prostu szorstka gąbka z dokładnym opisem działania. Rzadne cuda na kiju, każda podobna tak może zadziałać, jak ktoś ma cierpliwość. Na szczęście ja jeszcze ni muszę się o tym przekonywać Ale do czasu...

Zgadzam się.

Moesha 

Wysłany: 2007-08-24, 10:49   

outsiderka,to nie ja to napisałam :)

karomegi 

Wysłany: 2007-08-24, 11:09   

ja mam taka siateczkowa co jest zwiazane w taka kulke. uzywam tego typu gabki juz od lat i to sie pewnie nie zmieni. bez niej ani rusz.

Edyta_000 

Wysłany: 2007-08-24, 19:30   

mam taka zwykla, z jednej strony gladka, z drugiej szorstka, mamy jeszcze myjke ale nie lubie jej :lol: wole zwykla gabke

Kinna 

Wysłany: 2007-08-24, 20:04   

ja wole myjke :P wole nie myslec ile bakterii jest w gabce :P

bejbe 

Wysłany: 2007-08-24, 20:06   

Ja co 2-3 dni wyparzam myjki i gąbki gorącą gotowaną wodą :) W myjce i rękawicy tak samo się gromadzą bakterie ;) Ja preferuję gąbki,które się łatwo wypłukują.

outsiderka 

Wysłany: 2007-09-25, 18:32   

bejbe napisał/a:
Ja co 2-3 dni wyparzam myjki i gąbki gorącą gotowaną wodą W myjce i rękawicy tak samo się gromadzą bakterie

W życiu bym nie pomyślała o takich wyczynach z gąbkami :P Ja swojej rękawicy nigdy nie piorę i jakoś nie choruję od bakterii :lol: Ale to kwestia przyzwyczajenia moim zdaniem... Nie myślę o tym, że tam się jakieś bakterie zbierają.

Moesha 

Wysłany: 2007-09-25, 21:12   

outsiderka napisał/a:
bejbe napisał/a:
Ja co 2-3 dni wyparzam myjki i gąbki gorącą gotowaną wodą W myjce i rękawicy tak samo się gromadzą bakterie

W życiu bym nie pomyślała o takich wyczynach z gąbkami :P Ja swojej rękawicy nigdy nie piorę i jakoś nie choruję od bakterii :lol: Ale to kwestia przyzwyczajenia moim zdaniem... Nie myślę o tym, że tam się jakieś bakterie zbierają.

Ojj zdziwiłabyś się jakbyś obejrzała swoja gąbeczkę czy rękawicę pod mikroskopem :lol:
One żyja już własnym życiem, na ich powierzchni utworzyło się nowe życie :D
Martwa skóra,martwe roztocza i ich odchody a feee :P

outsiderka 

Wysłany: 2007-09-26, 13:22   

O jeny tam :P Ja lubię bakterie... Poza tym wszędzie one są, więc mi to wisi...

Te odchody bakterii dobrze działają na moją skórę :lol:

NeynA 

Wysłany: 2007-09-26, 13:48   

outsiderka, Moesha, ja tu jem! Kurcze mam nauczkę. Już nigdy więcej nie będę jadła przed komputerem :D

Sweet-Girl 

Wysłany: 2007-09-26, 14:00   

Moesha napisał/a:
Ojj zdziwiłabyś się jakbyś obejrzała swoja gąbeczkę czy rękawicę pod mikroskopem
One żyja już własnym życiem, na ich powierzchni utworzyło się nowe życie
Martwa skóra,martwe roztocza i ich odchody a feee

Fuuuuuuuuu :shock: Mam teraz mega obrzydzenie do swojej gąbki :shock:

Kinna 

Wysłany: 2007-09-26, 15:23   

Moesha napisał/a:
One żyja już własnym życiem, na ich powierzchni utworzyło się nowe życie

ciekawe czy maja internet i KNC :lol:
Moesha napisał/a:
Martwa skóra,martwe roztocza i ich odchody a feee

fajne!! to jakby nie patrzec Twoje dzieci :D

Odpowiedz do tematu